pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
8 km file
relatief weinig
trend stabiel
details
Vacatures. Kom jij ons team versterken?
Volg het verkeerscentrum via twitter
Verkeerscentrum mobiel via www.filebeeld.be
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer

Nieuws & verwachte verkeershinder


Nieuwe spitsstrook op E19-Noord in gebruik genomen [15-07-14]

Sinds maandag 14 juli is de derde spitsstrook van Vlaanderen operationeel. Op de E19 richting Breda van Kleine Bareel tot St.-Job-in-‘t-Goor zal op weekdagen een extra rijstrook beschikbaar zijn van 14u tot 20u, op vrijdag reeds vanaf 12u. Lees meer over de realisatie en laatste afrondende werken link naar externe website

Op basis van simulaties verwacht het verkeerscentrum dat de reistijd op het traject Antwerpen-Noord – Brecht er tijdens de volle avondspits met een derde zal inkorten. Stroomopwaarts, op de Antwerpse ring tussen Antwerpen-Oost en Antwerpen-Noord zou de fileterugslag vanop de E19 verdwijnen. Tegelijk zal de betere doorstroming op de E19 ervoor zorgen dat automobilisten minder geneigd zullen zijn om een sluipweg te zoeken via gewestwegen rondom de ring en de E19. Lees de haalbaarheidsstudie spitsstrook E19-Noord

Veelgestelde vragen over spitsstroken >>

 

E40/E314 – Hinder tijdens avondspits tussen Bertem en Heverlee [22-07-14]
Van donderdag 31 juli, 21u tot zondag 24 augustus worden herstellingswerken uitgevoerd op de E40 Brussel-Luik. Richting Luik zijn tussen Bertem en Heverlee twee rijstroken afgesloten, het verkeer beschikt er over 3 versmalde rijstroken. De drie rijstroken splitsen net voorbij oprit Bertem:
• de linkerrijstrook blijft open voor het verkeer richting E40/Luik (enkel personenwagens, verboden voor vrachtwagens).
• de twee rechtse rijstroken vormen zoals steeds de afslag naar de E314. De linkse rijstrook van de afslag moet echter ook gebruikt worden door vrachtverkeer dat naar de E40 richting Luik wil rijden (op die manier is de parallelweg richting E40/Luik bereikbaar).
Tijdens de volledige duur van de werken is oprit [22] Bertem richting Luik afgesloten. Hou rekening met ernstige hinder tijdens de avondspits, vooral in de tweede helft van augustus.

Dit schema verduidelijkt de werfsituatie link naar externe website
Lees meer over deze werken link naar externe website

 

 

B401/E17 – Ernstige hinder aan afrit Gent-Centrum [update 23-07-14]
Vanaf zondag 1 juni, 5u tot eind oktober wordt gewerkt op de B401, de verbinding tussen de E17 Kortrijk-Antwerpen met het centrum van Gent. Het viaduct krijgt in beide richtingen een grondige onderhoudsbeurt. De werken op één van de belangrijkste invalswegen naar het centrum van Gent zullen voor ernstige hinder zorgen. Wie naar het stadscentrum moet, kiest best voor het openbaar vervoer of de fiets. De werken zijn opgedeeld in vijf fases.

Extra: op maandag 28 juli start de derde en meest ingrijpende fase van de heraanleg van de B401. Tot 22 september is de B401 in beide richtingen volledig afgesloten (zowel het centrale gedeelte als de op- en afrit van en naar de Stadsring). Hou rekening met ernstige hinder.
Bekijk de details van de verschillende fases >>

 

E34 – Versmalde rijstroken tussen Oelegem en Zoersel [Update 28-07-14]
Van maandag 9 juni tot begin september wordt het wegdek vernieuwd op de E34 Turnhout-Antwerpen tussen Zoersel en Oelegem.
- Maandag 9 tot donderdag 26 juni: voorbereidende werken, richting Nederland beschikt het verkeer over twee versmalde rijstroken.
- Vrijdag 27 juni tot donderdag 31 juli: twee versmalde rijstroken in beide richtingen, richting Antwerpen zijn op- en afrit [20] Zoersel en afrit [19] Oelegem afgesloten.
- Vrijdag 1 augustus tot vrijdag 5 september: twee versmalde rijstroken in beide richtingen, richting Nederland zijn op- en afrit [20] Zoersel en oprit [19] Oelegem afgesloten.
Hou rekening met extra vertragingen tijdens de ochtend- en avondspits.

Extra: van donderdag 31 juli, 20u tot vrijdag 1 augustus, 7u wordt de signalisatie aangepast voor de volgende fase. Tussen Oelegem en Zoersel moet het verkeer in beide richtingen over één rijstrook.

 

 

A19 – Over één rijstrook tussen Moorsele en Wervik [22-07-14]

Van maandag 28 juli tot vrijdag 8 augustus wordt aan het wegdek gewerkt op de A19 Kortrijk-Ieper. Het verkeer moet er plaatselijk over één rijstrook:
• van maandag 28 juli, 6u tot vrijdag 1 augustus, 16u: richting Ieper tussen Menen en Wervik (update: deze werken gaan niet door, ze schuiven op naar eind augustus).
• van maandag 4 augustus, 6u tot vrijdag 8 augustus, 16u: richting Kortrijk tussen Moorsele en Wervik.
Extra: de werken gaan enkel door bij gunstige weersomstandigheden.

 

 

E17 – Op- en afritten Sint-Niklaas-West afgesloten [28-07-14]
Vanaf dinsdag 5 augustus tot in maart 2015 wordt gewerkt op de E17 Antwerpen-Gent. De op- en afritten van complex [14] Sint-Niklaas-West worden tijdelijk afgesloten. De werken worden uitgevoerd in de verschillende fases:
- van dinsdag 5 augustus, 6u tot maandag 3 november, 6u: oprit en afrit Sint-Niklaas-West richting Gent zijn afgesloten.
- van maandag 3 november tot januari 2014: oprit Sint-Niklaas-West richting Antwerpen is afgesloten.
- januari tot maart 2015: afrit Sint-Niklaas-West richting Antwerpen is afgesloten.
Lees meer over deze werken op de website van AWV link naar externe website
 

 

E314 – Versmalde rijstroken in Winksele [update 10-07-14]
Van zondag 1 juni, 6u tot zondag 31 augustus wordt gewerkt op de E314 Lummen-Leuven. In Winksele krijgt de brug over de Brusselsesteenweg (N2) een grondige onderhoudsbeurt. Het verkeer moet in Winksele in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Het verkeer wordt via een doorsteek door de middenberm samengebracht op één weghelft. Hou rekening met extra vertragingen tijdens de spitsuren: ’s morgens richting Leuven, ’s avonds richting Lummen.

Lees meer over deze werken link naar externe website

 

 

N12 – Brug over Albertkanaal in Wijnegem deze zomer afgesloten [26-06-14]
Van zaterdag 28 juni, 6u tot zondag 31 augustus, 20u wordt gewerkt op de N12, de Houtlaan in Wijnegem. De brug over het Albertkanaal wordt verhoogd en gerenoveerd. De Houtlaan is daarom in beide richtingen afgesloten tussen het kruispunt met de Turnhoutsebaan (N112) en het kruispunt met de Merksemsebaan (N120).  Het verkeer wordt plaatselijk omgeleid. Hou rekening met ernstige hinder.

Lees meer over de werken op de website van nv De Scheepvaart link naar externe website 

  

 

A12 - In Londerzeel over twee versmalde rijstroken [update 6-06-14]

Vanaf dinsdag 8 april 2014, 5u tot eind maart 2015 wordt de spoorwegbrug vernieuwd op de A12 Antwerpen-Brussel. In Londerzeel beschikt het verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken:
  - richting Brussel tot eind oktober 2014
  - richting Antwerpen tot 31 maart 2015
Hou rekening met hinder: tijdens de ochtendspits richting Brussel, tijdens de avondspits richting Antwerpen.

Lees meer over deze werken link naar externe website

   

 

E34 – Versmalde rijstroken in Ranst [update 12-05-14]
Van maandag 12 augustus 2013 tot begin 2015 wordt aan de brug over het Albertkanaal gewerkt op de E34 Antwerpen-Eindhoven. In Ranst moet het verkeer in beide richtingen over versmalde rijstroken. Hou rekening met hinder.

       
 

N3/Tervuren – Leuvensesteenweg één jaar afgesloten in Tervuren [13-03-14]
Vanaf maandag 17 maart 2014 wordt gewerkt op de N3, de Leuvensesteenweg. In Tervuren is de Leuvensesteenweg afgesloten in beide richtingen tussen het kruispunt met de Gordaallaan en het kruispunt met de Elisabethlaan. De werken worden uitgevoerd in verschillende fases en duren ongeveer een jaar.
Lees meer over deze werken  link naar externe website

 

     

Tunnels 's nachts afgesloten voor onderhoud [update 28-07-14]

maandag 28 juli - 19u - R2 Tijsmanstunnel - hinder in beide richtingen

dinsdag 29 juli - 19u - R2 Tijsmanstunnel - hinder in beide richtingen

woensdag 30 juli - 19u - N113 Bolivartunnel - beide richtingen

maandag 11 augustus - 19u - A12 Jan De Vostunnel - richting Brussel

dinsdag 12 augustus - 19u - A12 Jan De Vostunnel - richting Antwerpen

woensdag 13 augustus - 19u - A12 Bevrijdingstunnel -  richting Brussel

woensdag 13 augustus - 20u - A12 Bevrijdingstunnel -  richting Antwerpen

Planning 2014
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op deze pagina worden alle werken en evenementen aangekondigd die naar onze inschatting hinder zullen veroorzaken op snelwegen en op-en afritten in Vlaanderen.

De info wordt ruim vooraf gepubliceerd of bij dringende berichten van zodra de info ons bereikt. Merkt u onjuistheden op, neem dan contact met ons op.
 

 

  

 

 

ONS ADVIES
verkeershinder
vermijdenNieuwsarchief

 slimweg - van A naar B met minder CO2


Vlaanderen In Actie
 

 

 

 

 

 

 

 

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring