pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
12 km file
relatief weinig
trend stabiel
details
Werken aan de weg: overzicht van grote werven in 2016
Volg het verkeerscentrum via twitter
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer
Status fietsersliften Antwerpen

Nieuws & verwachte verkeershinder


 
Boom/A12 - Twee weekends drukte tijdens festival Tomorrowland [15-07-19]  
Van vrijdag 19 juli tot en met zondag 21 juli én van vrijdag 26 juli tot en met zondag 28 juli vindt Tomorrowland plaats op recreatiedomein De Schorre in Boom. Reeds op de voorafgaande donderdagen gaan de campingterreinen van het festival open. Wegens de verwachte grote drukte op de wegen naar Boom gaan festivalbezoekers bij voorkeur met het openbaar vervoer. Wie toch de auto neemt, moet rekening houden met hinder en vertragingen in de omgeving en op de naburige afritten van de A12. Het festival is bereikbaar via de A12 en de E19 tussen Brussel en Antwerpen. Op de dynamische wegsignalisatie op de snelwegen wordt de route naar de parkeerterreinen gecommuniceerd. 
 
 
E19 - Beperkte doorgang tussen Sint-Job en Kleine Bareel [update 15-07-19]  

Van vrijdagavond 12 juli tot maandagochtend 12 augustus ondervindt het verkeer op de E19 Noord hinder tussen de op- en afrittencomplexen [4] Sint-Job-in-‘t-Goor en [5] Kleine Bareel. In die zone wordt dan het wegdek vernieuwd in de richting van Antwerpen. Tijdens de werken rijdt het verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Richting Antwerpen zijn de oprit Sint-Job-in-‘t-Goor en de afrit Kleine Bareel dicht. Richting Nederland blijven alle op- en afritten open. 

Tijdens het laatste weekend geldt een aangepaste verkeerssituatie voor afbraak van de werfsignalisatie:

- Tijdens de nacht van zaterdag 10 augustus op zondag 12 agustus is er in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar.

- Tijdens de nacht van zondag 12 augustus op maandag 14 agustus is er richting Nederland één rijstrook beschikbaar, terwijl er richting Antwerpen geen hinder meer is.

Meer info over deze werken vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

 

 

E34 - Vier maanden werken tussen Oud-Turnhout en Mol-Postel [12-07-19]

Van medio juli tot medio november wordt gewerkt op de E34. Ter hoogte van Oud-Turnhout en tussen het kanaal Dessel-Schoten en de Nederlandse grens (Mol-Postel) wordt het wegdek volledig vernieuwd over een afstand van 16 kilometer.

- Van 15 juli tot begin augustus rijdt verkeer richting Nederland over versmalde rijstroken. Vanaf begin augustus rijdt verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken op één zijde van de snelweg. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur. 

- Aan de kant van de snelweg waar gewerkt wordt zijn op- en afrit [25] Oud-Turnhout tijdelijk dicht. Het verkeer rijdt dan om via naburige op- en afritten.

- De snelwegparking in Postel richting Antwerpen is van begin augustus tot het einde van de werken afgesloten. Vanaf half september is de parking ook dicht richting Nederland.

- Gedurende een weekend in november, aan het eind van de werken, is de E34 volledig afgesloten in de richting van Antwerpen. Daarover wordt later nog gecommuniceerd.

Meer info over het structureel onderhoud van de E34 vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

 

  

E17 - Beperkte doorgang tussen Kruibeke en Zwijndrecht [update 04-07-19]  

Als gevolg van de werken voor de aanleg van de Oosterweelverbinding is er hinder op de E17 Antwerpen-Gent tussen Kruibeke en Zwijndrecht. Het verkeer beschikt er in beide richtingen over beperkte doorgang op versmalde rijstroken. In de richting van Gent is dat het geval tot de zomer van 2020, in de richting van Antwerpen duurt die tijdelijke verkeerssituatie tot eind augustus.
 
 
E17 - Ernstige hinder door werken in zone Destelbergen-Zwijnaarde [update 16-07-19] 

Van maandag 17 juni tot eind augustus wordt de E17 heraangelegd tussen Zwijnaarde en Destelbergen. Tijdens die periode moet al het verkeer in de Gentse regio rekening houden met ernstige hinder, want er is beperkte doorgang op de snelweg en de complexen van Gentbrugge, UZ Gent en B401 zijn tijdens bepaalde fases (gedeeltelijk) afgesloten zijn. In de periode van dinsdag 16 juli tot en met zondag 4 augustus wordt er niet gewerkt en is geen hinder voor het verkeer.

Alle info over de tijdelijke verkeerssituatie tijdens de werken, inclusief de afsluitingen, is te vinden op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

 
 
R2 – In augustus nieuwe hinder door werken Kanaaldok B1-B2 [update 17-07-19]  

 

 

Deze zomer wordt op de R2, het noordelijke deel van de Antwerpse Ring, het complex [13] Kanaaldok B1-B2 vernieuwd. Dat ligt tussen de Tijsmanstunnel en het knooppunt Antwerpen-Haven. De oprit en de afrit op de R2 richting Nederland zijn intussen weer open. Na het bouwverlof, van maandag 29 juli tot eind augustus, vindt de tweede fase van de werken plaats. Dan zijn de oprit en de afrit op de R2 in de richting van Gent afgesloten. Er geldt een omleiding via Stabroek. Voor het doorgaande verkeer op de R2 is er geen hinder.
 
