pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
13 km file
trend stabiel
Volg het verkeerscentrum via twitter
Verkeerscentrum mobiel via www.filebeeld.be
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer

Nieuws & verwachte verkeershinder


Waarschuwingvoor de komende dagen wordt grote hitte voorspeld. Rijdt u dit weekend via de E40 of de E34, houd dan rekening met ernstige hinder door wegenwerken. De wachttijden kunnen hoog oplopen. Neem dus zeker voldoende fris drinkwater mee in uw wagen.

 

 

E34 – Snelweg weekend afgesloten tussen Beerse en Zoersel [26-06-15]
Van vrijdag 3 juli, 20u tot 6 juli, 5u worden asfalteringswerken uitgevoerd op de E34 Eindhoven(Nl)-Antwerpen.  De E34 richting Antwerpen is volledig afgesloten tussen Beerse en Zoersel. Richting Antwerpen zijn ook de opritten Turnhout Centrum, Turnhout-West, Beerse en Lille afgesloten. Het verkeer wordt plaatselijk omgeleid via afrit [22] Beerse (bekijk de omleiding). Verkeer op lange afstand kiest beter voor een alternatieve route:

- vanuit Eindhoven (Nl) naar Antwerpen via Breda en de E19 richting Antwerpen.

- op de E34 richting Antwerpen via afrit [24] Turnhout-Centrum, N19 en de E313.

Hou rekening met ernstige hinder. Raadpleeg de actuele verkeersinformatie voor uw vertrek.

 

 

E40 – Over twee rijstroken tussen Zwijnaarde en Erpe-Mere [update 3-07-15]
Van vrijdag 19 juni, 20u tot dinsdag 14 juli wordt gewerkt op de E40 Brussel-Oostende. Tussen Zwijnaarde en Erpe-Mere wordt het wegdek vernieuwd. De werken zijn opgedeeld in verschillende fases:
- van vrijdag 19 juni, 20u tot maandag 22 juni, 's morgens: hinder door voorbereidende werken.

- van maandag 22 juni tot maandag 6 juli: tussen Wetteren en Erpe-Mere in beide richtingen verkeer over twee versmalde rijstroken. Richting Brussel zijn op- en afrit [17] Wetteren afgesloten.

- van maandag 6 juli, 21u tot woensdag 8 juli, 6u: fasewissel met hinder in beide richtingen:

Richting Oostende, tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde, zijn er overdag 2 rijstroken beschikbaar, 's nachts tussen 21u en 5u30 moet het verkeer over één rijstrook

Richting Brussel, tussen Zwijnaarde en Wetteren, zijn er 2 rijstroken beschikbaar, 's nachts moet het verkeer tijdelijk over één rijstrook

 - van woensdag 8 juli tot half juli: beschikt het verkeer in beide richtingen verkeer over twee versmalde rijstroken tussen Zwijnaarde en Wetteren. Richting Brussel is de afrit naar de R4 in Merelbeke afgesloten.

Hou rekening met ernstige hinder, zeker op dagen met druk kustverkeer. Raadpleeg de actuele verkeersinformatie voor uw vertrek.

Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

 

Werchter - Extra verkeersdrukte door TW Classic [3-07-15]

TW Classic zorgt op zaterdag 4 juli voor extra verkeersdrukte richting Werchter. Het openbaar vervoer is dan ook de beste manier om het festivalterrein te bereiken. Net als vorige jaren is het station van Leuven de draaischrijf van al het busverkeer naar de festivalweide: de pendelbussen van De Lijn brengen je snel naar Werchter. Wie toch voor de wagen kiest, zet best zijn GPS uit en volgt de dynamische signalisatie op de snelwegen. Wie niet naar het festival in Werchter gaat, vermijdt best de omgeving van Haacht, Rotselaar en Werchter. Ook op de N26 Mechelen-Leuven wordt het zeer druk.
Meer informatie vind je op de website van TW Classic >>

  

 

E34/R1 – Twee afritten dicht tijdens Summerfestival [update 3-07-15]
Op zaterdag 4 juli en zondag 5 juli zorgt het Summerfestival voor heel wat verkeersdrukte in Antwerpen. Het evenement vindt voor het eerst plaats op festivalsite De Middenvijver (Blancefloerlaan Linkeroever). Van zaterdag 4 juli, 10u tot maandag 6 juli, 6u zijn twee afritten afgesloten:
- afrit [6] Linkeroever op de Antwerpse Ring richting [1] naar Gent.
- afrit [8] Waaslandhaven-Oost op de E34 Antwerpen-Knokke.

Opgelet: de P+R aan de Blancefloerlaan op Linkeroever is vanaf 3 juli tot 6 juli 's morgens niet bereikbaar wegens het Summerfestival.

 

 

Vlaanderen – Hinder tijdens doortocht Ronde van Frankrijk [22-06-15]
Op maandag 6 juli trekt de Ronde van Frankrijk door Vlaanderen. Tussen 10u en 16u wordt er ernstige hinder verwacht op en rond het parcours.  De renners vertrekken in de binnenstad van Antwerpen en rijden via Lier en Aarschot naar Wallonië.  Het parcours doorkruist de driehoek Antwerpen - Lummen - Leuven. Wie van de éne kant van het parcours naar de andere wil, kan best omrijden via de snelwegen. Deze ondervinden geen hinder van de wedstrijd.  Aangezien de start van deze etappe zich in de binnenstad van Antwerpen bevindt, zal er sterke hinder zijn in en rond de stad, en dit gedurende heel de dag. Wie toch met de wagen komt, parkeert best op één van de P&R parkings rondom de stad.
Lees meer over de hinder en de bereikbaarheid link naar externe website

  

 

A12 – Versmalde rijstroken tussen Brussel en Strombeek [02-07-15]
Van maandag 6 juli, 5u tot woensdag 8 juli, 5u wordt gewerkt op de A12 Brussel-Antwerpen. Tussen de grens met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het knooppunt in Strombeek  moet het verkeer richting Antwerpen over 2 versmalde rijstroken. Voorafgaand aan deze werken zal er op maandag 6 juli vanaf middernacht tot 5u slechts 1 rijstrook beschikbaar zijn.

 

 

E19 – ’s Nachts over één rijstrook in Mechelen-Noord [25-06-15]
Van vrijdag 3 juli, 21u tot zaterdag 4 juli, 5u wordt gewerkt op de E19 Antwerpen-Brussel. In Mechelen-Noord moet het verkeer in beide richtingen over één rijstrook.  Bovendien wordt de snelweg in de loop van de nacht kortstondig afgesloten (voor +- 15 min). Hou rekening met hinder.

 

 

A19 – Over één rijstrook tussen Menen en Moorsele [24-06-15]
Van woensdag 1 juli, 6u tot vrijdag 10 juli, 16u wordt het wegdek vernieuwd op de A19 Ieper-Kortrijk.  Richting Kortrijk is tussen Menen en Moorsele slechts één rijstrook beschikbaar. Oprit [2] Menen richting Kortrijk is afgesloten, omleiding naar oprit [2a] Wervik. Hou rekening met hinder.
Extra: de tweede fase van deze werken is voorzien van 3 augustus tot begin september (info volgt).

Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

 

E34 – Versmalde rijstroken tussen Zoersel en Beerse [update 1-07-15]

Van dinsdag 10 maart tot maandag 6 juli, 5u wordt gewerkt op de E34 Antwerpen-Eindhoven (Nl). Tussen Zoersel en Beerse wordt het wegdek in beide richtingen vernieuwd. De werken zijn opgedeeld in verschillende fases:

- van dinsdag 10 maart, 8u tot dinsdag 7 april: richting Nederland verkeer over twee versmalde rijstroken.
- dinsdag 7 april tot vrijdag 22 mei, 20u: in beide richtingen verkeer over twee versmalde rijstroken. Richting Antwerpen zijn op- en afrit [21] Lille afgesloten (omleiding via complex [22] Beerse).
- zaterdag 23 mei 
tot vrijdag 3 juli, 19u:  in beide richtingen verkeer over twee versmalde rijstroken (richting Nl maar tot woensdag 1 juli, 20u). Richting Nederland zijn op- en afrit [21] Lille afgesloten (tot donderdag 2 juli, 6u).

- vrijdag 3 juli, 20u tot maandag 6 juli, 5u: E34 richting Antwerpen afgesloten (meer info, zie apart bericht).

 

 

E19 – Eén nacht hinder in Mechelen-Noord [update 2-07-15]
Van dinsdag 7 juli, 20u tot woensdag 8 juli, 6u wordt gewerkt op de E19 Brussel-Antwerpen. Het verkeer moet in Mechelen-Noord over één rijstrook, richting Antwerpen tussen 20u en 6u en richting Brussel tussen 22u en 5u. Hou dinsdagavond rekening met hinder en oplopende wachttijden. Raadpleeg de actuele verkeersinformatie voor uw vertrek.

 

  

E34 – Asfalteringswerken in Retie [3-07-15]
Van dinsdag 7 juli, 4u tot vrijdag 10 juli, 22u worden er asfalteringswerken uitgevoerd op de E34 in Retie in de richting van Antwerpen. Het verkeer moet daar over één rijstrook. Ook op afrit 26 Retie richting Antwerpen moet het verkeer over één rijstrook.

 

 

E19 – Eén nacht hinder in St-Job-in-'t-Goor en Loenhout [update 3-07-15]
Van woensdag 8 juli, 21u tot donderdag 9 juli, 6u wordt gewerkt op de E19 Antwerpen-Breda. Richting Breda moet het verkeer in St-Job en Loenhout plaatselijk over de pechstrook. Hou rekening met hinder.

 

 

A12– ’s Nachts over één rijstrook in Puurs [3-07-15]
Van woensdag 8 juli, 21u tot donderdag 9 juli, 5u wordt gewerkt op de A12 Antwerpen-Brussel. In Puurs moet het verkeer in beide richtingen over één rijstrook.  Bovendien wordt de snelweg in de loop van de nacht kortstondig afgesloten (voor ongeveer 15 minuten). Hou rekening met hinder.
 
   

E19 – Werken op het knooppunt Machelen [2-07-15]
Van donderdag 9 juli, 20u tot vrijdag 10 juli, 5u wordt gewerkt in het knooppunt Machelen. De aansluiting komende van de E19 vanuit Antwerpen naar de R0 binnenring wordt afgesloten. Alle verkeer moet de R0 buitenring op, en keren aan het complex [6]Vilvoorde-Koningslo. Hou rekening met hinder.

 

  

E34 – Asfalteringswerken in Postel [3-07-15]
Van donderdag 9 juli, 4u tot maandag 13 juli, 5u worden er asfalteringswerken uitgevoerd op de E34 in Postel aan het ecoduct in de richting van Antwerpen. Het verkeer moet daar over één rijstrook. 

  

 

E19 – Ernstige hinder tussen Mechelen-Zuid en Rumst [1-07-15]
Van maandag 13 juli tot zaterdag 15 augustus wordt het wegdek vernieuwd op de E19 Brussel-Antwerpen. De werken zijn verdeeld in verschillende fases:
- van maandag 13 juli, 6u  tot donderdag 16 juli: richting Antwerpen verkeer over twee rijstroken in Mechelen-Zuid. Oprit [10] Mechelen-Zuid richting Antwerpen is afgesloten.
- van donderdag 16 juli, 21u tot maandag 20 juli, 5u: richting Brussel verkeer over twee rijstroken in Mechelen-Zuid. Tijdens de nachten van donderdag op vrijdag en vrijdag op zaterdag moet het verkeer richting Brussel van 22u tot 5u over de pechstrook.
- van maandag 20 juli, 5u tot zaterdag 15 augustus: tussen Mechelen-Zuid en Rumst in beide richtingen verkeer over twee versmalde rijstroken. Het op- en afrittencomplex [9] Mechelen-Noord is afgesloten richting Antwerpen. Richting Brussel is oprit Mechelen-Noord, komende van de R6 afgesloten.
Hou rekening met ernstige hinder, vooral tijdens de spitsuren. Raadpleeg de actuele verkeersinformatie voor uw vertrek.

Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website
 

 

E313/E34 – ’s Nachts hinder t.h.v. knooppunt Ranst [26-06-15]
Van maandag 29 juni tot en met donderdag 16 juli wordt ’s nachts gewerkt ter hoogte van de samenkomst van de E34 Eindhoven (Nl)-Antwerpen met de E313 Luik-Antwerpen. Van 21u tot 6u is richting Antwerpen de linkerrijstrook afgesloten in Ranst.
Extra: er wordt niet gewerkt tijdens de weekendnachten (zaterdag op zondag en zondag op maandag).

  

 

Brussel - Stad Brussel krijgt nieuw circulatieplan [19-06-15]
Vanaf maandag 29 juni wordt een groot deel van de Brusselse centrale lanen autovrij. Dan breidt de Stad Brussel haar voetgangerszone uit en wordt het nieuwe circulatieplan in testfase ingevoerd. De Anspachlaan en haar zijstraten worden autovrij. Daardoor wijzigen meer dan 20 straten in het centrum van rijrichting. Hou rekening met verkeershinder in het centrum van Brussel.
Lees meer op www.circulatieplan.be link naar externe website

 

 

Brussel – Wetstraat afgesloten in juli [22-06-15]
Van maandag 29 juni tot vrijdag 31 juli wordt gewerkt op een belangrijke invalsweg naar Brussel-Centrum. De Wetstraat is afgesloten ter hoogte van het Schumanplein. Hou rekening met hinder.


 

R0 – Zomer lang zware hinder op de Brusselse Ring [update 16-06-15]
Van zondag 21 juni, 6u tot vrijdag 11 september voert Brussel Mobiliteit ingrijpende werken uit op de R0, de Brusselse Ring. Het viaduct Anderlecht-Industrie wordt volledig vernieuwd. Ter hoogte van Anderlecht-Industrie moet het verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Bovendien is oprit [17] Anderlecht-Industrie afgesloten richting Bergen. Hou rekening met ernstige hinder en lange wachttijden op de Brusselse Ring. Raadpleeg zeker de actuele verkeersinformatie voor uw vertrek.

Lees meer op de website van Brussel Mobiliteit link naar externe website

 

 

E34 – Verkeer over één rijstrook in Retie [2-07-15]
Van maandag 22 juni, 22u tot vrijdag 10 juli wordt het wegdek hersteld op de E34 Antwerpen-Eindhoven (Nl). Richting Eindhoven moet het verkeer in Retie over één rijstrook. Hou rekening met hinder.

 

 

R0/A12 – Hinder knooppunt Strombeek-Bever [15-06-15]
Van maandag 15 juni tot midden augustus wordt gewerkt in knooppunt Strombeek-Bever, de verbinding tussen de Brusselse Ring (R0) en de A12 Brussel-Antwerpen. Er wordt hoofdzakelijk ’s nachts gewerkt: in juni van 20u tot 5u, in juli en augustus van 20u tot 6u. De hinder varieert per nacht.

Meer informatie over de fasering vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website.

  

 

N49 – Versmalde rijstroken in Westkappelle [31-03-15]
Vanaf eind maart wordt gewerkt op de N49 Zelzate-Knokke. In Westkappelle wordt het kruispunt van de N49 met de N376 omgevormd tot een rotonde. Het verkeer moet in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Op het kruispunt zijn een aantal afslagbewegingen niet mogelijk. Deze werf duurt ongeveer een jaar en is een onderdeel van de bouw van de A11, de nieuwe snelweg tussen de N31 in Brugge en de N49 in Westkapelle.
Lees meer over deze werf en over de bouw van A11 link naar externe website

 

 

N3/Tervuren – Leuvensesteenweg langdurig afgesloten in Tervuren [update -05-15]
Vanaf maandag 17 maart 2014 wordt gewerkt op de N3, de Leuvensesteenweg. In Tervuren is de Leuvensesteenweg afgesloten in beide richtingen tussen het kruispunt met de Gordaallaan en het kruispunt met de Elisabethlaan. De werken worden uitgevoerd in verschillende fases en duren tot half juli 2015.
Lees meer over deze werken  link naar externe website

 

  

A12 - In Londerzeel over twee rijstroken [update 21-04-15]

Vanaf dinsdag 8 april 2014 tot december 2015 wordt de spoorwegbrug vernieuwd op de A12 Antwerpen-Brussel. In Londerzeel beschikt het verkeer in beide richtingen over twee rijstroken: richting Brussel tot dinsdag 28 april 2015, richting Antwerpen tot december 2015. Hou rekening met hinder.

Lees meer over deze werken link naar externe website

  
  

R11 – Zes maanden verkeershinder op R11 in Wommelgem [27-03-15]
Van maandag 30 maart tot eind september wordt de R11 (Autolei) heringericht tussen de rotonde van Wommelgem en de Makro. De werken zullen heel wat verkeershinder met zich meebrengen.
Bekijk de detailplanning op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

     

Tunnels 's nachts afgesloten voor onderhoud [update 3-07-15]

dinsdag 7 juli - 19u - A12 Jan Devostunnel - richting Antwerpen

woensdag 8 juli - 19u - A12 Bevrijdingstunnel - richting Brussel

woensdag 8 juli - 20u - A12 Bevrijdingstunnel - richting Antwerpen

vrijdag 10 juli - 00u - N49a Waaslandtunnel - richting Antwerpen-Centrum

donderdag 23 juli - 0u45 - N49a Waaslandtunnel - richting Antwerpen-Centrum

vrijdag 24 juli - 0u45 - N49a Waaslandtunnel - richting Antwerpen-Centrum

donderdag 30 juli - 20u - R2 Liefkenshoektunnel - hinder in beide richtingen

vrijdag 31 juli - 20u - R2 Liefkenshoektunnel - hinder in beide richtingen

Planning 2015

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op deze pagina worden alle werken en evenementen aangekondigd die naar onze inschatting hinder zullen veroorzaken op snelwegen en op-en afritten in Vlaanderen.

De info wordt ruim vooraf gepubliceerd of bij dringende berichten van zodra de info ons bereikt. Merkt u onjuistheden op, neem dan contact met ons op.
 

 

  

 

 

ONS ADVIES
verkeershinder
vermijdenNieuwsarchief 

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring