R2 - Beverentunnel in het weekend meermaals afgesloten van medio mei tot begin juli

-
Laatste update: 6 mei 2022
Openstaande slagbomen bij de Beverentunnel.
Van mei tot juli wordt in de weekends gewerkt op de R2 in de Antwerpse haven tussen de Beverentunnel en het tolplein van de Liefkenshoektunnel. Daar wordt onder meer het wegdek vernieuwd in beide richtingen. Wegens de nabijheid van de werf moet de Beverentunnel enkele weekends afgesloten worden.

- Tijdens de eerste vier weekends is de Beverentunnel telkens afgesloten in de richting van Nederland van vrijdagavond 20u tot maandagochtend 5u30. Het gaat om de opeenvolgende weekends van 13-16 mei, 20-23 mei, 27-30 mei en 3-6 juni. Tijdens die vier weekendafsluitingen volgt het verkeer op de R2 richting Nederland een omleiding (route "U") via afrit [10] Waaslandhaven-Zuid, Steenlandlaan, Kallosluis, Oudedijk en oprit [11] Waaslandhaven-Noord (waarna het door de Liefkenshoektoltunnel kan voortrijden naar het noorden).

- Vanaf het tweede weekend van juni wordt in het weekend gewerkt in de richting van Beveren/Gent. Tijdens de eerste drie weekends blijft de Beverentunnel open, maar de snelweg is dan wel plaatselijk onderbroken richting Beveren/Gent. Het verkeer in die richting volgt daar een korte omleiding via afrit [11] Waaslandhaven-Noord en oprit [11] Waaslandhaven-Noord. Tijdens de twee laatste weekends, namelijk 24-27 juni en 1-4 juli is de Beveren tunnel wel dicht richting Beveren/Gent. Het verkeer rijdt om via route "U" en verlaat na de Liefkenshoektunnel de R2 via afrit [11] Waaslandhaven-Noord om via de Kallosluis naar oprit [10] Waaslandhaven-Zuid te rijden.

Op zoek naar verkeersinformatie op maat?

Met uw gepersonaliseerde Verkeerscentrum-account gaat u altijd goed geïnformeerd op weg.

Maak uw account aan