pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
0 km file
relatief weinig
trend stabiel
details
Volg het verkeerscentrum via twitter
Verkeerscentrum mobiel via www.filebeeld.be
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer

Nieuws & verwachte verkeershinder


 

A19 – Eén maand hinder tussen Wervik en Moorsele [24-07-15]
Van maandag 3 augustus, 6u tot vrijdag 4 september wordt gewerkt op de A19 Kortrijk-Ieper. Het wegdek wordt vernieuwd tussen Wervik en Moorsele. Richting Kortrijk is er slechts één rijstrook beschikbaar, richting Ieper beschikt het verkeer over twee versmalde rijstroken. In knooppunt Moorsele (A19/E403) is de aansluiting komende van de E403 vanuit Brugge naar de A19 richting Ieper afgesloten (plaatselijke omleiding via knooppunt Moorsele). Richting Kortrijk is oprit [2] Menen afgesloten, omleiding via complex [2a] Wervik. Hou rekening met ernstige hinder tijdens de spitsuren.
Extra: op maandag 3 augustus is er vanaf 6u bijkomende hinder tijdens het plaatsen van de werfsignalisatie. Het verkeer zal in beide richtingen plaatselijk slechts over één rijstrook beschikken. In de loop van de dag zijn deze voorbereidende werken afgerond.

 

 

E313 - Afrit Wommelgem drie weken afgesloten [27-07-15]
Van woensdag 5 augustus tot vrijdag 28 augustus is er verkeershinder op de E313 Luik-Antwerpen. Richting Antwerpen is afrit [18] Wommelgem afgesloten. Omleiding via de Antwerpse Ring richting [1] naar Gent, afrit en oprit [4] Berchem. Deze werken maken deel uit van de heraanleg van de R11 (Autolei).

Bekijk de detailplanning op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

 

E17 – Over twee rijstroken tussen Waregem en Kruishoutem [update 16-07-15]
Van donderdag 23 juli, 19u tot 31 augustus wordt gewerkt op de E17 Kortrijk-Gent. Tussen Waregem en Kruishoutem wordt het wegdek vernieuwd. Het verkeer beschikt in beide richtingen slechts over twee versmalde rijstroken. Richting Gent is oprit [5] Waregem afgesloten. Hou rekening met hinder. Raadpleeg de actuele verkeersinformatie voor uw vertrek.

 


R22 - Herinrichting Woluwelaan in Zaventem/Kraainem [27-07-15]  
Vanaf dinsdag 4 augustus 2015 wordt gewerkt op de R22, de Woluwelaan. Drie belangrijke kruispunten in Zaventem en Kraainem (t.h.v. Woluwedal) worden heringericht. Het betreft de kruispunten van de R22 met de Leuvensesteenweg, de Oudstrijderslaan en de Tramlaan. In beide richtingen zal slechts één rijstrook beschikbaar zijn. Richting Luik is afrit [20] Kraainem gedeeltelijk afgesloten. De afslag richting Vilvoorde/Kraainem is afgesloten, de afslag richting Woluwe/UCL blijft open. De werken duren ongeveer twee jaar (tot midden 2017). Hou rekening met hinder.

Meer informatie vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website.


 

E19 – Ernstige hinder tussen Mechelen-Zuid en Rumst [update 13-07-15]
Van maandag 13 juli tot zaterdag 15 augustus wordt gewerkt op de E19 Brussel-Antwerpen. Richting Antwerpen wordt het wegdek vernieuwd tussen Mechelen-Zuid en Rumst. De werken worden uitgevoerd in verschillende fases. In beide richtingen moet het verkeer tijdelijk over twee versmalde rijstroken. Hou rekening met ernstige hinder. Raadpleeg zeker de actuele verkeersinformatie voor uw vertrek.

Bekijk de gedetailleerde fasering van deze werken >>

 

 

R4 – Oprit Schansakker drie weken afgesloten [28-07-15]
Van dinsdag 4 augustus tot en met vrijdag 28 augustus wordt gewerkt op de R4, de Ring rond Gent. Op de buitenring (richting Zelzate) is oprit Schansakker afgesloten. Het verkeer wordt plaatselijk omgeleid naar oprit Oostakker.
 

 

R1 – 's Nachts hinder tussen de Kennedytunnel en Antwerpen-Noord [update 13-07-15]
Van maandag 13 juli tot en met dinsdag 28 juli is er 's nachts hinder op de R1, de Antwerpse Ring. Er wordt in beide richtingen gewerkt tussen de Kennedytunnel en Antwerpen-Noord. Van 21u tot 23u is plaatselijk één rijstrook afgesloten, van 23u tot 5u zijn er plaatselijk twee rijstroken afgesloten.

- Maandag 13 tot en met vrijdag 17 juli én dinsdag 21 juli: werken richting [2] naar Nederland.

- Woensdag 22 tot en met vrijdag 24 juli, maandag 27 en dinsdag 28 juli: werken richting [1] naar Gent.

Hou rekening met hinder. Raadpleeg de actuele verkeersinformatie voor uw vertrek.

 

 

Brussel – Wetstraat afgesloten in juli [22-06-15]
Van maandag 29 juni tot vrijdag 31 juli wordt gewerkt op een belangrijke invalsweg naar Brussel-Centrum. De Wetstraat is afgesloten ter hoogte van het Schumanplein. Hou rekening met hinder.


 

R0 – Zomer lang zware hinder op de Brusselse Ring [update 16-06-15]
Van zondag 21 juni, 6u tot vrijdag 11 september voert Brussel Mobiliteit ingrijpende werken uit op de R0, de Brusselse Ring. Het viaduct Anderlecht-Industrie wordt volledig vernieuwd. Ter hoogte van Anderlecht-Industrie moet het verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Bovendien is oprit [17] Anderlecht-Industrie afgesloten richting Bergen. Hou rekening met ernstige hinder en lange wachttijden op de Brusselse Ring. Raadpleeg zeker de actuele verkeersinformatie voor uw vertrek.

Lees meer op de website van Brussel Mobiliteit link naar externe website

 

 

R0/A12 – Hinder knooppunt Strombeek-Bever [15-06-15]
Van maandag 15 juni tot midden augustus wordt gewerkt in knooppunt Strombeek-Bever, de verbinding tussen de Brusselse Ring (R0) en de A12 Brussel-Antwerpen. Er wordt hoofdzakelijk ’s nachts gewerkt: in juni van 20u tot 5u, in juli en augustus van 20u tot 6u. De hinder varieert per nacht.

Meer informatie over de fasering vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website.

  

 

N49 – Versmalde rijstroken in Westkappelle [31-03-15]
Vanaf eind maart wordt gewerkt op de N49 Zelzate-Knokke. In Westkappelle wordt het kruispunt van de N49 met de N376 omgevormd tot een rotonde. Het verkeer moet in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Op het kruispunt zijn een aantal afslagbewegingen niet mogelijk. Deze werf duurt ongeveer een jaar en is een onderdeel van de bouw van de A11, de nieuwe snelweg tussen de N31 in Brugge en de N49 in Westkapelle.
Lees meer over deze werf en over de bouw van A11 link naar externe website

 

  

A12 - In Londerzeel over twee rijstroken [update 21-04-15]

Vanaf dinsdag 8 april 2014 tot 18 september 2015 wordt de spoorwegbrug vernieuwd op de A12 Antwerpen-Brussel. In Londerzeel beschikt het verkeer in beide richtingen over twee rijstroken: richting Brussel tot dinsdag 28 april 2015, richting Antwerpen tot tot 18 september 2015. Hou rekening met hinder.

Lees meer over deze werken link naar externe website

  
  

R11 – Zes maanden verkeershinder op R11 in Wommelgem [27-03-15]
Van maandag 30 maart tot eind september wordt de R11 (Autolei) heringericht tussen de rotonde van Wommelgem en de Makro. De werken zullen heel wat verkeershinder met zich meebrengen.
Bekijk de detailplanning op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

     

Tunnels 's nachts afgesloten voor onderhoud [update 24-07-15]

woensdag 29 juli - 20u - E19 Craeybeckxtunnel - richting Brussel [B]

donderdag 30 juli - 21u - E19 Craeybeckxtunnel - richting Antwerpen

donderdag 30 juli - 20u - R2 Liefkenshoektunnel - hinder in beide richtingen

vrijdag 31 juli - 20u - R2 Liefkenshoektunnel - hinder in beide richtingen

Planning 2015

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op deze pagina worden alle werken en evenementen aangekondigd die naar onze inschatting hinder zullen veroorzaken op snelwegen en op-en afritten in Vlaanderen.

De info wordt ruim vooraf gepubliceerd of bij dringende berichten van zodra de info ons bereikt. Merkt u onjuistheden op, neem dan contact met ons op.
 

 

  

 

 

ONS ADVIES
verkeershinder
vermijdenNieuwsarchief 

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring