pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
0 km file
relatief weinig
trend stabiel
details
Volg het verkeerscentrum via twitter
Verkeerscentrum mobiel via www.filebeeld.be
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer

Nieuws & verwachte verkeershinder


 

Verkeersindicatoren voor iedereen online toegankelijk [10-09-15]
Is de dagelijkse file op weg naar het werk het voorbije jaar langer geworden? Hoeveel tijd verlies ik daardoor? En klopt het dat ik ook almaar meer vrachtvervoer tegenkom? De antwoorden kan je voortaan zelf vinden dankzij de nieuwe tool ‘Verkeersindicatoren van het Vlaamse Hoofdwegennet’ op deze website. Lees meer over de nieuwe tool

 

 

R2 – Liefkenshoektunnel gedurende één nacht afgesloten [25-09-15]
Tijdens  de nacht van woensdag 7 oktober op donderdag 8 oktober is er geen verkeer mogelijk in de Liefkenshoektunnel. Tussen 23u en 4u is de tunnel in beide richtingen afgesloten voor de plaatsing van seinbruggen op de noordelijke Antwerpse Ring (R2). Er geldt die nacht een lokale omleiding.

 

 

N49a – Waaslandtunnel ’s nachts afgesloten [1-09-15]
Van maandag 5 tot en met donderdag 29 oktober wordt ’s nachts gewerkt op de N49a in de Waaslandtunnel. Van maandag tot en met donderdag is de tunnel tussen 22u en 4u in beide richtingen afgesloten.

 

 

E40 – Op- en afritten Aalst tijdelijk afgesloten [5-10-15]
Van maandag 7 september tot eind november wordt gewerkt aan de N45, de Geraardsbergsesteenweg in Aalst.  Dit zorgt voor verkeershinder op de E40 Gent-Brussel aan het op- en afrittencomplex [19] in Aalst:
- Van maandag 7 september tot 6 oktober: richting Brussel is de afrit richting Aalst dicht. Richting Gent is afrit Aalst richting Ninove afgesloten.

- Van dinsdag 6 oktober, 6u tot vrijdagochtend 9 oktober: richting Gent is de afrit Aalst volledig dicht.
- Van dinsdag 6 oktober tot midden november: Oprit Aalst richting Gent is afgesloten voor wie komt van de N45 vanuit Ninove. Richting Brussel is de oprit dicht voor wie van de N45 vanuit Aalst komt.

- Tweede helft november: de oprit naar de E40 richting Gent vanuit Aalst is af en toe dicht. Tekstkarren langs de weg informeren de weggebruiker of de oprit open of dicht is.
Hou rekening met files op de afritten in Aalst. Verkeer met bestemming Aalst kan ook kiezen voor afrit [18] Erpe-Mere.

 

 

R2 – Hinder door werken in Waaslandhaven [update 5-10-15]

Van donderdag 17 september tot januari 2016 kan het verkeer in de Waaslandhaven en op de R2, het noordelijke deel van Antwerpse Ring hinder ondervinden van werkzaamheden op de Linkerscheldeoever van de Antwerpse haven. Er wordt daar gelijktijdig gewerkt aan de Deurganckdoksluis (tot januari 2016) en aan drie bruggen van het complex [11] Waaslandhaven-Noord (tot midden november 2015). De Sint-Antoniusweg wordt onderbroken.

Extra: van vrijdag 9 oktober, 22.30u tot maandag 11 oktober, 4u zijn op- en de afrit Waaslandhaven-Noord richting [1] naar Nederland afgesloten. Let op: die afrit is de laatste voor de Liefkenshoektunnel. Wie dus niet de toltunnel wil inrijden, moet de R2 reeds verlaten op het complex Waaslandhaven-Zuid (complex 10).
Lees meer over deze werken link naar externe website

 

 

E17 – Op- en afritten Beervelde één week dicht [5-12-15]
Van maandag 12 oktober tot vrijdag 16 oktober is er verkeershinder op de E17 Kortrijk-Antwerpen. De N449, de Rivierstraat in Beervelde wordt vernieuwd. Hierdoor is het op- en afrittencomplex [11] Beervelde in beide richtingen volledig afgesloten.  Het verkeer wordt omgeleid via de R4 (complex Destelbergen-Centrum of  complex Oostakker).
 

 

R0/E19 – Rijstrook afgesloten op knooppunt Machelen [24-09-15]

Van maandag 28 september tot maart 2017 wordt gewerkt op het knooppunt Machelen, de verbinding tussen de Brusselse Ring (R0) en de E19 Brussel-Antwerpen. Op de aansluitingslus van de binnenring (richting Waterloo) naar de E19 richting Antwerpen moet het verkeer dan over één rijstrook. Hou rekening met hinder tijdens de avondspits.

Lees meer over deze werken link naar externe website

 

 

Gent – Over één rijstrook op  J. Kennedylaan [15-09-15]

Van maandag 21 september tot maandag 12 oktober wordt het wegdek hersteld op de J. Kennedylaan (N424) in Gent. Tussen de tunnel ter hoogte van de Weba en het kruispunt met de Slotendries moet het verkeer in beide richtingen over één rijstrook. Hou rekening met hinder.


 

R11 – Hinder op Krijgsbaan tussen Borsbeek en Mortsel [7-09-15]
Vanaf maandag 14 september tot eind november wordt gewerkt op de R11, de Krijgsbaan in Mortsel en Borsbeek. De werken kaderen in de ondertunneling van de R11 en zijn verdeeld in drie fases:
- maandag 14 september tot eind oktober: verkeer over één rijstrook op de R11 richting Mortsel.
- eind oktober tot vrijdag 27 november: verkeer over één rijstrook op de R11 richting Wijnegem.
- zaterdag 28 en zondag 29 november: de R11 is in beide richtingen volledig afgesloten.
Hou rekening met hinder.

 

 

R2 – Liefkenshoektunnel ’s nachts afgesloten [4-09-15]
Van maandag 14 september tot en met vrijdag 30 oktober wordt ’s nachts gewerkt op de R2, het noorderlijke deel van de Antwerpse ring. Van 20u tot 6u is de Liefkenshoektunnel telkens in één richting afgesloten. Het verkeer rijdt in beide richtingen over één rijstrook door de andere tunnelkoker. Er wordt niet gewerkt op zaterdag- en zondagavond.
Bekijk de gedetailleerde planning >>
 

  

E40/A18 – Over één rijstrook tussen Middelkerke en Nieuwpoort [1-09-15]
Van maandag 7 september, 6u tot midden oktober wordt gewerkt op de E40/A18 Jabbeke-Duinkerke (F). Tussen Middelkerke en Nieuwpoort beschikt het verkeer in beide richtingen slechts over één rijstrook. Hou rekening met hinder. Raadpleeg de actuele verkeersinformatie voor uw vertrek.


  

R22 - Herinrichting Woluwelaan in Zaventem/Kraainem [18-08-15]  
Vanaf maandag 24 augustus 2015 wordt gewerkt op de R22, de Woluwelaan. Drie belangrijke kruispunten in Zaventem en Kraainem (t.h.v. Woluwedal) worden heringericht. Het betreft de kruispunten van de R22 met de Leuvensesteenweg, de Oudstrijderslaan en de Tramlaan. In beide richtingen zal slechts één rijstrook beschikbaar zijn. Richting Luik is afrit [20] Kraainem gedeeltelijk afgesloten. De afslag richting Vilvoorde/Kraainem is afgesloten, de afslag richting Woluwe/UCL blijft open. De werken duren ongeveer twee jaar (tot midden 2017). Hou rekening met hinder.
Meer informatie vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

 

N44 – Over één rijstrook in Maldegem [7-08-15]
Vanaf dinsdag 18 augustus tot begin november wordt het wegdek vernieuwd op de N44, de Aalterbaan. In Maldegem beschikt het verkeer in beide richtingen slechts over één rijstrook. Hou rekening met hinder.
Lees meer over deze werken link naar externe website
 

 

R4 – Over één rijstrook in Zwijnaarde [update 30-09-15]
Van maandag 3 tot midden oktober wordt gewerkt op de R4-Zuid, het zuidelijke deel van de Ring rond Gent. In Zwijnaarde moet het verkeer in beide richtingen over één rijstrook. Hou rekening met hinder tijdens de spitsuren.
    

 

N49 – Versmalde rijstroken in Westkappelle [31-03-15]
Vanaf eind maart 2015 wordt gewerkt op de N49 Zelzate-Knokke. In Westkappelle wordt het kruispunt van de N49 met de N376 omgevormd tot een rotonde. Het verkeer moet in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Op het kruispunt zijn een aantal afslagbewegingen niet mogelijk. Deze werf duurt ongeveer een jaar en is een onderdeel van de bouw van de A11, de nieuwe snelweg tussen de N31 in Brugge en de N49 in Westkapelle.
Lees meer over deze werf en over de bouw van A11 link naar externe website

   
       

Tunnels 's nachts afgesloten voor onderhoud [update 30-09-15]

maandag 5 oktober - 22u - N49a Waaslandtunnel - in beide richtingen
dinsdag 6 oktober - 22u - N49a Waaslandtunnel - in beide richtingen
woensdag 7 oktober - 22u - N49a Waaslandtunnel - in beide richtingen
donderdag 8 oktober - 22u - N49a Waaslandtunnel - in beide richtingen

Planning 2015

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op deze pagina worden alle werken en evenementen aangekondigd die naar onze inschatting hinder zullen veroorzaken op snelwegen en op-en afritten in Vlaanderen.

De info wordt ruim vooraf gepubliceerd of bij dringende berichten van zodra de info ons bereikt. Merkt u onjuistheden op, neem dan contact met ons op.
 

 

  

 

 

ONS ADVIES
verkeershinder
vermijdenNieuwsarchief 

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring