pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
0 km file
trend stabiel
Werken aan de weg: overzicht van grote werven in 2016
Volg het verkeerscentrum via twitter
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer
Status fietsersliften Antwerpen

Nieuws


Vlaamse verkeersinformatie nu ook beschikbaar in Datex II [08-08-14]

Sinds eind mei 2014 biedt het Vlaams verkeerscentrum zijn verkeersinformatie ook aan in DATEX II. Hiermee draagt het verkeerscentrum zijn steentje bij aan de verdere ontwikkeling en invoering van intelligente transportsystemen (ITS) binnen Europa.

DATEX II is de standaard voor het uitwisselen van real time verkeersgegevens tussen verkeerscentra, dienstverleners, verkeersoperatoren en mediapartners binnen Europa. Het is de opvolger van DATEX en bevat veel meer mogelijkheden dan zijn voorganger op vlak van verkeersmanagement en diensten voor de transportsector (bv. Intelligente Truck Parking).

Intelligente transportsystemen (ITS) moeten ervoor zorgen dat onze mobiliteit efficiĆ«nter, veiliger en milieuvriendelijker wordt. Europa wil de markt van intelligente transportsystemen concurrerend maken en de marktontwikkeling versnellen door te coƶrdineren bij de ontwikkeling en invoering. Het Europese ITS actieplan en de Europese ITS Richtlijn (2010/40/EU) vormen de leidraad voor de implementatie en het gebruik in alle Europese landen. DATEX II speelt daarin een fundamentele rol. Meer info op datex2.eu link naar externe website (Engelstalig).  

 

terug naar overzicht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring