pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
0 km file
trend stabiel
Werken aan de weg: overzicht van grote werven in 2016
Volg het verkeerscentrum via twitter
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer
Status fietsersliften Antwerpen

Bijzondere meldingen en advies


NAVO-top in Brussel

 

Op woensdag 11 juli en donderdag 12 juli vindt een NAVO-top plaats in Brussel. Tientallen staatshoofden en regeringsleiders worden verwacht. De uitgebreide veiligheidsmaatregelen zullen een ernstige impact hebben op het verkeer.

 

Overzicht verwachte verkeershinder 11 + 12 juli

 

Regio Vlaanderen
Op woensdag- en donderdagnamiddag wordt ernstige hinder verwacht in Brussel-Centrum en op de snelwegen, vooral ten oosten van Brussel: R0, E40, E19 en A201. Weggebruikers houden best rekening met langere wachttijden en tijdelijke afsluitingen van snelwegen.

  

Regio Brussel Centrum

Er wordt een parkeerverbod in plaats gesteld in de verschillende veiligheidsperimeters vanaf dinsdag 10 juli tot en met donderdag 12 juli. De politie zal alle voertuigen (ook de fietsen en bromfietsen) in een zone met een parkeerverbod laten weghalen. Tevens zullen er verkeersafsluitingen in plaats gesteld worden binnen en rond deze veiligheidsperimeters. Het gaat onder meer over de omgeving van de NAVO, de omgeving van het Koninklijk Paleis, de Amerikaanse ambassade, het Jubelpark en Schuman.

• De site van de NAVO in Brussel/Evere : de A 201/Leopold III laan zal in beide richtingen afgesloten worden tussen de Ring 0 en het kruispunt met de Bordetlaan, zowel op 11 als op 12 juli

• Site ambassade USA en Koninklijk Paleis: de Hertogstraat tussen de Wetstraat en Lambermontstraat zal van 10 juli ’s avonds tot 12 juli ’s middags afgesloten blijven

• Site Jubelpark: Samen met de omliggende lanen Blijde Inkomstlaan - Renaissancelaan - NerviĆ«rslaan - GalliĆ«rslaan – IJzerlaan, zal deze afsloten worden op 11 juli, de gehele dag.

• Site Europese instellingen: de gebruikelijke perimeter (Europese top) kan tijdelijk afgesloten worden

• Er zullen tevens tijdelijke verkeersafsluitingen plaatsvinden, ondermeer op het einde van de E19, de Ring 0, de E40 tussen de Ring 0 en het Reyerscomplex, de Wetstraat, de Belliardstraat, de Waterloolaan, Gulden Vlieslaan en de kleine Brusselse ring bovengronds.

 

De MIVB en De Lijn zullen het nodige doen om de bussen en trams om te leiden daar waar nodig. Er zullen ook enkele ingangen van metrostations gesloten blijven maar er zal wel gewoon metroverkeer zijn en de stations worden niet gesloten.

 

Meer info over de veiligheidsmaatregelen vindt u op de site van de stad Brussel.

 

Actuele verkeerssituatie

Op 11 en 12 juli vindt u de actuele verkeerssituatie op onze website. Volg ons hiervoor ook via Twitter.

De politie van Brussel hoofdstad Elsene volgt eveneens de situatie op de voet op via hun Twitter account: @zpz_polbru

 

 

 

Bericht geplaatst op 9 juli om 16u15
 

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring