A12/N177 - In augustus grote hinder (afsluitingen) in Wilrijk bij kruispunt Atomiumlaan en op viaduct

-
Laatste update: 17 augustus 2022
Snelweg met werfvoertuig.
In de maand augustus wordt op de A12 tussen Antwerpen en Brussel, alsook op de parallelweg N177, gewerkt ter hoogte van het kruispunt met de Atomiumlaan in Wilrijk. De werken worden gespreid over drie korte fases. Eerst wordt er gewerkt op de A12 richting Brussel, nadien op de A12 richting Antwerpen en tot slot, van zaterdagavond 20 augustus 20u tot maandagochtend 22 augustus 5u, op de N177 richting Antwerpen. Daarnaast wordt gelijktijdig in de buurt ook gewerkt op het viaduct van de A12 in Wilrijk.

Fasering en verkeershinder:

- Fase 1: vrijdagavond 5 augustus 20u tot woensdagochtend 10 augustus 5u. De A12 richting Brussel is afgesloten vanaf de Jan De Vostunnel (voor verkeer komende van de Antwerpse ring R1 uit Gent) en vanaf de Bevrijdingstunnel (voor verkeer komende van de R1 uit Nederland). Doorgaand verkeer richting Brussel wordt omgeleid via de E19. Plaatselijk verkeer rijdt via de N177 langs de werfzone. Richting Antwerpen blijft de A12 open.

- Fase 2: vrijdagavond 12 augustus 20u tot donderdagochtend 18 augustus 5u. De A12 richting Antwerpen is afgesloten vanaf het kruispunt met de Atomiumlaan. Doorgaand verkeer richting Antwerpen wordt omgeleid via de E19. Vanaf het kruispunt met de Atomiumlaan wordt in een plaatselijke omleiding voorzien via de N177 en vervolgens via de Jan De Voslei (voor verkeer naar de Antwerpse ring R1 richting Gent) of via de Jan Van Rijswijcklaan (voor verkeer richting R1 naar Nederland). Richting Brussel blijft de A12 open.

Let op: tijdens de fases 1 en 2 is het kruispunt van de A12 met de Atomiumlaan onderbroken. Het is dan niet mogelijk om het kruispunt over te steken van west naar oost. De aansluiting van de Atomiumlaan op de N177 richting Antwerpen blijft wel open.

- Fase 3: zaterdagavond 20 augustus 20u tot maandagochtend 22 augustus 5u. De N177 richting Antwerpen is afgesloten ter hoogte van het kruispunt met de Atomiumlaan. Verkeer op de N177 komende van Brussel moet vanaf het kruispunt met de Kontichsesteenweg de A12 nemen richting Antwerpen. Het kruispunt met de Atomiumlaan is volledig dicht en het is niet mogelijk om de Atomiumlaan in- of uit te rijden langs de Boomsesteenweg. Tussen de Atomiumlaan en de Oudestraat wordt de Boomsesteenweg tijdelijk dubbelrichting gemaakt zodat de bedrijven en omwonenden op dat stuk nog weg geraken langs de Oudestraat.

De werken op het viaduct van Wilrijk verlopen volgens een aparte planning en worden uitgevoerd in de periode tussen woensdag 10 augustus en maandag 29 augustus. Na het einde van de werken op de A12 (fase 2) op woensdagochtend 17 augustus, blijft er dus nog een werf over op het viaduct. Verkeer blijft dan echter steeds in beide richtingen mogelijk. Op de rijrichting waar gewerkt wordt, rijdt het verkeer dan over één of twee rijstroken.

Op zoek naar verkeersinformatie op maat?

Met uw gepersonaliseerde Verkeerscentrum-account gaat u altijd goed geïnformeerd op weg.

Maak uw account aan