Vanaf januari 2020: nieuwe verkeersregeling tijdens nachtelijk onderhoud Liefkenshoektunnel

Antwerpen
Vlaamse ruit
Antwerpen haven
Onderhoudswerk in de Liefkenshoektunnel.

Tijdens de nachten van donderdag 16 januari en vrijdag 17 januari 2020 vinden in de Liefkenshoektunnel op de R2, het noordelijke deel van de Antwerpse Ring, de eerste nachtelijke onderhoudsbeurten van 2020 plaats. Tussen 21u en 5u is er telkens een tunnelkoker afgesloten. Voortaan geldt er tijdens die afsluitingen een nieuwe verkeersregeling. Terwijl er in het verleden via de tunnelkoker waar niet werd gewerkt altijd een doorgang mogelijk was voor verkeer in beide richtingen, is dat nu niet meer toegestaan om veiligheidsredenen: één richting is voortaan volledig DICHT en het verkeer moet omrijden via de Kennedytunnel op het zuidelijke deel van de Antwerpse Ring.

- Tijdens de afsluiting van de  tunnelkoker in de richting van Gent [2] (donderdag 16 januari):
De R2 in de richting van Gent wordt afgesloten ter hoogte van complex [12] Lillo. Het verkeer rijdt om via de A12-Noord, de R1 en de Kennedytunnel.
Aangezien in de Kennedytunnel geen vervoer van gevaarlijke goederen toegestaan is, geldt voor ADR-transport vanaf de R1 een andere omleiding, namelijk via de A12-Zuid richting Brussel, de gewestweg N16 (Temsebrug) en de E17 naar Gent.

- Tijdens de afsluiting van de tunnelkoker in de richting van Nederland [1] (vrijdag 17 januari):
De R2 in de richting van Nederland wordt afgesloten ter hoogte van complex [11] Waaslandhaven-Noord. Het verkeer rijdt om via de E34 richting Antwerpen, de R1 en de Kennedytunnel.
Aangezien in de Kennedytunnel geen vervoer van gevaarlijke goederen toegestaan is, geldt voor ADR-transport vanaf de R1 een andere omleiding, namelijk via de E17 richting Gent, de gewestweg N16 (Temsebrug), de A12-Zuid richting Antwerpen en de R1.

Meer info op: www.liefkenshoektunnel.be