pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
1 km file
normaal
trend stabiel
details
SMOG-alarm mogelijk tijdens wintermaanden
Glad op de weg?
Volg het verkeerscentrum via twitter
Verkeerscentrum mobiel via www.filebeeld.be
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer

Nieuws & verwachte verkeershinder


 

Antwerpen – Kennedytunnel tijdelijk afgesloten op zondag 26 april  [17-04-15]
Op zondag 26 april vindt in Antwerpen de loopwedstrijd 'Antwerp Ten Miles & Marathon' plaats. Anders dan voorgaande jaren wordt de Antwerpse Ring richting Nederland volledig afgesloten. Ter hoogte van knooppunt Antwerpen-West moet alle verkeer verplicht omrijden via de R2 en de Liefkenshoektunnel. De liefkenshoektunnel wordt tolvrij gemaakt richting [1] naar Nederland. In de Kennedytunnel richting Gent zal geen hinder zijn. De beste manier om naar Antwerpen te komen, is met het openbaar vervoer. Wie toch voor de auto kiest, kan gebruik maken van de gratis P&R parkings rond de stad en daar overstappen op het openbaar vervoer.
Lees meer over de bereikbaarheid van dit evenement >>

 

 

Staking – Hinder voor pendelaars op woensdag 22 april [20-04-15]

Op woensdag 22 april brengt de intersectorale staking heel wat hinder met zich mee voor pendelaars in Vlaanderen en Brussel. Het treinverkeer zal ernstig verstoord zijn (volg @NMBS voor de meest actuele info). Ook wie gebruik wil maken van bus, tram en metro zal vermoedelijk heel wat problemen ondervinden. Wie kiest om met de wagen naar het werk te gaan, houdt best rekening met een verstoorde ochtendspits die mogelijk vroeger begint. Raadpleeg zeker de actuele verkeersinformatie voor uw vertrek.

 

 

E40 – ’s Nachts over één rijstrook in Aalst [15-04-15]
Van dinsdag 21 april, 22u tot woensdag 22 april, 5u wordt gewerkt op de E40 Brussel-Gent. Het verkeer moet in beide richtingen over één rijstrook. Bovendien wordt de snelweg enkele keren kortstondig afgesloten. Hou rekening met hinder.

 

 

E40 – Snelweg twee nachten afgesloten in Zwijnaarde [15-04-15]
Op woensdag 22 en donderdag 23 april wordt gewerkt op de E40 Brussel-Oostende. In Zwijnaarde wordt de snelweg telkens in één rijrichting afgesloten (ter hoogte van de nieuwe trambrug).
- Woensdag 22 april, 22u tot donderdag 23 april, 6u: vanaf 22u is de E40 richting Brussel volledig afgesloten (ook de opritten Sint-Denijs-Westrem en Gent Sint-Pieters richting Brussel zijn dicht). Richting Oostende is de linkerrijstrook afgesloten.
- Donderdag 23 april, 22u tot vrijdag 24 april, 6u: vanaf 22u is de E40 richting Oostende volledig afgesloten. Richting Brussel is de linkerrijstrook afgesloten.
Het verkeer wordt omgeleid via de R4.

 

 

E314 - Complex Winksele twee weekends deels afgesloten [15-04-15]
Gedurende twee weekends is er hinder op de E314 Lummen-Leuven. Omwille van werken op de N2 is het op- en afrittencomplex [17] Winksele gedeeltelijk afgesloten:
- van vrijdag 17 april, 21u tot maandag 20 april, 5u: de afrit richting Lummen en de oprit richting Leuven zijn afgesloten.
- van vrijdag 24 april, 21u tot maandag 27 april, 5u: de afrit richting Leuven en de oprit richting Lummen zijn afgesloten.

 

  

A12 - In Londerzeel over twee rijstroken [update 21-04-15]

Vanaf dinsdag 8 april 2014 tot december 2015 wordt de spoorwegbrug vernieuwd op de A12 Antwerpen-Brussel. In Londerzeel beschikt het verkeer in beide richtingen over twee rijstroken: richting Brussel tot dinsdag 28 april 2015, richting Antwerpen tot december 2015. Hou rekening met hinder.

