pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
40 km file
normaal
trend stabiel
details
Vacatures. Kom jij ons team versterken?
Volg het verkeerscentrum via twitter
Verkeerscentrum mobiel via www.filebeeld.be
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer

Nieuws & verwachte verkeershinder


Vlaamse verkeersinformatie nu ook beschikbaar in Datex II [08-08-14]

Sinds eind mei 2014 biedt het Vlaams verkeerscentrum zijn verkeersinformatie ook aan in DATEX II. Hiermee draagt het verkeerscentrum zijn steentje bij aan de verdere ontwikkeling en invoering van intelligente transportsystemen (ITS) binnen Europa.

DATEX II is de standaard voor het uitwisselen van real time verkeersgegevens tussen verkeerscentra, dienstverleners, verkeersoperatoren en mediapartners binnen Europa. Het is de opvolger van DATEX en bevat veel meer mogelijkheden dan zijn voorganger op vlak van verkeersmanagement en diensten voor de transportsector (bv. Intelligente Truck Parking). 

Intelligente transportsystemen (ITS) moeten ervoor zorgen dat onze mobiliteit efficiënter, veiliger en milieuvriendelijker wordt. Europa wil de markt van intelligente transportsystemen concurrerend maken en de marktontwikkeling versnellen door te coördineren bij de ontwikkeling en invoering. Het Europese ITS actieplan en de Europese ITS Richtlijn (2010/40/EU) vormen de leidraad voor de implementatie en het gebruik in alle Europese landen. DATEX II speelt daarin een fundamentele rol. Meer info op datex2.eu link naar externe website (Engelstalig).

 

 

R2  - Voormiddag hinder in de Beverentunnel [19-08-14]

Op donderdag 21 augustus wordt van 9u tot 12u gewerkt op de R2, het noordelijke deel van de Antwerpse ring. In de Beverentunnel moet het verkeer over één rijstrook. Er wordt eerst richting [1] naar Nederland gewerkt, vervolgens richting [2] naar Gent. De werken duren ongeveer anderhalf uur per rijrichting.

 

 

R2 – Eén weekend wegenwerken in Liefkenshoektunnel [14-08-14]

Van vrijdag 22 augustus, 20u tot maandag 25 augustus, 5u worden er dringende herstellingswerken uitgevoerd in de Liefkenshoektunnel richting Gent. Hiervoor zal de rechterrijstrook tijdens deze hele periode afgesloten worden.

 

 

E40/E314 – Hinder tijdens avondspits tussen Bertem en Heverlee [update 20-08-14]
Van donderdag 31 juli, 21u tot zondag 24 augustus worden herstellingswerken uitgevoerd op de E40 Brussel-Luik. Richting Luik zijn tussen Bertem en Heverlee twee rijstroken afgesloten, het verkeer beschikt er over 3 versmalde rijstroken. De drie rijstroken splitsen net voorbij oprit Bertem:
• de linkerrijstrook blijft open voor het verkeer richting E40/Luik (enkel personenwagens, verboden voor vrachtwagens).
• de twee rechtse rijstroken vormen zoals steeds de afslag naar de E314. De linkse rijstrook van de afslag moet echter ook gebruikt worden door vrachtverkeer dat naar de E40 richting Luik wil rijden (op die manier is de parallelweg richting E40/Luik bereikbaar).
Tijdens de volledige duur van de werken is oprit [22] Bertem richting Luik afgesloten. Hou rekening met ernstige hinder tijdens de avondspits, vooral in de tweede helft van augustus.

Extra: Tijdens de nacht van zaterdag 23 augustus op zondag 24 augustus wordt de signalisatie weggenomen en zal er bijkomende hinder zijn tussen 20u en 5u. Raadpleeg de verkeersinfo voor uw vertrek.

Dit schema verduidelijkt de werfsituatie >>
Lees meer over deze werken link naar externe website

  

 

E40 – Asfalteringswerken in Heverlee [20-08-14]

Aansluitend op de werken tussen Bertem en Heverlee wordt er gewerkt op het knooppunt van Heverlee. Vanaf zondagmorgen 24/8 5u moet het verkeer richting Luik over twee versmalde rijstroken. Het einde van de werken is gepland op 7 september.

 

 

E313 – Complex Diepenbeek één weekend afgesloten [20-08-14]

Van vrijdag 22 augustus tot maandag 25 augustus wordt gewerkt op de E313 aan het op- en afrittencomplex 30 in Diepenbeek. Vanaf vrijdagavond 21u zijn de op- en afrit richting Antwerpen afgesloten. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag worden de op- en afrit richting Luik afgesloten en worden de op- en afrit richting Antwerpen opnieuw opengesteld. Ten laatste maandagochtend om 5u zullen de werken beëindigd zijn.

 

 

E17 – Eén week ernstige hinder tussen Sint-Niklaas en Haasdonk [update 14-08-14]
Van zondag 17 augustus, 21u tot maandag 25 augustus wordt gewerkt op de E17 Gent-Antwerpen. Richting Antwerpen beschikt het verkeer tussen Sint-Niklaas-Centrum en Haasdonk slechts over twee versmalde rijstroken. Afrit en oprit [15a] Haasdonk richting Antwerpen zijn afgesloten. Hou rekening met ernstige hinder. 

 

 

A19 – Over één rijstrook tussen Menen en Wervik [18-08-14]
Van maandag 25 augustus, 6u tot vrijdag 29 augustus, 16u wordt aan het wegdek gewerkt op de A19 Kortrijk-Ieper. Richting Ieper moet het verkeer tussen Menen en Wervik plaatselijk over één rijstrook. Hou rekening met hinder.

 

 

E403 – Hinder tussen Aalbeke en de grens met Wallonië [update 8-08-14]
Van maandag 11 augustus tot en met vrijdag 22 augustus wordt aan het wegdek gewerkt op de E403 Doornik-Brugge. Het verkeer moet er plaatselijk over één rijstrook tussen Aalbeke en de grens met Henegouwen:
- van zaterdag 9 augustus, 9u tot vrijdag 15 augustus, 16u: richting Brugge.
- van maandag 18 augustus, 6u tot vrijdag 22 augustus, 16u : richting Doornik.
Hou rekening met hinder.

 

  

E34 - Snelweg afgesloten tussen Zoersel en Oelegem [19-08-14]

Van vrijdagavond 5 september tot maandagochtend 8 september wordt de E34 richting Antwerpen voor werkzaamheden volledig afgesloten tussen Zoersel en Oelegem (Ranst). Vanaf vrijdagnamiddag worden ook de op- en afritten van Oelegem en Zoersel in de richting van Antwerpen afgesloten. Voor meer info: www.wegenenverkeer.be/zomerwerfE34.

 

 

E403 – Rijstrook afgesloten tussen Aalbeke en Wevelgem [11-08-14]
Van maandag 18 augustus tot dinsdag 16 september wordt gewerkt op de E403 Doornik-Brugge. Tussen knooppunt Aalbeke en de tunnel in Wevelgem zijn in beide richtingen slechts twee rijstroken beschikbaar.

   

 

A19 / N38 – Structureel onderhoud op N38 Noorderring in Ieper [14-08-14]

Vanaf maandag 18 augustus wordt de toplaag van de asfaltverharding op de N38 Noorderring in Ieper vernieuwd. De werken hebben gevolgen voor het verkeer op de A19. Meer info op deze pagina.

 

  

E313 – Weekendhinder in Lummen [Update 20-08-14]

Update: Deze werken worden uitgesteld tot een later weekend.

Van vrijdag 22 augustus, 21u tot maandag 25 augustus, 6u wordt gewerkt op de E313 Antwerpen-Luik. Richting Luik moet het verkeer tussen knooppunt Lummen en Industrie Zolder-Lummen over één rijstrook. De op- en afrit [26 bis] Industrie Zolder-Lummen richting Luik zijn afgesloten. Hou rekening met hinder en oplopende wachttijden, vooral zaterdag en zondag overdag. Raadpleeg de actuele verkeersinformatie voor uw vertrek.

Extra: de werken gaan enkel door bij gunstige weersomstandigheden.


  

E313 – Weekendhinder tussen Lummen en Hasselt-West [20-08-14]

Van vrijdag 29 augustus, 21u tot maandag 1 september, 6u wordt gewerkt op de E313 Antwerpen-Luik. Richting Luik moet het verkeer tussen het complex [26 bis] Industrie Zolder-Lummen en Hasselt-West over één rijstrook. De op- en afrit [27] Hasselt-West richting Luik zijn afgesloten. Hou rekening met hinder en oplopende wachttijden, vooral zaterdag en zondag overdag. Raadpleeg de actuele verkeersinformatie voor uw vertrek.

Extra: de werken gaan enkel door bij gunstige weersomstandigheden.

  

   

E17 – Op- en afritten Sint-Niklaas-West afgesloten [28-07-14]
Vanaf dinsdag 5 augustus tot in maart 2015 wordt gewerkt op de E17 Antwerpen-Gent. De op- en afritten van complex [14] Sint-Niklaas-West worden tijdelijk afgesloten. De werken worden uitgevoerd in de verschillende fases:
- van dinsdag 5 augustus, 6u tot maandag 3 november, 6u: oprit en afrit Sint-Niklaas-West richting Gent zijn afgesloten.
- van maandag 3 november tot januari 2015: oprit Sint-Niklaas-West richting Antwerpen is afgesloten.
- januari tot maart 2015: afrit Sint-Niklaas-West richting Antwerpen is afgesloten.
Lees meer over deze werken op de website van AWV link naar externe website

 

   

E34 – Versmalde rijstroken tussen Oelegem en Zoersel [Update 29-07-14]
Van maandag 9 juni tot begin september wordt het wegdek vernieuwd op de E34 Turnhout-Antwerpen tussen Zoersel en Oelegem.
- Maandag 9 tot donderdag 26 juni: voorbereidende werken, richting Nederland beschikt het verkeer over twee versmalde rijstroken.
- Vrijdag 27 juni tot vrijdag 1 augustus: twee versmalde rijstroken in beide richtingen, richting Antwerpen zijn op- en afrit [20] Zoersel en afrit [19] Oelegem afgesloten.
- Zaterdag 2 augustus tot vrijdag 5 september: twee versmalde rijstroken in beide richtingen, richting Nederland zijn op- en afrit [20] Zoersel en oprit [19] Oelegem afgesloten.
Hou rekening met extra vertragingen tijdens de ochtend- en avondspits

 

 

B401/E17 – Ernstige hinder aan afrit Gent-Centrum [update 23-07-14]
Vanaf zondag 1 juni, 5u tot eind oktober wordt gewerkt op de B401, de verbinding tussen de E17 Kortrijk-Antwerpen met het centrum van Gent. Het viaduct krijgt in beide richtingen een grondige onderhoudsbeurt. De werken op één van de belangrijkste invalswegen naar het centrum van Gent zullen voor ernstige hinder zorgen. Wie naar het stadscentrum moet, kiest best voor het openbaar vervoer of de fiets. De werken zijn opgedeeld in vijf fases.

Extra: op maandag 28 juli start de derde en meest ingrijpende fase van de heraanleg van de B401. Tot 22 september is de B401 in beide richtingen volledig afgesloten (zowel het centrale gedeelte als de op- en afrit van en naar de Stadsring). Hou rekening met ernstige hinder.
Bekijk de details van de verschillende fases >>

 

 

E314 – Versmalde rijstroken in Winksele [update 10-07-14]
Van zondag 1 juni, 6u tot zondag 31 augustus wordt gewerkt op de E314 Lummen-Leuven. In Winksele krijgt de brug over de Brusselsesteenweg (N2) een grondige onderhoudsbeurt. Het verkeer moet in Winksele in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Het verkeer wordt via een doorsteek door de middenberm samengebracht op één weghelft. Hou rekening met extra vertragingen tijdens de spitsuren: ’s morgens richting Leuven, ’s avonds richting Lummen.

Lees meer over deze werken link naar externe website

   

 

A12 - In Londerzeel over twee versmalde rijstroken [update 6-06-14]

Vanaf dinsdag 8 april 2014, 5u tot eind maart 2015 wordt de spoorwegbrug vernieuwd op de A12 Antwerpen-Brussel. In Londerzeel beschikt het verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken:
  - richting Brussel tot eind oktober 2014
  - richting Antwerpen tot 31 maart 2015
Hou rekening met hinder: tijdens de ochtendspits richting Brussel, tijdens de avondspits richting Antwerpen.

Lees meer over deze werken link naar externe website

   

 

E34 – Versmalde rijstroken in Ranst [update 12-05-14]
Van maandag 12 augustus 2013 tot begin 2015 wordt aan de brug over het Albertkanaal gewerkt op de E34 Antwerpen-Eindhoven. In Ranst moet het verkeer in beide richtingen over versmalde rijstroken. Hou rekening met hinder.

 

 

N12 – Brug over Albertkanaal in Wijnegem deze zomer afgesloten [26-06-14]
Van zaterdag 28 juni, 6u tot zondag 31 augustus, 20u wordt gewerkt op de N12, de Houtlaan in Wijnegem. De brug over het Albertkanaal wordt verhoogd en gerenoveerd. De Houtlaan is daarom in beide richtingen afgesloten tussen het kruispunt met de Turnhoutsebaan (N112) en het kruispunt met de Merksemsebaan (N120).  Het verkeer wordt plaatselijk omgeleid. Hou rekening met ernstige hinder.

Lees meer over de werken op de website van nv De Scheepvaart link naar externe website

       
 

N3/Tervuren – Leuvensesteenweg één jaar afgesloten in Tervuren [13-03-14]
Vanaf maandag 17 maart 2014 wordt gewerkt op de N3, de Leuvensesteenweg. In Tervuren is de Leuvensesteenweg afgesloten in beide richtingen tussen het kruispunt met de Gordaallaan en het kruispunt met de Elisabethlaan. De werken worden uitgevoerd in verschillende fases en duren ongeveer een jaar.
Lees meer over deze werken  link naar externe website

 

     

Tunnels 's nachts afgesloten voor onderhoud [update 14-08-14]

donderdag 21 augustus - 0u45 - N49a Waaslandtunnel - richting Antwerpen-Centrum

vrijdag 22 augustus - 0u45 - N49a Waaslandtunnel - richting Antwerpen-Centrum

maandag 8 september - 21u - R1 Kennedytunnel - hinder in beide richtingen
dinsdag 9 september -21u - R1 Kennedytunnel - hinder in beide richtingen
woensdag 10 september - 21u - E19 Craeybeckxtunnel - richting Antwerpen
donderdag 11 september -20u - E19 Craeybeckxtunnel - richting Brussel
maandag 15 september - 19u - R2 Tijsmanstunnel - hinder in beide richtingen
dinsdag 16 september - 19u - R2 Tijsmanstunnel - hinder in beide richtingen
Planning 2014

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op deze pagina worden alle werken en evenementen aangekondigd die naar onze inschatting hinder zullen veroorzaken op snelwegen en op-en afritten in Vlaanderen.

De info wordt ruim vooraf gepubliceerd of bij dringende berichten van zodra de info ons bereikt. Merkt u onjuistheden op, neem dan contact met ons op.
 

 

  

 

 

ONS ADVIES
verkeershinder
vermijdenNieuwsarchief

 slimweg - van A naar B met minder CO2


Vlaanderen In Actie
 

 

 

 

 

 

 

 

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring