pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
0 km file
relatief weinig
trend stabiel
details
Werken aan de weg: overzicht van grote werven in 2016
Volg het verkeerscentrum via twitter
Verkeerscentrum mobiel via www.filebeeld.be
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer

Nieuws & verwachte verkeershinder


 

R0/E411 – Ernstige hinder knooppunt Leonard [30-05-16]
Sinds zondagavond 29 mei is er hinder door herstellingswerken op het knooppunt Leonard (Brusselse Ring/E411). Op de aansluiting komende van de binnenring (richting Waterloo) naar de E411 richting Namen is slechts één rijstrook beschikbaar. Dit zal vandaag voor zeer ernstige hinder zorgen tijdens de avondspits. Vermijd de omgeving indien mogelijk. Raadpleeg zeker de actuele verkeersinformatie voor uw vertrek. De werken zullen in de loop van dinsdag 31 mei afgelopen zijn.
 

 

E403 - Structureel onderhoud tussen Torhout en Lichtervelde [17-05-16]
Van woensdag 25 mei tot eind juni wordt gewerkt op de E403 Brugge-Kortrijk. Tussen Torhout en Lichtervelde wordt het wegdek vernieuwd. Richting Brugge beschikt het verkeer over twee versmalde rijstroken. Richting Kortrijk is slechts één versmalde rijstrook vrij. Afrit [9] Lichtervelde is tijdens de volledige duur van de werken afgesloten. Oprit [9] Lichtervelde is tijdens het grootste deel van de werken afgesloten. Wanneer oprit Lichtervelde weer open is, zal oprit [10] Torhout  gedurende enkele dagen afgesloten zijn. Hou rekening met ernstige hinder richting Kortrijk. Tijdens de spitsuren kunnen de wachttijden hoog oplopen. Ook buiten de spitsuren en tijdens het weekend zijn vertragingen mogelijk.

 


E17 – Over twee rijstroken in Kortrijk-Oost [26-05-16]

Van zaterdag 28 mei tot eind juni worden dringende herstellingswerken uitgevoerd op de E17 Rijsel (Fr) - Gent. Richting Gent zijn ter hoogte van Kortrijk-Oost slechts twee versmalde rijstroken beschikbaar. Hou rekening met hinder tijdens de spitsuren.

 

  

R4 – Over één rijstrook in Desteldonk [26-06-16]
Van maandag 23 mei tot zondag 12 juni wordt gewerkt op de R4, de Ring rond Gent. Ter hoogte van Desteldonk is in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar. Hou rekening met hinder.

 

N16 – ’s Nachts hinder tussen Temse en Willebroek [4-05-16]
Van maandag 9 mei april tot woensdag 8 juni wordt gewerkt op de N16 Sint-Niklaas-Willebroek. Het wegdek van de Rijksweg Temse Breendonk wordt vernieuwd in Bornem, Puurs en Willebroek. De werfzone loopt van vlak na de brug van Temse tot aan het op- en afrittencomplex van de A12 Antwerpen-Brussel in Willebroek. Enkel ‘s nachts tussen 20u en 6u is er verkeershinder. De werken zijn verdeeld in verschillende fases. Gedetailleerde informatie over de fasering is terug te vinden op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer. link naar externe website
 

 

E17 -  Over één rijstrook in Moeskroen [29-04-16]
Van maandag 2 mei tot donderdag 30 juni wordt gewerkt op de E17 Antwerpen-Rijsel (F).  Ter hoogte van Moeskroen is in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar. Hou rekening met hinder.

 


R0 – Versmalde rijstroken in Groenendaal [25-04-16]
Van maandag 11 april tot vrijdag 28 april 2017 wordt gewerkt op de Brusselse Ring (R0). Ter hoogte van Groenendaal zijn in beide richtingen twee versmalde rijstroken beschikbaar. Hou rekening met extra hinder tijdens de spitsuren.
 

  

E313 – Over versmalde rijstroken in Grobbendonk [17-03-16]

Van maandag 21 maart tot eind november wordt gewerkt op de E313 Luik-Antwerpen. Richting Antwerpen wordt de brug over de spoorweg in Grobbendonk volledig vernieuwd. De werfzone bevindt zich tussen de complexen [21] Herentals-Industrie en [20] Herentals-West. Het verkeer beschikt in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Hou rekening met extra hinder tijdens de spitsuren.

Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

 

R40 - Langdurige hinder op Gentse stadsring [7-03-16]

Van maandag 14 maart tot eind oktober wordt gewerkt op de R40, de Gentse stadsring. In beide richtingen is tussen de Gandastraat en het kruispunt met de Heernislaan slechts één rijstrook beschikbaar. Hou rekening met ernstige vertragingen tijdens de spitsuren.
Lees meer over de werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

 

E34 – Over één rijstrook in Eeklo [update 22-02-16]

Van dinsdag 23 februari, 6u tot begin juli wordt gewerkt op de E34 Antwerpen-Knokke. In Eeklo beschikt het verkeer ter hoogte van het kruispunt met de Sint-Laureinsesteenweg (N455) in beide richtingen slechts over één rijstrook. Hou rekening met hinder tijdens de spitsuren. Op dagen met druk verkeer van en naar de kust is ernstige hinder mogelijk.
Extra: na het zomerbouwverlof, in de loop van augustus, starten de werken weer op. Ze zullen dan nog duren tot voorjaar 2017. Meer details volgen later.
 

 

N49 – Over één rijstrook in Knokke-Heist [8-02-16]
Van maandag 15 februari, 6u tot donderdag 30 juni, 16u wordt gewerkt op de N49 Knokke-Antwerpen. In Knokke-Heist is in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar.
Extra: deze werken liggen stil tijdens de zomervakantie en hernemen in september, meer info volgt later.

  

R4 – Over één rijstrook t.h.v. Gent-Zeehaven [update 26-05-16]

Van donderdag 22 oktober tot voorjaar 2017 wordt gewerkt op de R4-Oost, het oostelijke deel van de Ring rond Gent. Ter hoogte van Gent-Zeehaven wordt een nieuw knooppunt aangelegd (aan het kruispunt met de Langerbruggestraat in Oostakker).

- Van donderdag 22 oktober tot 25 januari 2016: richting Zelzate verkeer over één rijstrook ter hoogte van Gent-Zeehaven.

- Van maandag 25 januari tot voorjaar 2017: in beide richtingen verkeer over één rijstrook ter hoogte van Gent-Zeehaven.  

Hou rekening met hinder tijdens de spitsuren.

Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website


 

R0/E19 – Rijstrook afgesloten op knooppunt Machelen [update 2-12-15]

Van maandag 28 september tot 16 september 2016 wordt gewerkt op het knooppunt Machelen, de verbinding tussen de Brusselse Ring (R0) en de E19 Brussel-Antwerpen. Op de aansluitingslus van de binnenring (richting Waterloo) naar de E19 richting Antwerpen moet het verkeer dan over één rijstrook. Hou rekening met hinder tijdens de avondspits.

Lees meer over deze werken link naar externe website

 

 

R22 - Herinrichting Woluwelaan in Zaventem/Kraainem [18-08-15]  
Vanaf maandag 24 augustus 2015 wordt gewerkt op de R22, de Woluwelaan. Drie belangrijke kruispunten in Zaventem en Kraainem (t.h.v. Woluwedal) worden heringericht. Het betreft de kruispunten van de R22 met de Leuvensesteenweg, de Oudstrijderslaan en de Tramlaan. In beide richtingen zal slechts één rijstrook beschikbaar zijn. Richting Luik is afrit [20] Kraainem gedeeltelijk afgesloten. De afslag richting Vilvoorde/Kraainem is afgesloten, de afslag richting Woluwe/UCL blijft open. De werken duren ongeveer twee jaar (tot midden 2017). Hou rekening met hinder.
Meer informatie vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

 

N49 – Versmalde rijstroken in Westkappelle [31-03-15]
Vanaf eind maart 2015 wordt gewerkt op de N49 Zelzate-Knokke. In Westkappelle wordt het kruispunt van de N49 met de N376 omgevormd tot een rotonde. Het verkeer moet in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Op het kruispunt zijn een aantal afslagbewegingen niet mogelijk. Deze werf duurt ongeveer een jaar en is een onderdeel van de bouw van de A11, de nieuwe snelweg tussen de N31 in Brugge en de N49 in Westkapelle.
Lees meer over deze werf en over de bouw van A11 link naar externe website

 

 

Tunnels 's nachts afgesloten voor onderhoud [update 31-5-16]

dinsdag 31 mei - 22u - R0 Vierarmentunnel - beide richtingen

maandag 6 juni - R1 Kennedytunnel - hinder in beide richtingen

dinsdag 7 juni - R1 Kennedytunnel - hinder in beide richtingen

woensdag 8 juni - E19 Craeybeckxtunnel - richting Antwerpen

donderdag 9 juni - E19 Craeybeckxtunnel - richting Brussel

Planning 2016

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op deze pagina worden alle werken en evenementen aangekondigd die naar onze inschatting hinder zullen veroorzaken op snelwegen en op-en afritten in Vlaanderen.

De info wordt ruim vooraf gepubliceerd of bij dringende berichten van zodra de info ons bereikt. Merkt u onjuistheden op, neem dan contact met ons op.
 

 

  

 

 

ONS ADVIES
verkeershinder
vermijdenNieuwsarchief 

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring