E17 - Nachtelijke afsluiting afrit van de E34/R1 naar de E17 richting Gent en afrit Zwijndrecht van de E17 (project Oosterweel)

-
Laatste update: 4 januari 2022
E17 in Zwijndrecht.
In het weekend van 14 januari tot 17 januari wordt in het kader van het Oosterweelproject nieuwe weginfrastructuur in gebruik genomen bij de E17. Bestemmingsverkeer tussen de snelweg en Zwijndrecht, Burcht en Linkeroever zal er vanaf dan vlotter en veiliger verlopen. Ook opent de nieuwe P+R Linkeroever. De nieuwe verkeerssituatie wordt voorbereid in de nacht van vrijdag 14 januari op zaterdag 15 januari. Hou dan rekening met deze hinder:

- Van 21u tot middernacht: de afrit van de E34/R1 naar de E17 richting Gent is afgesloten. Eer geldt een omleiding via de Antwerpse ring R1, de Kennedytunnel, de A12 en complex [14] Kiel.
Opgelet: vanaf middernacht is de afrit van de E34/R1 naar de E17 anders: het verkeer maakt dan gebruik van een nieuwe brug over de spoorlijn, maar voegt wel op dezelfde locatie op de E17 in.

- Van 3u tot 5u: afrit [17] Zwijndrecht van de E17 is afgesloten. Het verkeer voor die afrit rijdt om via complex [16] Kruibeke, de Krijgsbaan en de N70. Opgelet: vanaf 5u steekt de afrit de Pastoor Coplaan over om aan te sluiten op de nieuwe en verlegde Hoefijzersingel. Het kruispunt Antwerpsesteenweg/Hoefijzersingel wordt afgesloten.

Ook belangrijk: maandagochtend 17 januari wordt de tijdelijke P+R tussen op- en afrit [6] Linkeroever definitief afgesloten. Ook de P+R Blancefloer 2 aan de Middenvijver gaat vanaf dan deels dicht. Het overgebleven deel zal door Stad Antwerpen ingericht worden als blauwe parkeerzone.

Foto: Lantis

Op zoek naar verkeersinformatie op maat?

Met uw gepersonaliseerde Verkeerscentrum-account gaat u altijd goed geïnformeerd op weg.

Maak uw account aan