R2 - Beverentunnel langdurig afgesloten richting Beveren/Gent tijdens totaalrenovatie

Laatste update: 15 juli 2024
Tunnelmond van de Beverentunnel.

Van maandag 15 juli wordt op de R2, het noordelijke deel van de Antwerpse ring in het havengebied, gewerkt in de Beverentunnel. Die tunnel wordt volledig gerenoveerd. De werkzaamheden zullen duren tot de nazomer van 2025. Tijdens de totaalrenovatie is de Beverentunnel doorlopend afgesloten voor verkeer in de richting van Beveren/Gent. Vanaf zondagavond 14 juli omstreeks 21u wordt de tunnel richting Beveren/Gent gestaag afgesloten.

  • Voor verkeer op de R2 in de richting van Beveren/Gent geldt er een omleiding op onderliggende wegen in de haven: via de Ploegweg - Ketenislaan langs het sluizencomplex van Kallo - Steenlandlaan, om zo via het complex Waaslandhaven-Zuid [10] de R2 te bereiken. 
  • Verkeer in de richting van Stabroek/Nederland kan altijd door de tunnel blijven rijden, ofwel door de eigen koker, ofwel door de tunnelkoker in de andere rijrichting. 

Op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer vindt u alle gedetailleerde informatie over de totaalrenovatie van de Beverentunnel, alsook over de langdurige verkeershinder (met duidelijk omleidingskaarten).

Op zoek naar verkeersinformatie op maat?

Met uw gepersonaliseerde Verkeerscentrum-account gaat u altijd goed geïnformeerd op weg.

Maak uw account aan