Vacature: operator gezocht om duizenden installaties te bewaken

Technisch operatoren in gesprek.

Er is een plaats vrij in de technische controlezaal van het Vlaams Verkeerscentrum, afdeling van het Agentschap Wegen en Verkeer. Daarom zijn we op zoek naar een technisch operator die mee toezicht wil houden op de goede staat en de vlotte werking van duizenden technische installaties bij de wegen en in de tunnels van de Vlaamse overheid. Blaast stormwind een verkeerslicht los? Valt plots de elektriciteit uit in de Kennedytunnel? Jij hebt het al eerste gezien en je grijpt meteen in! 

Als technisch operator maak je deel uit van een team van gedreven operatoren die de klok rond vanuit hun controlezaal de uitgebreide technische infrastructuur van de Vlaamse overheid in de gaten houden. Het gaat onder meer over apparatuur van dynamische wegsignalisatie, openbare verlichting, verkeerslichten, pompen en ventilatie in tunnels, enz. Die controle gebeurt aan de hand van afstandsbewakingssystemen, camera's en diverse informaticatoepassingen.

Je bent op vele fronten actief:

  • Stel je een defect vast of wordt een storing gemeld, dan trommel je meteen de juiste technische ondersteuning op (bijvoorbeeld een aannemersfirma of technische collega’s van het Agentschap Wegen en Verkeer) en je activeert de procedures om snel een oplossing op het terrein te regelen.
  • Je helpt bij herstellings- en onderhoudswerk van infrastructuur door vanop afstand de installaties te bedienen.
  • Je analyseert mee eventuele verstoringen en je schat hun impact in op de dienstverlening.
  • En bij grote incidenten coördineer je mee de acties in de controlezaal.

Met je alertheid en zin voor initiatief draag je mee zorg voor vlot, veilig en duurzaam verkeer in Vlaanderen. Kortom: je doet zeker geen dertien-in-een-dozijn-job! Als technisch operator werk je in een volcontinu 2-shiften ploegverband.

Meer weten en solliciteren (tot en met 25 augustus)?

Je vindt hier het volledige VACATUREBERICHT en de mogelijkheid tot online solliciteren.

Het Verkeerscentrum, gevestigd naast het Centraal Station in Antwerpen, groepeert alle taken die te maken hebben met het operationele verkeers- en tunnelbeheer op de Vlaamse hoofdwegen. Met ruim 80 medewerkers en vanuit onze twee controlezalen staan we 24u/7d ten dienste van de weggebruiker. Deze korte video laat je even bij ons binnenkijken.

Lees meer over de dagelijkse werking van het Verkeerscentrum.