Corona: verbod op niet-essentiële reizen

Om de import en verdere verspreiding van nieuwe virusvarianten van covid-19 tegen te gaan, zijn alle verplaatsingen voor recreatief-toeristische doeleinden van én naar België verboden van woensdag 27 januari tot maandag 1 maart 2021. Het reisverbod zal gecontroleerd worden, zowel voor het weg-, lucht-, zee- als voor het treinverkeer.

Wie zich vanuit én naar België verplaatst, moet in het bezit zijn van een verklaring op eer. Een modelformulier wordt ter beschikking gesteld door de minister van Binnenlandse Zaken en is downloadbaar op www.info-coronavirus.be. De verklaring op eer moet gelinkt worden aan het Passenger Location Form en ondersteund worden door de nodige bewijsdocumenten.

Gedurende de periode van het verbod zijn alleen essentiële reizen toegelaten. Een overzicht van de reizen die nog wel worden toegelaten leest u op de website van het Nationaal Crisiscentrum.

Alle informatie over het verbod op niet-essentiële reizen vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/reizen.

Alle info over de aanpak van de coronapandemie en de bijhorende maatregelen van de overheden vindt u op www.info-coronavirus.be.

Laatst gewijzigd op 3 februari 2021