 
R1 – Complex Borgerhout deels dicht in juli en augustus [21-06-19]
Van zondagavond 30 juni, 22u tot en met zaterdag 31 augustus wordt op de Antwerpse Ring R1 gewerkt aan het op- en afrittencomplex [3] Borgerhout. Die werken kaderen in de grondige herinrichting van de fiets- en voetpaden in de de naburige Plantin en Moretuslei (N184), een belangrijke invalsweg naar het centrum van Antwerpen. Tijdens de werken aan het complex zijn bepaalde bewegingen tijdelijk niet mogelijk, namelijk:

- richting Gent: afrit afgesloten

- richting Nederland: afrit richting centrum Antwerpen afgesloten, richting Deurne blijft open.

Meer info over de werken in en bij de Plantin en Moretuslei vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

 

 

R20/Brussel - Leopold II-tunnel dicht tijdens zomervakantie [26-06-19]

Van vrijdag 28 juni, 22u tot maandag 2 september, 6u is de Leopold II-tunnel in Brussel volledig afgesloten voor verkeer in beide richtingen. Tegelijk beschikt het verkeer op de E40 van Gent naar Brussel voor de tunnel, ter hoogte van Sint-Agatha-Berchem, maar over één rijstrook. De tijdelijke afsluiting kadert in de grondige renovatie van de tunnel. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid (één rijstrook per richting). De tunnel bevindt zich op een belangrijke route van en naar het centrum van Brussel, waardoor het verkeer ernstige hinder zal ondervinden. Wie normaal via de Leopold II-tunnel pendelt, kiest daarom beter voor alternatieven. 
 
 
 
 

  

E40 - Tijdelijk gewijzigde verkeerssituatie op complex Loppem [16-01-19]
Van maandag 21 januari tot zaterdag 31 augustus wordt er gewerkt op de E40 Oostende - Brussel ter hoogte van Loppem. In de richting van Brussel is daar een rijstrook afgesloten. Tegelijk is er ook een werf op de naburige N397. Daarvoor is het complex [7b] Loppem dicht voor het verkeer richting Oostende, tot en met maandag 22 april. Er geldt een omleiding via het knooppunt Brugge en de N31. Richting Oostende blijft het mogelijk om via afrit [7a] Brugge naar Loppem te rijden, maar er is geen doorgang richting Brugge.

 

 

N16 - Hinder door renovatie Oude Scheldebrug Bornem-Temse [update 15-07-19]

Nog tot het najaar wordt een deel van de Scheldebrug Bornem-Temse gerenoveerd. Tijdens die werkzaamheden zijn er op de gewestweg N16 doorgaans 2 versmalde rijstroken richting Sint-Niklaas beschikbaar. Van zondag 22 september tot en met donderdag 26 september is de oude brug volledig afgesloten en moet het verkeer passeren via de naburige nieuwe brug. Dan is er op die nieuwe brug in elke richting slechts 1 rijstrook beschikbaar.
 
 

 

E17 – Werken complex De Pinte [update 07-06-19]

Sinds november 2018 wordt gewerkt aan het complex [8] De Pinte op de E17 Kortrijk-Gent. Het volledige complex wordt heraangelegd. Nog tot het najaar geldt daar een tijdelijke verkeerssituatie, met afsluiting van een aantal af- en opritten. Zo is de afrit in de richting van Kortrijk nog dicht tot in oktober. 

Meer info over dit project vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

 

 

E314 - Langdurige werken bij kanaalbrug in Heusden-Zolder [update 05-11-18]

Van midden mei 2017 tot eind 2019 wordt gewerkt op de E314 Leuven-Heerlen (Nl). De brug over het Albertkanaal in Heusden-Zolder wordt verhoogd. Momenteel zijn er drie rijstroken richting Heerlen en twee versmalde rijstroken richting Leuven. Tijdens een volgende fase (waarschijnlijk vanaf voorjaar 2019) is er geen hinder meer richting Leuven, het verkeer richting Nederland verloopt dan nog steeds over drie rijstroken via de tijdelijke brug. Hou rekening met hinder.

   

 

R2 - In september nachtelijke werken in Liefkenshoektunnel [15-07-19]  

In de maand september vinden er langdurig nachtelijke werken plaats in de Liefkenshoektunnel op de R2, het noordelijke deel van de Antwerpse Ring. In de periode van woensdag 11 september tot en met vrijdag 27 september wordt er daarvoor elke nacht, behalve op zaterdagen en zondagen, één tunnelkoker afgesloten. Het verkeer op de R2 moet dan in beide richtingen over één rijstrook rijden door de andere koker. De nachtelijk afsluitingen lopen telkens van 20u30 tot 5u.

 

 

Tunnels 's nachts afgesloten voor onderhoud [update 12-07-19]

woensdag 17 juli - 21u30 - R0 Vierarmentunnel - buitenring

donderdag 18 juli - 21u30 - R0 Vierarmentunnel - binnenring

maandag 22 juli - 21u30 - E411 Leonardtunnel - beide richtingen

dinsdag 23 juli - 21u30 - R0 Leonardtunnel - buitenring

woensdag 24 juli - 21u30 - R0 Leonardtunnel - binnenring

maandag 5 augustus - 21u - R1 Kennedytunnel - richting Gent

dinsdag 6 augustus - 21u - R1 Kennedytunnel - richting Nederland

woensdag 7 augustus - 21u - E19 Craeybeckxtunnel - richting Antwerpen

donderdag 8 augustus - 21u - E19 Craeybeckxtunnel - richting Brussel

dinsdag 13 augustus - 20u - R2 Tijsmanstunnel - richting Nederland

woensdag 14 augustus - 20u - R2 Beverentunnel - richting Nederland

donderdag 15 augustus - 20u - R2 Beverentunnel - richting Gent

maandag 19 augustus - 21u - Antwerpen Zuid Bolivartunnel - beide richtingen

woensdag 21 augustus - 20u - N49a Waaslandtunnel - beide richtingen

Planning 2019

 

 

ONS ADVIES
verkeershinder
vermijdenNieuwsarchief 

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring