pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
43 km file
normaal
trend stabiel
details
Werken aan de weg: overzicht van grote werven in 2016
Glad op de weg?
Volg het verkeerscentrum via twitter
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer

Nieuws & verwachte verkeershinder


E313 - Snelweg 24u volledig afgesloten in Grobbendonk [update 12-1-17]
Tijdens het weekend van 20 en 21 januari zal de E313 in beide richtingen volledig afgesloten zijn tussen Herentals-Oost en Herentals-West. De werken starten tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag om middernacht en eindigen op zondag 22 januari om 2u. Het tijdelijk afsluiten van de snelweg is nodig voor de werken aan de snelwegbrug over de spoorlijn Lier-Herentals in Grobbendonk. Alle verkeer moet plaatselijk omrijden via de gewestwegen. Hou rekening met ernstige hinder en hoogoplopende wachttijden op de snelweg en de omleidingsroutes. Vermijd de E313 indien mogelijk.
Lees meer over deze werken en bekijk de omleidingsroutes>>

 

 

R2 - Eén rijstrook R2 afgesloten wegens dringende noodherstelling [update 19-1-17]
Update 19 januari: de rijstrook wordt vandaag na de ochtendspits vrijgegeven.

Op 18 januari in de namiddag heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een rijstrook afgesloten van de R2 net na de Liefkenshoektunnel in de richting van de A12. Door het vriesweer is een dringende herstelling aan het wegdek er noodzakelijk. De rijstrook blijft afgesloten tot een herstelling kan uitgevoerd worden. Er wordt sterke hinder verwacht tijdens zowel de ochtend- als de avondspits. 
Lees meer over deze werken op de website van AWV>>

 

 

E40 – Langdurig over versmalde rijstroken in Aalter [update 30-11-16]

Van maandag 5 december tot begin 2019 wordt gewerkt op de E40 Brussel-Oostende. Het drukke op- en afrittencomplex [11] Aalter wordt heraangelegd.

Van maandag 5 december, 6u tot zaterdag 28 januari 2017 in beide richtingen verkeer over drie versmalde rijstroken in Aalter.
Van eind januari 2017 tot begin 2019: verkeer over drie versmalde rijstroken in Aalter richting Brussel.
Hou rekening met hinder.
Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website
 

 

E313 – Over versmalde rijstroken in Grobbendonk [update 24-10-16]

Van maandag 21 maart tot eind maart 2017 wordt gewerkt op de E313 Luik-Antwerpen. Richting Antwerpen wordt de brug over de spoorweg in Grobbendonk volledig vernieuwd. De werfzone bevindt zich tussen de complexen [21] Herentals-Industrie en [20] Herentals-West. Het verkeer beschikt in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Hou rekening met extra hinder tijdens de spitsuren.

Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

   

R4 – Over één rijstrook in Ertvelde [update 5-10-16]
Van maandag 19 september tot eind januari 2017 beschikt het verkeer op de R4 in Ertvelde in beide richtingen slechts over één rijstrook. De hinder is het gevolg van de werkzaamheden voor de aanleg van een nieuw op- en afrittencomplex. Hou rekening met vertraging, vooral tijdens de spitsuren.

  

 

R0 – Versmalde rijstroken in Groenendaal [4-04-16]

Van maandag 11 april tot vrijdag 28 april 2017 wordt gewerkt op de Brusselse Ring (R0). Ter hoogte van Groenendaal zijn in beide richtingen twee versmalde rijstroken beschikbaar. Hou rekening met extra hinder tijdens de spitsuren.

 

 

E34 – Over één rijstrook in Eeklo [update 8-06-16]

Van dinsdag 23 februari tot voorjaar 2017 wordt gewerkt op de E34 Antwerpen-Knokke. In Eeklo beschikt het verkeer ter hoogte van het kruispunt met de Sint-Laureinsesteenweg (N455) in beide richtingen slechts over één rijstrook. Hou rekening met hinder tijdens de spitsuren. Op dagen met druk verkeer van en naar de kust is ernstige hinder mogelijk.

  

R4 – Over één rijstrook t.h.v. Gent-Zeehaven [update 26-05-16]

Van donderdag 22 oktober tot voorjaar 2017 wordt gewerkt op de R4-Oost, het oostelijke deel van de Ring rond Gent. Ter hoogte van Gent-Zeehaven wordt een nieuw knooppunt aangelegd (aan het kruispunt met de Langerbruggestraat in Oostakker).

- Van donderdag 22 oktober tot 25 januari 2016: richting Zelzate verkeer over één rijstrook ter hoogte van Gent-Zeehaven.

- Van maandag 25 januari tot voorjaar 2017: in beide richtingen verkeer over één rijstrook ter hoogte van Gent-Zeehaven.  

Hou rekening met hinder tijdens de spitsuren.

Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

    

 

N49 – Hinder tijdens de aanleg van snelweg A11 [2-09-16]
Sinds eind maart 2015 en nog tot eind 2017 wordt gewerkt op de N49 Zelzate-Knokke. Er is in beide richtingen hinder ter hoogte van Westkappelle door de bouw van de A11, de nieuwe snelweg tussen de N31 in Brugge en de N49 in Westkapelle.
Lees meer over deze werf en over de bouw van A11 link naar externe website

 

 

Tunnels 's nachts afgesloten voor onderhoud [update 19-1-17]

donderdag 19januari - 20u - N49a Waaslandtunnel - beide richtingen

Planning 2017

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op deze pagina worden alle werken en evenementen aangekondigd die naar onze inschatting hinder zullen veroorzaken op snelwegen en op-en afritten in Vlaanderen.

De info wordt ruim vooraf gepubliceerd of bij dringende berichten van zodra de info ons bereikt. Merkt u onjuistheden op, neem dan contact met ons op.
 

 

 

ONS ADVIES
verkeershinder
vermijdenNieuwsarchief 

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring