E17/R1/E34 - Ernstige hinder door afgesloten lussen op knooppunt Antwerpen-West (project Oosterweel)

-
Laatste update: 13 augustus 2020
Knooppunt Antwerpen-West gezien vanuit de lucht.
Van woensdagavond 12 augustus tot en met maandag 17 augustus worden twee bruggen afgebroken op het knooppunt Antwerpen-West. Het gaat om de bruggen die de verbinding maken van de E17 naar de R1/E34 en van de R1/E34 naar de Kennedytunnel. De werken kaderen in de aanleg van de Oosterweelverbinding.

Tijdens de werken zijn deze 4 verbindingen afgesloten:
• van de Kennedytunnel naar de E17 richting Gent, net voorbij de afrit naar de R1/E34
• van de R1/E34 naar de Kennedytunnel
• van de E17 komende uit Gent naar de R1/E34
• oprit 6 Linkeroever (van woensdag 12 augustus, 20u tot en met maandag 31 augustus).

Dit zijn de omleidingen:
- De lus van de Kennedytunnel naar de E17 is afgesloten. U rijdt daardoor in beide rijrichtingen over 2 rijstroken op de rijbaan richting Kennedytunnel. Rijdt u van de Kennedytunnel naar de E17, dan steekt u vlak na de Kennedytunnel de middenberm door. Vlak voor Zwijndrecht steekt u de middenberm opnieuw door en rijdt u terug op de rijweg richting Gent.
- Rijdt u van de E17 naar de R1/E34, dan volgt u een omleiding via de Kennedytunnel, A12 en op- en afrit [14] Kiel om zo terug naar de Kennedytunnel en E34 te rijden.
- Verkeer dat van de R1/E34 naar de Kennedytunnel wil rijden, volgt de E17 tot aan de keerbrug in Kruibeke en rijdt vervolgens via de zuidelijke rijbaan van de E17 naar de Kennedytunnel.
- Oprit [6] Linkeroever is afgesloten tot eind augustus. De omleiding loopt via de Blancefloerlaan, Halewijnlaan, Charles de Costerlaan en R1.

Op donderdag 13 augustus en vrijdag 14 augustus is de Liefkenshoektunnel op de R2 tolvrij. Dat is een volwaardig alternatief voor de hinderpiek in Antwerpen-West.

Foto: Lantis

Op zoek naar verkeersinformatie op maat?

Met uw gepersonaliseerde Verkeerscentrum-account gaat u altijd goed geïnformeerd op weg.

Maak uw account aan