pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
0 km file
relatief weinig
trend stabiel
details
Werken aan de weg: overzicht van grote werven in 2016
Volg het verkeerscentrum via twitter
Verkeerscentrum mobiel via www.filebeeld.be
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer

Nieuws & verwachte verkeershinder


 

E40 – Over twee rijstroken tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde [update 15-07-16]
Van vrijdag 8 juli, 22u tot zondag 14 augustus wordt gewerkt op de E40 Brussel-Oostende. Tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde richting Oostende wordt het wegdek vernieuwd. Het verkeer beschikt in beide richtingen over twee (versmalde) rijstroken. De werken zijn verdeeld in twee fases:
- Van vrijdag 8 juli, 22u tot zaterdag 16 juli: werfzone tussen Wetteren en Zwijnaarde. Richting Oostende zijn de op- en afrit Merelbeke (R4) afgesloten.

- Van donderdag 28 juli, 22u tot zondag 14 augustus: werfzone tussen Erpe-Mere (Vlekkem) en Wetteren. Op- en afrit [17] Wetteren richting Oostende zijn afgesloten (vanaf 31 juli).
Hou rekening met ernstige hinder en oplopende wachttijden tijdens de spitsuren en op dagen met druk kustverkeer.
Extra - Heropstartfase van de werken: Tijdens de nachten van donderdag 28 juli, vrijdag 29 juli en zaterdag 30 juli, telkens van 22u tot 6u, is er plaatselijk slechts één rijstrook vrij in beide richtingen, met uitzondering van de nacht van donderdag op vrijdag. Dan is er nog normale doorgang richting Gent. Overdag zijn er 2 rijstroken open in beide richtingen met uitzondering van zaterdag 30 juli. Dan zijn alle rijstroken nog open richting Gent.

 

 

E34 – Over één rijstrook in Turnhout-West [28-07-16]
Van maandag 1 augustus, 6u tot vrijdag 12 augustus, 16u wordt het wegdek hersteld op de E34 Eindhoven(Nl)-Antwerpen. Richting Antwerpen is in Turnhout-West slechts één rijstrook vrij. Hou rekening met hinder.
 

 

E19 – Ernstige hinder tussen Sint-Job en Brecht [20-07-16]        
Van vrijdag 5 augustus, 21u tot donderdag 1 september wordt gewerkt op de E19 Antwerpen-Breda (Nl). Richting Breda wordt het wegdek grondig vernieuwd tussen Sint-Job-in-‘t-Goor en Brecht. Van maandag tot vrijdag zijn er overdag in beide richtingen twee versmalde rijstroken beschikbaar. ’s Nachts (van 21u tot 6u) en elk weekend (van vrijdag 21u tot maandag 6u) is er bijkomende hinder. Dan is er richting Breda slechts één rijstrook vrij en zijn oprit [4] Sint-Job-in-t-Goor en afrit [3] Brecht afgesloten. Hou rekening met ernstige hinder en oplopende wachttijden tijdens de weekends. Raadpleeg zeker de actuele verkeersinformatie voor uw vertrek.
Extra: van vrijdag 5 augustus, 21u tot maandag 8 augustus, 6u wordt de signalisatie geplaatst en is er in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar.
Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

 

E19 - Drie weken hinder tussen Kontich en Rumst [update 28-07-16]
Van zondag 24 juli tot zondag 14 augustus wordt gewerkt op de E19 Brussel-Antwerpen. De E19 richting Antwerpen wordt grondig vernieuwd tussen Rumst en Kontich. Richting Brussel zijn tijdens de volledige duur van de werken twee versmalde rijstroken beschikbaar tussen Kontich en Rumst. Richting Antwerpen zijn de werken verdeeld in twee fases:
- Van maandag 25 juli tot donderdag 28 juli: verkeer over twee versmalde rijstroken in Kontich. Van woensdag 27 tot vrijdag 29 juli, 9u is afrit [7] Kontich richting Antwerpen afgesloten (omleiding via complex [8] Rumst).
- Van vrijdag 29 juli tot zondag 14 augustus: verkeer over twee versmalde rijstroken in Rumst. Afrit- en oprit [8] Rumst richting Antwerpen zijn afgesloten (omleiding via complex [9] Mechelen-Noord).
Hou rekening met ernstige hinder tijdens de spitsuren. Raadpleeg de actuele verkeersinformatie voor uw vertrek.

 

 

R1/E19 – Nachtwerken tussen Kennedytunnel en Kleine Bareel [8-07-16]
Van maandag 11 juli tot en met vrijdag 29 juli wordt ’s nachts gewerkt op de Antwerpse Ring (R1) en de E19 Antwerpen-Breda (Nl). Er wordt in beide richtingen gewerkt tussen de Kennedytunnel en Kleine Bareel, maar er wordt maar in één richting tegelijk gewerkt (de eerste nachten richting Nederland, nadien richting Gent). Plaatselijk zijn er één of twee rijstroken afgesloten. Hou rekening met hinder.
 

 

A19 – Hinder tussen Zonnebeke en Moorsele [15-7-16]
Van maandag 4 juli, 7u tot eind augustus wordt gewerkt op de A19 Ieper-Kortrijk. Tussen Zonnebeke en Moorsele wordt het wegdek vernieuwd. De werken zijn verdeeld in verschillende fases.
- Van maandag 4 juli tot vrijdag 15 juli: richting Kortrijk is tussen Zonnebeke en Menen plaatselijk slechts één rijstrook vrij.
- Van maandag 25 juli tot eind augustus: werken tussen Menen en Moorsele. Richting Ieper verloopt het verkeer over twee versmalde rijstroken, richting Kortrijk is slechts één rijstrook vrij. Oprit [2] Menen richting Kortrijk is afgesloten.
Hou rekening met hinder, vooral richting Kortrijk tijdens de tweede fase. 

Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website
 

 

Antwerpen - Kruispunt Schijnpoort afgesloten tijdens zomermaanden [23-06-16]

Van 1 juli tot midden augustus wordt in Antwerpen gewerkt op het kruispunt van de Schijnpoortweg met de Noordersingel/Slachthuislaan (R10). Het kruispunt is in alle richtingen afgesloten voor auto- en vrachtverkeer.  Bestuurders die afrit [2] Deurne nemen, kunnen niet richting Antwerpen-Centrum afslaan, wel richting Deurne/Merksem. Wie in het centrum van Antwerpen moet zijn, kan gebruik maken van afrit [3] Borgerhout of afrit [1] Merksem.
Lees meer over deze werken link naar externe website

 

 

R0 – Tijdens de zomer hinder aan viaduct Anderlecht-Industrie [3-06-16]
Van zaterdag 11 juni tot zondag 4 september wordt gewerkt op de R0, de Brusselse Ring. Ter hoogte van Anderlecht-Industrie zijn in beide richtingen slechts twee versmalde rijstroken beschikbaar. Hou rekening met ernstige hinder tijdens de spitsuren.

 

 

E17 -  Over één rijstrook in Moeskroen [update 28-06-16]
Van maandag 2 mei tot eind augustus wordt gewerkt op de E17 Antwerpen-Rijsel (F).  Ter hoogte van Moeskroen is in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar. Hou rekening met hinder.

 


R0 – Versmalde rijstroken in Groenendaal [25-04-16]
Van maandag 11 april tot vrijdag 28 april 2017 wordt gewerkt op de Brusselse Ring (R0). Ter hoogte van Groenendaal zijn in beide richtingen twee versmalde rijstroken beschikbaar. Hou rekening met extra hinder tijdens de spitsuren.
 

  

E313 – Over versmalde rijstroken in Grobbendonk [17-03-16]

Van maandag 21 maart tot eind november wordt gewerkt op de E313 Luik-Antwerpen. Richting Antwerpen wordt de brug over de spoorweg in Grobbendonk volledig vernieuwd. De werfzone bevindt zich tussen de complexen [21] Herentals-Industrie en [20] Herentals-West. Het verkeer beschikt in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Hou rekening met extra hinder tijdens de spitsuren.

Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

 

R40 - Langdurige hinder op Gentse stadsring [7-03-16]

Van maandag 14 maart tot eind oktober wordt gewerkt op de R40, de Gentse stadsring. In beide richtingen is tussen de Gandastraat en het kruispunt met de Heernislaan slechts één rijstrook beschikbaar. Hou rekening met ernstige vertragingen tijdens de spitsuren.
Lees meer over de werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

 

E34 – Over één rijstrook in Eeklo [update 8-06-16]

Van dinsdag 23 februari tot voorjaar 2017 wordt gewerkt op de E34 Antwerpen-Knokke. In Eeklo beschikt het verkeer ter hoogte van het kruispunt met de Sint-Laureinsesteenweg (N455) in beide richtingen slechts over één rijstrook. Hou rekening met hinder tijdens de spitsuren. Op dagen met druk verkeer van en naar de kust is ernstige hinder mogelijk.

  

R4 – Over één rijstrook t.h.v. Gent-Zeehaven [update 26-05-16]

Van donderdag 22 oktober tot voorjaar 2017 wordt gewerkt op de R4-Oost, het oostelijke deel van de Ring rond Gent. Ter hoogte van Gent-Zeehaven wordt een nieuw knooppunt aangelegd (aan het kruispunt met de Langerbruggestraat in Oostakker).

- Van donderdag 22 oktober tot 25 januari 2016: richting Zelzate verkeer over één rijstrook ter hoogte van Gent-Zeehaven.

- Van maandag 25 januari tot voorjaar 2017: in beide richtingen verkeer over één rijstrook ter hoogte van Gent-Zeehaven.  

Hou rekening met hinder tijdens de spitsuren.

Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website


 

R0/E19 – Rijstrook afgesloten op knooppunt Machelen [update 2-12-15]

Van maandag 28 september tot 16 september 2016 wordt gewerkt op het knooppunt Machelen, de verbinding tussen de Brusselse Ring (R0) en de E19 Brussel-Antwerpen. Op de aansluitingslus van de binnenring (richting Waterloo) naar de E19 richting Antwerpen moet het verkeer dan over één rijstrook. Hou rekening met hinder tijdens de avondspits.

Lees meer over deze werken link naar externe website

 

 

R22 - Herinrichting Woluwelaan in Zaventem/Kraainem [18-08-15]  
Vanaf maandag 24 augustus 2015 wordt gewerkt op de R22, de Woluwelaan. Drie belangrijke kruispunten in Zaventem en Kraainem (t.h.v. Woluwedal) worden heringericht. Het betreft de kruispunten van de R22 met de Leuvensesteenweg, de Oudstrijderslaan en de Tramlaan. In beide richtingen zal slechts één rijstrook beschikbaar zijn. Richting Luik is afrit [20] Kraainem gedeeltelijk afgesloten. De afslag richting Vilvoorde/Kraainem is afgesloten, de afslag richting Woluwe/UCL blijft open. De werken duren ongeveer twee jaar (tot midden 2017). Hou rekening met hinder.
Meer informatie vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

 

N49 – Versmalde rijstroken in Westkappelle [31-03-15]
Vanaf eind maart 2015 wordt gewerkt op de N49 Zelzate-Knokke. In Westkappelle wordt het kruispunt van de N49 met de N376 omgevormd tot een rotonde. Het verkeer moet in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Op het kruispunt zijn een aantal afslagbewegingen niet mogelijk. Deze werf duurt ongeveer een jaar en is een onderdeel van de bouw van de A11, de nieuwe snelweg tussen de N31 in Brugge en de N49 in Westkapelle.
Lees meer over deze werf en over de bouw van A11 link naar externe website

 

 

Tunnels 's nachts afgesloten voor onderhoud [update 18-7-16]

maandag 1 augustus - 21u - R1 Kennedytunnel - hinder in beide richtingen

dinsdag 2 augustus - 21u - R1 Kennedytunnel - hinder in beide richtingen

woensdag 3 augustus - 21u - E19 Craeybeckxtunnel - richting Antwerpen

donderdag 4 augustus - 21u - E19 Craeybeckxtunnel - richting Brussel

Planning 2016

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op deze pagina worden alle werken en evenementen aangekondigd die naar onze inschatting hinder zullen veroorzaken op snelwegen en op-en afritten in Vlaanderen.

De info wordt ruim vooraf gepubliceerd of bij dringende berichten van zodra de info ons bereikt. Merkt u onjuistheden op, neem dan contact met ons op.
 

 

  

 

 

ONS ADVIES
verkeershinder
vermijdenNieuwsarchief 

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring