Naar de kust? Check voor vertrek de druktebarometer!

Kust
Strand in Nieuwpoort.

In het kader van de bestrijding van het coronavirus blijft social distancing een belangrijke maatregel. Tijdens het zomerseizoen willen de kustgemeenten er alles aan doen om te vermijden dat te veel mensen samenkomen op de toeristische trekpleisters. Wie naar zee wil, krijgt daarom de raad om zijn uitstap of verblijf vooraf grondig te plannen en voor zijn vertrek de website www.dekust.be te checken. Westtoer informeert daarop de klok rond over de actuele drukte in de kustgemeenten.

Door de coronacrisis zou het ook deze zomer extra druk kunnen worden aan zee, zeker op topdagen met mooi weer. Westtoer en de tien kustgemeenten raden bezoekers aan om zich vooraf goed te informeren over de drukte aan zee en over de geldende coronamaatregelen in de kustgemeenten. Alle relevante informatie staat te lezen op de gemeentelijke websites en op de toeristische website van de kust: www.dekust.be/planjereis.

Op die website informeert Westtoer ook permanent over de actuele drukte in de badplaatsen aan de hand van een online druktebarometer: www.dekust.be/nl/strand-dijk-en-drukte. Voor de hele kust zijn er een zestigtal zones waar permanent de volkstoeloop in real time wordt gemeten. De druktebarometer geeft aan elke kustzone een kleur in functie van de actuele drukte. Er zijn vier categorieën: rustig (donkergroen), gezellig (groen), druk (geel) en zeer druk (oranje). Zo kunnen bezoekers gemakkelijk voor een rustige zone kiezen. De druktebarometer informeert ook over de drukte op de aankomende treinen voor de volgende drie uur.

Voor realtime verkeersinformatie over eventuele drukte, files en hinder op de snelwegen naar de kust kunt u altijd terecht op www.verkeerscentrum.be. Ga ook daar altijd even kijken voor u de weg opgaat. 

Foto: Westtoer