E40 - Ernstige hinder door beperkte doorgang bij knooppunt Heverlee

-
Laatste update: 8 augustus 2022
Plaatsing van onderdelen van geluidsschermen.
Van maandag 1 augustus tot medio oktober worden geluidsschermen vervangen langs de E40 van Luik naar Brussel. De werf loopt over één kilometer en bevindt zich net voorbij de samenkomst van de E40 vanuit Luik/Tienen en de E314 vanuit Lummen (knooppunt Heverlee). Weggebruikers op de E40 dienen rekening te houden met ernstige verkeershinder: lange files en oplopende wachttijden tijdens de ochtend- en de avondspits. De werfsituatie ziet er als volgt uit:

- Het verkeer dat op de E40 vanuit Luik/Tienen in de richting van Brussel rijdt, wordt vlak na het knooppunt Heverlee van twee rijstroken naar één versmalde rijstrook gebracht. Het wordt ook door de middenberm geleid naar de andere weghelft, namelijk van de tegengestelde rijrichting Luik/Tienen. Die vermindering in capaciteit zal vooral tijdens de ochtendspits ernstige hinder veroorzaken.

- Het verkeer dat vanop de E314 vanuit Lummen via het knooppunt Heverlee op de E40 naar Brussel toekomt, rijdt ter hoogte van de werf over twee rijstroken.
- Op de andere weghelft rijdt het verkeer op de E40 in de richting van Luik over drie versmalde rijstroken. In die rijrichting verwacht het Verkeerscentrum een toename van de wachttijden in de avondspits.

Op zoek naar verkeersinformatie op maat?

Met uw gepersonaliseerde Verkeerscentrum-account gaat u altijd goed geïnformeerd op weg.

Maak uw account aan