Extra: tijdens de nacht dinsdag 28 op woensdag 29 april is er een fasewissel. Richting Brussel moet het verkeer van 21u tot 5u over één rijstrook. Richting Antwerpen is de A12 afgesloten van 22u tot 5u. Het verkeer wordt plaatselijk omgeleid.

Lees meer over deze werken link naar externe website

 

 

E40 – Over twee rijstroken tussen Aalter en Beernem [15-04-15]
Van zondag 19 april tot maandag 11 mei wordt gewerkt op de E40 Oostende-Gent. Het verkeer beschikt tussen Aalter en Beernem in beide richtingen over twee versmalde rijstroken (richting Oostende vanaf zondag 19 april, richting Gent vanaf dinsdag 21 april). Bovendien is afrit [11] Aalter richting Brussel afgesloten van dinsdag 21 april tot donderdag 30 april.
Hou rekening met hinder, zeker op dagen met druk kustverkeer.

Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

 

E34 – Over één rijstrook tussen Zelzate en Assenede [7-04-15]
Van maandag 20 april, 9u tot eind juni wordt gewerkt op de E34 Antwerpen-Knokke. Tussen de uitgang van de Zelzatetunnel en Assenede worden de voegen tussen de twee rijstroken hersteld. Het verkeer moet in beide richtingen over één rijstrook. De werken zijn opgedeeld in drie fases met telkens een andere werfzone. Tijdens elke fase is één kruispunt afgesloten. Hou rekening met ernstige hinder.
Bekijk de gedetailleerde fasering en de lokale omleidingen link naar externe website

 

 

R4 – Over één rijstrook tussen Wondelgem en Drongen [14-04-15]
Van maandag 20 april, 9u tot eind mei wordt gewerkt op de R4, de ring rond Gent.  Het wegdek wordt vernieuwd tussen Wondelgem en Drongen. De werken zijn opgedeeld in twee fases:
- 20 april, 9u tot eind april: op de buitenring (richting Zwijnaarde) verkeer over één rijstrook tussen Wondelgem en Vinderhoute.
- eind april tot eind mei: in beide richtingen verkeer over één rijstrook tussen Vinderhoute en Drongen.
Hou rekening met hinder.

 

 

N49 – Versmalde rijstroken in Westkappelle [31-03-15]
Vanaf eind maart wordt gewerkt op de N49 Zelzate-Knokke. In Westkappelle wordt het kruispunt van de N49 met de N376 omgevormd tot een rotonde. Het verkeer moet in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Op het kruispunt zijn een aantal afslagbewegingen niet mogelijk. Deze werf duurt ongeveer een jaar en is een onderdeel van de bouw van de A11, de nieuwe snelweg tussen de N31 in Brugge en de N49 in Westkapelle.
Lees meer over deze werf en over de bouw van A11 link naar externe website

 

 

N44 – Over één rijstrook in Knesselare [8-04-15]
Van woensdag 15 april, 6u tot vrijdag 10 juli, 17u wordt gewerkt op de N44 Maldegem-Aalter. Richting Aalter moet het verkeer in Knesselare over één rijstrook.

 

 

E314 – Versmalde rijstroken in Maasmechelen [8-04-15]
Van woensdagavond 8 april, 20u tot eind mei wordt gewerkt op de E314 Lummen-Nederland. Richting Nederland moet het verkeer in Maasmechelen over twee versmalde rijstroken. Oprit [33] Maasmechelen (komende van de N78) richting Nederland is afgesloten. Omleiding via de nabijgelegen oprit langs de industriezone.
 
  

E34 – Versmalde rijstroken tussen Zoersel en Beerse [update 3-04-15]

Van dinsdag 10 maart tot begin juli wordt gewerkt op de E34 Antwerpen-Eindhoven (Nl). Tussen Zoersel en Beerse wordt het wegdek in beide richtingen vernieuwd. De werken zijn opgedeeld in verschillende fases:

- van dinsdag 10 maart, 8u tot dinsdag 7 april: richting Nederland verkeer over twee versmalde rijstroken.
- dinsdag 7 april tot eind mei: in beide richtingen verkeer over twee versmalde rijstroken. Richting Antwerpen zijn op- en afrit [21] Lille afgesloten (omleiding via complex [22] Beerse).
- eind mei tot begin juli: in beide richtingen verkeer over twee versmalde rijstroken. Richting Nederland zijn op- en afrit [21] Lille afgesloten (omleiding via complex [22] Beerse).

Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 
  

R11 – Zes maanden verkeershinder op R11 in Wommelgem [27-03-15]
Van maandag 30 maart tot eind september wordt de R11 (Autolei) heringericht tussen de rotonde van Wommelgem en de Makro. De werken zullen heel wat verkeershinder met zich meebrengen.
Bekijk de detailplanning op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

  

 

R0 – Op- en afritten Astridlaan twee maanden afgesloten [25-03-15]
Van woensdag 1 april tot eind mei loopt een proefproject op de R0, de Brusselse Ring. De op- en afritten van complex [12] Astridlaan (aansluiting met de Kattenbroekstraat in Dilbeek) zijn in beide richtingen afgesloten. Het verkeer kan gebruik maken van complexen [11] Groot-Bijgaarden-Dansaertlaan en [13] Dilbeek. Bedoeling van het project is om de impact op verkeersstromen en verkeersdrukte te analyseren. Afhankelijk van de resultaten van het onderzoek, wordt beslist of de maatregel definitief uitgevoerd wordt.
Lees meer over deze proefopstelling link naar externe website

 

 

E17 – Op- en afritten Sint-Niklaas-West afgesloten [update 10-03-15]
Vanaf dinsdag 5 augustus 2014 tot donderdag 30 april 2015 wordt gewerkt op de E17 Antwerpen-Gent. De op- en afritten van complex [14] Sint-Niklaas-West worden tijdelijk afgesloten. De werken worden uitgevoerd in de verschillende fases:
- van dinsdag 5 augustus, 6u tot donderdag 6 november, 6u: oprit en afrit Sint-Niklaas-West richting Gent zijn afgesloten.
- van donderdag 6 november tot 10 maart 2015: oprit Sint-Niklaas-West richting Antwerpen is afgesloten.
- Van 10 maart 2015 tot 30 april:
afrit Sint-Niklaas-West richting Antwerpen is afgesloten.
Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

       

 

N3/Tervuren – Leuvensesteenweg één jaar afgesloten in Tervuren [update 7-04-15]
Vanaf maandag 17 maart 2014 wordt gewerkt op de N3, de Leuvensesteenweg. In Tervuren is de Leuvensesteenweg afgesloten in beide richtingen tussen het kruispunt met de Gordaallaan en het kruispunt met de Elisabethlaan. De werken worden uitgevoerd in verschillende fases en duren tot april 2015.
Lees meer over deze werken  link naar externe website

 

     

Tunnels 's nachts afgesloten voor onderhoud [update 21-04-15]

dinsdag 21 april - 20u - E34 Zelzatetunnel - beide richtingen

woensdag 22 april - 20u - R2 Beverentunnel - hinder in beide richtingen

donderdag 23 april - 20u - R2 Beverentunnel - hinder in beide richtingen

Planning 2015

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op deze pagina worden alle werken en evenementen aangekondigd die naar onze inschatting hinder zullen veroorzaken op snelwegen en op-en afritten in Vlaanderen.

De info wordt ruim vooraf gepubliceerd of bij dringende berichten van zodra de info ons bereikt. Merkt u onjuistheden op, neem dan contact met ons op.
 

 

  

 

 

ONS ADVIES
verkeershinder
vermijdenNieuwsarchief 

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring