pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
0 km file
relatief weinig
trend stabiel
details
Werken aan de weg: overzicht van grote werven in 2016
Volg het verkeerscentrum via twitter
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer
Status fietsersliften Antwerpen

Nieuws & verwachte verkeershinder


 
 
MOBILIDATA: neem deel aan de publieksbevraging

Met het programma Mobilidata wil de Vlaamse overheid in co-creatie met bedrijven werken aan innovatieve oplossingen voor veiliger, vlotter, duurzamer en comfortabeler verkeer. Dat kan door mobiliteitsdata van weggebruikers, infrastructuur, voertuigen, apps en overheidssystemen op één punt samen te brengen en op een kwalitatieve manier ter beschikking te stellen

Er is al heel wat onderzoek verricht naar slimme oplossingen die onze mobiliteit vooruit kunnen helpen, maar ze allemaal uitvoeren is geen haalbare kaart. Daarom wil Mobilidata van de weggebuikers zelf horen waar zij vooral op willen inzetten. Voor welke oplossingen bent u bijvoorbeeld bereid om data te delen? Welke use cases ziet u helemaal zitten?  Vul online de vragenlijst in … én win een elektrische step! 

Op basis van de input van het grote publiek zal Mobilidata de oplossingen selecteren die effectief uitgewerkt zullen worden. Meer weten? www.mobilidata.be

 

 

 

"Week van de Mobiliteit" en autovrije zondagen [06-09-19]  

Van maandag 16 september tot en met zondag 22 september is het weer de "Week van de Mobiliteit". Een hele reeks acties en initiatieven zetten overal in Vlaanderen de mogelijkheden van duurzame mobiliteit in de kijker. En ze laten proeven van de voordelen van alternatieven als stappen, trappen, trein/tram/bus of autodelen. In dat kader organiseren tientallen steden ook weer hun jaarlijkse autovrije zondag.
- In Brussel is op zondag 22 september, tussen 9u30 en 19u, het hele Brusselse Gewest gesloten voor alle gemotoriseerde voertuigen (inclusief lpg-voertuigen en elektrische voertuigen met 2, 3 of 4 wielen). Elektrische fietsen zijn toegelaten. 
- Ook een groot deel van de binenstad van Gent is op zondag 22 september, tussen 10u en 18 uur, autovrij. Het gebied uitrijden kan altijd, maar alleen via de grote verkeersassen. Het viaduct B401 is stadinwaarts afgesloten, net als de stadsring (R40) tussen Dampoort en Muide in beide richtingen. 

 

R1 - 's Nachts beperkte doorgang voor nieuwe wegmarkeringen [updat 12-09-19]  

Vanaf maandag 16 september wordt ’s nachts gewerkt op de Antwerpse Ring richting Gent. In de zone tussen het viaduct van Merksem en Kennedytunnel worden de wegmarkeringen vernieuwd. Daarvoor worden 1 tot 3 rijstroken afgesloten, telkens tussen 21u en 5u. Bijkomend is tijdens de nacht van woensdag 18 september op donderdag 19 september, van 21u tot 5u, e oprit van Deurne richting Gent afgesloten. Er geldt een omleiding via het complex van Borgerhout. De werken lopen tot eind september, maar aangezien ze op dagen met nat weer niet kunnen doorgaan, is het mogelijk dat ze langer duren. 

  

 

E314 - Vijf nachten hinder tussen Leuven en Aarschot [10-09-19]  

Van maandag 16 september tot en met vrijdag 20 september wordt ’s nachts gewerkt op de E314 tussen Leuven en Aarschot. Het verkeer beschikt tijdens die 5 nachten in elke richting slechts over 1 rijstrook. De werken starten telkens om 20u en eindigen voor de start van de ochtendspits. Overdag is de snelweg altijd volledig vrij.

 

 

E314 - Parking Boorsem afgesloten gedurende twee weekends [17-09-19] 

Gedurende twee weekends wordt op de E314 tussen Leuven en Heerlen (Nederland) gewerkt op de snelwegparkings van Boorsem (Maasmechelen). Van vrijdagochtend 20 september tot maandagochtend 23 september is de parking in de richting van Nederland afgesloten. Van vrijdagochtend 27 september tot maandagochtend 30 september is de parking richting Leuven dicht. De OBU-service points voor vrachtwagens op de parkings blijven wel altijd bereikbaar. Tijdens de afsluiting van de parking rijdt het verkeer op de E314 ’s nachts plaatselijk over één rijstrook langs de werfzone. 

 

  

R1 - Oprit Merksem dicht gedurende het weekend [17-09-19]  

Van zaterdagochtend 21 september, 5u tot maandagochtend 23 september, 5u is oprit [1] Merksem van de Antwerpse Ring richting Nederland afgesloten voor een herstelling. Verkeer op de N1 vanuit Luchtbal kan tijdens de afsluiting draaien aan de Lambrechtshoekenlaan om daarna de andere oprit richting Nederland te nemen (ter hoogte van Mc Donald’s).

 

 

Oudenaarde - Naar “Werktuigendagen” via afrit Deinze op E17 [16-09-19]  

Tijdens het weekend van 21 en 22 september vinden in Oudenaarde de "Werktuigendagen" plaats. Verkeer dat vanuit Gent/Antwerpen/Brussel naar het evenement in Oudenaarde wil rijden, neemt op de E17 best afrit [7] Deinze. Door werken is afrit [8] De Pinte momenteel immers afgesloten.

 

 

E34/N49 - Hinder richting Antwerpen van Moerbeke tot Kemzeke [11-09-19] 

Van maandag 9 september tot donderdagochtend 19 september wordt gewerkt aan het wegdek van de E34/N49 in de richting van Antwerpen. De werf loopt over 9km, tussen Moerbeke en Kemzeke. De werken verlopen in 2 fasen, telkens van maandag tot woensdag. Tussen de twee fasen zijn alle rijstroken en complexen gewoon open. 
Van zondagavond 8 september, 22u tot donderdagochtend 12 september, 10u: 
- Verkeer richting Antwerpen rijdt over 1 versmalde rijstrook. 
- Oprit [12] Moerbeke is afgesloten. Er geldt een omleiding via Zelzate-Oost op de R4. 
- Afrit [11] Kemzeke is dicht. Het verkeer rijdt door naar complex [10] Vrasene om daar te keren en nadien afrit Kemzeke in de rijrichting van Knokke te nemen. 
Van zondagavond 15 september, 22u tot donderdagochtend 19 september, 5u: 
- Verkeer richting Antwerpen rijdt over 1 versmalde rijstrook. 
- Oprit [12] Moerbeke is afgesloten en er geldt een omleiding via R4 - Zelzate-Oost. 
 
 
E34 - Versmalde rijstroken tussen Oud-Turnhout en Mol-Postel [update 18-09-19] 
Van medio juli tot begin november wordt gewerkt op de E34. Ter hoogte van Oud-Turnhout en tussen het kanaal Dessel-Schoten en de Nederlandse grens (Mol-Postel) wordt het wegdek volledig vernieuwd over een afstand van 16 kilometer.
- Het verkeer in beide richtingen rijdt over 2 versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur. 
- In de richting van Nederland zijn op- en afrit [25] Oud-Turnhout afgesloten. Er gelden omleidingen via de naburige complexen van [24] Turnhout-Centrum en [26] Retie.
- De snelwegparking in Postel richting Nederland is dicht tot het einde van de werken.
- Gedurende een weekend in november, aan het eind van de werken, is de E34 volledig afgesloten in de richting van Antwerpen. Daarover wordt later nog gecommuniceerd.
 
 
N16 - Hinder door renovatie Oude Scheldebrug Bornem-Temse [update 13-09-19]
Tot eind november wordt een deel van de Scheldebrug Bornem-Temse gerenoveerd. Tijdens die werkzaamheden zijn er op de gewestweg N16 doorgaans 2 versmalde rijstroken richting Sint-Niklaas beschikbaar. Van zondagochtend (middernacht) 22 september tot zaterdagavond 28 september (middernacht) is de oude brug volledig afgesloten en moet het verkeer passeren via de naburige nieuwe brug. Dan is er op die nieuwe brug in elke richting 1 rijstrook beschikbaar.
 
 
E19 - Hinder tussen Meer en grens met Nederland [12-08-19] 

Van vrijdagavond 6 september, 21u tot vrijdagochtend 30 september, 6u wordt gewerkt op de E19 Noord tussen Meer en de grens met Nederland. Verkeer richting Antwerpen beschikt altijd over 2 (soms versmalde) rijstroken. Verkeer naar Nederland heeft altijd minstens 1 rijstrook en/of moet over de pechstrook rijden. Van 20 september tot 30 september is de afrit [1a] Transportzone afgesloten op werkdagen tussen 21u en 6u én overdag in het weekend. Verkeer komende van Antwerpen naar de zone rijdt in de richting van Tilburg, keert op het complex van Ulvenhout en neemt afrit Hazeldonk-Oost. 

 
  
E313/E34 – Twee weekends ernstige hinder in bocht van Ranst [11-07-19]  
Van vrijdagavond 27 september tot maandagochtend 30 september én van vrijdagavond 4 oktober tot maandagochtend 7 oktober wordt gewerkt op de E313/E34 richting Antwerpen in de bocht van Ranst. Daar wordt het wegdek vernieuwd. Tijdens die weekends rijdt het verkeer vanop de E34 vanuit Turnhout naar de E313 richting Antwerpen over slechts 1 rijstrook. Het verkeer op de E313 uit Luik heeft overdag 2 rijstroken, maar moet ’s nachts ook over 1 rijstrook. Hou rekening met ernstige hinder en oplopende wachttijden. Voor de start van de maandagochtendspits zal de weg telkens weer helemaal open zijn.
 
  

E313 - Drie nachten afsluitingen op complex Ham [12-09-19] 

Gedurende 3 nachten wordt gewerkt op het complex [25] Ham van de E313 Antwerpen-Luik. Telkens tussen 20u30 en 6u30 zijn er daar afsluitingen voor het verkeer:

- Maandag 30 september: oprit richting Lummen en afrit richting Antwerpen zijn dicht.

- Dinsdag 1 oktober: afrit richting Lummen is dicht.

- Woensdag 2 oktober: afrit en oprit richting Antwerpen zijn dicht.

 
 
E40 – Op- en afrit Oostkamp maandlang afgesloten [12-09-19]
Van maandag 30 september tot en met vrijdag 25 oktober wordt gewerkt op complex [9] Oostkamp van de E40 van Oostende naar Brussel. Tijdens de hele duur van die werken zijn daar de op- en de afrit in de richting van Brussel afgesloten. Verkeer vanuit Oostende neemt best de afrit bij het complex van de E403 om dan via de N368 en de N50 te rijden. Het is ook mogelijk om door te rijden op de E40 en een keerbeweging te maken bij complex [10] Beernem om daarna de afrit Oostkamp te nemen in de richting van Oostende. 
 
 
A18 - Ernstige hinder tussen Parking Westkerke en Gistel [23-08-19] 
Van maandag 2 september tot vrijdag 25 oktober wordt gewerkt op de A18 tussen Parking Westkerke en Gistel. Verkeer richting Frankrijk moet over 1 rijstrook, verkeer richting Jabbeke/Brussel beschikt over 2 versmalde rijstroken. De parking is afgesloten tijdens de duur van de werken. Hou rekening met ernstige hinder, vooral tijdens de weekends, wanneer er veel kustverkeer is.
 
  
E403 - Versmalde doorgang tussen Rumbeke en Izegem [08-08-19] 
Van maandag 19 augustus tot eind 2019 wordt op de E403 tussen Rumbeke en Izegem gewerkt aan drie bruggen. Daardoor rijdt het verkeer er in beide richtingen tijdelijk over 2 versmalde rijstroken. 
 
 
R11 – Krijgsbaan maandenlang afgesloten richting Wilrijk [07-08-19]
Van maandag 12 augustus tot eind maart 2020 is de R11 in Mortsel volledig afgesloten in de richting van Wilrijk tussen de Heirbaan en de Eggestraat. Daar worden dan rioleringswerken uitgevoerd. Verkeer richting Wilrijk heeft tijdens de werken geen doorgang op de R11 en rijdt om via de E313 en de Antwerpse Ring R1. In de richting van Wijnegem is er wel nog een doorgang, zij het over één versmalde rijstrook. De R11, de Krijgsbaan achter de Antwerpse luchthaven, is een belangrijke verbindingsas. Hou rekening met ernstige hinder. 
 
 
R0 - Op- en afritten Groot-Bijgaarden - Dansaertlaan afgesloten [07-08-19]
Van dinsdag 6 augustus tot zaterdag 18 oktober zijn de op- en afritten [11] Groot-Bijgaarden - Dansaertlaan op de Brusselse Ring R0 afgesloten in alle richtingen. Er geldt een omleiding via het complex [21] St. Agatha-Berchem op de E40 Brussel-Gent.
 
  

E34 - Over één rijstrook in Maldegem (Balgerhoeke) [22-07-19]

Van maandag 5 augustus, 20u tot december wordt op de E34/N49 in Maldegem (Balgerhoeke) gewerkt aan de brug over het afleidingskanaal van de Leie. Tijdens de werkzaamheden rijdt het verkeer daar in beide richtingen over één rijstrook. 

 
 
E34 -Beperkte doorgang bij Waaslandhaven-Oost [18-07-19]

In het kader van de aanleg van de Oosterweelverbinding wordt complex [8] Waaslandhaven-Oost op de E34 volledig heringericht en meer uitgebouwd. Er wordt gewerkt op de snelweg en op het naburige kruispunt van de Canadastraat en de Keetberglaan. De eerste fase van de werken loopt van 2 augustus tot oktober. Het verkeer in beide richtingen passeert dan op 2 versmalde rijstroken.

 

 

E17 - Beperkte doorgang tussen Zwijndrecht en Kruibeke [update 02-09-19]  

Als gevolg van de werken voor de aanleg van de Oosterweelverbinding is er hinder op de E17 Antwerpen-Gent tussen Zwijndrecht en Kruibeke. Tot de zomer van 2020 rijdt het verkeer er over 3 versmalde rijstroken. In de richting van Antwerpen is er geen hinder.
 
     

E17 – Werken complex De Pinte [update 14-08-19]

Sinds november 2018 wordt gewerkt aan het complex [8] De Pinte op de E17 Kortrijk-Gent. Het complex wordt volledig heringericht. Nog tot medio november geldt daar een tijdelijke verkeerssituatie, met afsluiting van een aantal af- en opritten. 

Meer info over dit project vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

 

 

E314 - Langdurige werken bij kanaalbrug in Heusden-Zolder [update 14-08-19]

Van midden mei 2017 tot eind 2019 (onder voorbehoud) wordt gewerkt op de E314 Leuven-Heerlen (Nederland). De brug over het Albertkanaal in Heusden-Zolder wordt verhoogd. Daar zijn in beide richtingen 3 versmalde rijstroken beschikbaar.

 

 

R20/Brussel - Leopold II-tunnel 's nachts dicht [update 02-09-19]

Tot juni 2021 wordt de Leopold II-tunnel in het centrum van Brussel volledig gerenoveerd. De werken gebeuren 's nachts, tussen 22u en 6u, op zondag-, maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagnacht. De tunnel is dan afgesloten. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid (één rijstrook per richting). Overdag en tijdens het weekend (van vrijdagochtend tot zondagavond) blijft de tunnel ononderbroken open.

 

 

R2 - In september nachtelijke werken in Liefkenshoektunnel [15-07-19]  

In de maand september vinden er langdurig nachtelijke werken plaats in de Liefkenshoektunnel op de R2, het noordelijke deel van de Antwerpse Ring. In de periode van woensdag 11 september tot en met vrijdag 27 september wordt er daarvoor elke nacht, behalve op zaterdagen en zondagen, één tunnelkoker afgesloten. Het verkeer op de R2 moet dan in beide richtingen over één rijstrook rijden door de andere koker. De nachtelijk afsluitingen lopen telkens van 20u30 tot 5u.

 

 

Tunnels 's nachts afgesloten voor onderhoud [update 05-09-19]

woensdag 18 september - 20u - N19a Waaslandtunnel - beide richtingen

donderdag 19 september - 20u - N19a Waaslandtunnel - beide richtingen

maandag 7 oktober - 21u - R0 Kennedytunnel - richting Gent

dinsdag 8 oktober - 21u - R0 Kennedytunnel - richting Nederland

woensdag 9 oktober - 21u - E19 Craeybeckxtunnel - richting Antwerpen

donderdag 10 oktober - 21u - E19 Craeybeckxtunnel - richting Brussel

maandag 14 oktober - 20u - R2 Tijsmanstunnel - richting Gent

dinsdag 15 oktober - 20u - R2 Tijsmanstunnel - richting Nederland

woensdag 16 oktober - 20u - R2 Beverentunnel - richting Nederland

donderdag 17 oktober - 20u - R2 Beverentunnel - richting Gent

donderdag 17 oktober - 20u - R2 Liefkenshoektunnel - richting Gent

vrijdag 18 oktober - 20u - R2 Liefkenshoektunnel - richting Nederland

maandag 21 oktober - 21u30 - R0 Vierarmentunnel - Buitenring

dinsdag 22 oktober - 21u30 - R0 Vierarmentunnel - Binnenring

woensdag 23 oktober - 21u30 - E411 Leonardtunnel - beide richtingen

donderdag 24 oktober - 21u30 - R0 Leonardtunnel - Buitenring

maandag 28 oktober - 21u30 - R0 Leonardtunnel - Binnenring

woensdag 30 oktober - 20u - N49a Waaslandtunnel - beide richtingen

Jaarplanning 2019

 

ONS ADVIES
verkeershinder
vermijdenNieuwsarchief 

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring