pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
0 km file
relatief weinig
trend stabiel
details
Volg het verkeerscentrum via twitter
Verkeerscentrum mobiel via www.filebeeld.be
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer

Nieuws & verwachte verkeershinder


 

E19 - 100 km/u en snelheidsafbouw bij files in Craeybeckxtunnel [24-08-15]
Voortaan geldt er in de Craeybeckxtunnel in Antwerpen een maximumsnelheid van 100km/u. Het snelheidsregime wordt afgestemd op dat van de Antwerpse Ring waarop de tunnel aansluit en waar al jaren niet sneller dan 100 km/u mag gereden worden. Ook nieuw: het Verkeerscentrum gebruikt de dynamische rijstrooksignalisatie in de tunnel voortaan ook om snelheidsbeperkingen te afficheren boven de rijweg. Zo kan bij file aan het eind van de tunnel de snelheid doorheen de hele tunnel geleidelijk afgebouwd worden om ongelukken in de filestaart te vermijden. De maatregelen zullen de verkeersveiligheid in de Craeybeckxtunnel aanzienlijk vergroten.

Lees meer over de maatregelen link naar externe website


 

    

R4 - Anderhalve maand in Wondelgem [update 31-08-15]
Vanaf dinsdag 1 september tot half september wordt gewerkt op de R4-West, het westelijke deel van de Ring rond Gent.  De R4 wordt heraangelegd ter hoogte van het kruispunt met de Zeeschipstraat (N456). Op de binnenring (richting Zelzate) moet het verkeer in Wondelgem over één rijstrook. Hou rekening met hinder.


 

E40/A18 – Eén dag hinder in Veurne [31-08-15]
Op woensdag 2 september worden tussen 10u en 15u dringende herstellingswerken uitgevoerd op de E40 Duinkerke (F)- Jabbeke. Richting Jabbeke beschikt het verkeer slechts over één rijstrook en is afrit [1a] Veurne afgesloten. Hou rekening met hinder.
 

 

R4 – Gentse Ring één weekend afgesloten in Zwijnaarde [27-08-15]
Van vrijdag 4 september, 22u tot zondag 6 september, 17u wordt gewerkt op de R4-Zuid, het zuidelijke deel van de Ring rond Gent. In Zwijnaarde, waar de nieuwe trambrug gebouwd wordt, is de R4 in beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt plaatselijk omgeleid.

 

 

A12 - In Londerzeel over twee rijstroken [update 24-08-15]

Vanaf dinsdag 8 april 2014 tot 18 september 2015 wordt de spoorwegbrug vernieuwd op de A12 Antwerpen-Brussel. In Londerzeel beschikt het verkeer in beide richtingen over twee rijstroken: richting Brussel tot dinsdag 28 april 2015, richting Antwerpen tot tot 18 september 2015. Hou rekening met hinder.

Extra: van maandag 31 augustus tot vrijdag 18 september is afrit Industriezone Londerzeel richting Antwerpen afgesloten. Omleiding via Willebroek-Zuid.

Lees meer over deze werken link naar externe website

 

 

E34/R1 - Twee afritten dicht tijdens Laundry Day [28-08-15]
Op zaterdag 5 september vindt in Antwerpen weer Laundry Day plaats, voor het eerst op festivalterrein De Middenvijver op Linkeroever. Hou rekening met extra verkeersdrukte in de omgeving. In de buurt van de Blancefloerlaan geldt zaterdag een gewijzigde verkeerssituatie. Op de Antwerpse Ring (R1) en de E34 gaan twee afritten tijdelijk dicht.

Lees meer over de hinder tijdens Laundry Day >>

 

 

E40 – ’s Nachts hinder tussen Zwijnaarde tot Erpe-Mere [25-08-15]
Van woensdag 26 augustus tot en met maandag 14 september wordt ’s nachts gewerkt op de E40 Oostende-Brussel. Richting Brussel is er tussen 20u en 5u hinder tussen Zwijnaarde en Erpe-Mere. Vanaf 20u is één rijstrook afgesloten. Vanaf 22u moet het verkeer er plaatselijk over één rijstrook. Hou rekening met hinder. Raadpleeg de actuele verkeersinformatie voor uw vertrek.

 

 

E34 - Op- en afrittencomplex Vrasene één maand dicht [20-08-15]
Van maandag 24 augustus tot woensdag 16 september wordt gewerkt op de E34 Antwerpen-Knokke.  De op- en afritten van complex [10] Vrasene zijn in beide richtingen afgesloten. De kruispunten van de op- en afritten van de E34 met de N451 worden aangepast om zo de doorstroming te verbeteren en de veiligheid verhogen.
  

 

R22 - Herinrichting Woluwelaan in Zaventem/Kraainem [18-08-15]  
Vanaf maandag 24 augustus 2015 wordt gewerkt op de R22, de Woluwelaan. Drie belangrijke kruispunten in Zaventem en Kraainem (t.h.v. Woluwedal) worden heringericht. Het betreft de kruispunten van de R22 met de Leuvensesteenweg, de Oudstrijderslaan en de Tramlaan. In beide richtingen zal slechts één rijstrook beschikbaar zijn. Richting Luik is afrit [20] Kraainem gedeeltelijk afgesloten. De afslag richting Vilvoorde/Kraainem is afgesloten, de afslag richting Woluwe/UCL blijft open. De werken duren ongeveer twee jaar (tot midden 2017). Hou rekening met hinder.
Meer informatie vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

 

N44 – Over één rijstrook in Maldegem [7-08-15]
Vanaf dinsdag 18 augustus tot begin november wordt het wegdek vernieuwd op de N44, de Aalterbaan. In Maldegem beschikt het verkeer in beide richtingen slechts over één rijstrook. Hou rekening met hinder.
Lees meer over deze werken link naar externe website
 

 

A19 – Eén maand hinder tussen Wervik en Moorsele [24-07-15]
Van maandag 3 augustus, 6u tot vrijdag 4 september wordt gewerkt op de A19 Kortrijk-Ieper. Het wegdek wordt vernieuwd tussen Wervik en Moorsele. Richting Kortrijk is er slechts één rijstrook beschikbaar, richting Ieper beschikt het verkeer over twee versmalde rijstroken. In knooppunt Moorsele (A19/E403) is de aansluiting komende van de E403 vanuit Brugge naar de A19 richting Ieper afgesloten (plaatselijke omleiding via knooppunt Moorsele). Richting Kortrijk is oprit [2] Menen afgesloten, omleiding via complex [2a] Wervik. Hou rekening met ernstige hinder tijdens de spitsuren.
 

 

R4 – Over één rijstrook in Zwijnaarde [update 21-08-15]
Van maandag 3 tot eind september wordt gewerkt op de R4-Zuid, het zuidelijke deel van de Ring rond Gent. In Zwijnaarde moet het verkeer in beide richtingen over één rijstrook. Hou rekening met hinder tijdens de spitsuren.
 
 

R0 – Zomer lang zware hinder op de Brusselse Ring [update 16-06-15]
Van zondag 21 juni, 6u tot vrijdag 11 september voert Brussel Mobiliteit ingrijpende werken uit op de R0, de Brusselse Ring. Het viaduct Anderlecht-Industrie wordt volledig vernieuwd. Ter hoogte van Anderlecht-Industrie moet het verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Bovendien is oprit [17] Anderlecht-Industrie afgesloten richting Bergen. Hou rekening met ernstige hinder en lange wachttijden op de Brusselse Ring. Raadpleeg zeker de actuele verkeersinformatie voor uw vertrek.

Lees meer op de website van Brussel Mobiliteit link naar externe website

   

 

N49 – Versmalde rijstroken in Westkappelle [31-03-15]
Vanaf eind maart wordt gewerkt op de N49 Zelzate-Knokke. In Westkappelle wordt het kruispunt van de N49 met de N376 omgevormd tot een rotonde. Het verkeer moet in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Op het kruispunt zijn een aantal afslagbewegingen niet mogelijk. Deze werf duurt ongeveer een jaar en is een onderdeel van de bouw van de A11, de nieuwe snelweg tussen de N31 in Brugge en de N49 in Westkapelle.
Lees meer over deze werf en over de bouw van A11 link naar externe website

   
  

R11 – Zes maanden verkeershinder op R11 in Wommelgem [27-03-15]
Van maandag 30 maart tot eind september wordt de R11 (Autolei) heringericht tussen de rotonde van Wommelgem en de Makro. De werken zullen heel wat verkeershinder met zich meebrengen.
Bekijk de detailplanning op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

     

Tunnels 's nachts afgesloten voor onderhoud [update 28-08-15]

woensdag 2 september - 0u45 - N49a Waaslandtunnel - richting Antwerpen-Centrum

donderdag 3 september - 0u45 - N49a Waaslandtunnel - richting Antwerpen-Centrum

maandag 7 september - 21u - R1 Kennedytunnel - hinder in beide richtingen (GEANNULEERD)

dinsdag 8 september - 21u - R1 Kennedytunnel - hinder in beide richtingen (GEANNULEERD)

woensdag 9 september - 19u30 - A12 Rupeltunnel - richting Antwerpen (GEANNULEERD)

donderdag 10 september - 19u30 - A12 Rupeltunnel - richting Brussel (GEANNULEERD)

Planning 2015

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op deze pagina worden alle werken en evenementen aangekondigd die naar onze inschatting hinder zullen veroorzaken op snelwegen en op-en afritten in Vlaanderen.

De info wordt ruim vooraf gepubliceerd of bij dringende berichten van zodra de info ons bereikt. Merkt u onjuistheden op, neem dan contact met ons op.
 

 

  

 

 

ONS ADVIES
verkeershinder
vermijdenNieuwsarchief 

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring