pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
3 km file
trend stabiel
Werken aan de weg: overzicht van grote werven in 2016
Volg het verkeerscentrum via twitter
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer

Nieuws & verwachte verkeershinder


 

E40 – Deze zomer hinder tussen Bertem en Sterrebeek [update 13-7-17]
Van vrijdag 7 juli, 21u tot dinsdag 15 augustus wordt gewerkt op de E40 Luik-Brussel. Richting Brussel wordt het wegdek vernieuwd tussen Bertem en Sterrebeek. Het verkeer verloopt in beide richtingen over versmalde rijstroken. De werken zijn opgedeeld in twee fases en de werfinrichting is dynamisch. Dat betekent dat het aantal beschikbare rijstroken geregeld wijzigt (vaak ook op één en dezelfde dag). Richting Brussel zijn oprit [22] Bertem en afrit [21] Sterrebeek afgesloten tijdens de volledige duur van de werken. 

Bekijk de gedetailleerde planning link naar externe website

Extra: op vrijdag 21 juli (nationale feestdag) zal volgens het weekendregime gewerkt worden, dat wil zeggen dat er slechts twee rijstroken beschikbaar zijn richting Brussel.

  


E17 – Over twee versmalde rijstroken tussen Lokeren en Destelbergen [3-7-17]
Van maandag 10 juli tot maandag 21 augustus wordt gewerkt op de E17 Antwerpen-Kortrijk. Richting Kortrijk wordt het wegdek vernieuwd tussen Lokeren en Destelbergen. De werken zijn verdeeld in drie fases. In de periodes tussen de fases is er geen hinder.
Van maandag 10 juli tot zaterdag 15 juli: richting Kortrijk verkeer over twee versmalde rijstroken in Lokeren. Op- en afrit [12] Lokeren richting Kortrijk zijn afgesloten. ’s Nachts van 22u tot 6u beschikt het verkeer slechts over één rijstrook.
Van maandag 31 juli tot vrijdag 4 augustus: richting Kortrijk verkeer over twee versmalde rijstroken tussen Lokeren en Beervelde. . ’s Nachts van 22u tot 6u beschikt het verkeer slechts over één rijstrook.
Van vrijdag 18 augustus tot maandag 21 augustus: richting Kortrijk verkeer over twee versmalde rijstroken tussen Beervelde en Destelbergen. De afrit naar de R4 in Destelbergen is afgesloten (omleiding via afrit en oprit Gentbrugge en de E17 richting Antwerpen).
Hou rekening met ernstige hinder en oplopende wachttijden.

Extra: in het kader van deze werken zullen er extra snelheidscontroles zijn in de buurt van de werfzone.
 

 

A12 -  Eén maand hinder in Jan De Vostunnel in Antwerpen  [update 6-7-16]
Van zaterdag 8 juli, 23u tot half augustus wordt gewerkt op de A12 Brussel-Antwerpen. De Jan De Vostunnel richting Antwerpen wordt gerenoveerd. De tunnelkoker richting Antwerpen is doorlopend volledig afgesloten (bovengrondse omleiding). Richting Brussel is in de tunnel één rijstrook afgesloten. Hou rekening met hinder.

 

 

R2 – Werken tussen tussen Tijsmanstunnel en Liefkenshoektunnel [update 13-07-17]
Van zaterdag 1 juli tot eind augustus wordt gewerkt op de R2, het noordelijke deel van de Antwerpse ring. Tussen de Tijsmanstunnel en de Liefkenshoektunnel wordt het wegdek vernieuwd. De werken bestaan uit twee fases:
- Zaterdag 1 juli tot zaterdag 15 juli: richting Beveren verloopt het verkeer over twee versmalde rijstroken, richting Nederland is er slechts één rijstrook beschikbaar. Alle op- en afritten blijven open.
- Van vrijdag 4 augustus tot eind augustus: richting Nederland verloopt het verkeer over twee versmalde rijstroken, richting Beveren is er slechts één rijstrook beschikbaar. Richting Beveren zijn afrit- en oprit [12] Lillo afgesloten.
Hou rekening met ernstige hinder tijdens de spitsuren, in juli richting Nederland en in augustus richting Beveren.
Lees meer details op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website   

 


E40 – Langdurige hinder in Zwijnaarde [update 22-06-17]

Van dinsdag 18 april 2017 tot voorjaar 2018 wordt gewerkt op de E40 Oostende-Brussel in Zwijnaarde. De werken zijn verdeeld in verschillende fases:

- Van dinsdag 18 april tot vrijdag 30 juni: richting Brussel verkeer over twee rijstroken.

- Van zaterdag 1 juli tot voorjaar 2018: in beide richtingen verkeer over drie versmalde rijstroken.

Hou rekening met hinder tijdens de spitsuren.

Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

 

R0 – Over twee rijstroken tussen Sint-Stevens-Woluwe en Tervuren [9-06-17]
Van maandag 12 juni tot eind juli wordt gewerkt op de R0, de Brusselse ring. Tussen Tervuren en Sint-Stevens-Woluwe wordt het wegdek vernieuwd. De werken zijn verdeeld in verschillende fases:
- Maandag 12 tot en met zaterdag 17 juni: voorbereidende werken, enkel hinder ’s nachts.
- Zondag 18 juni tot zaterdag 8 juli: werken aan de buitenring. Twee versmalde rijstroken in beide richtingen. Van 18 tot 28 juni zijn op de buitenring oprit [1] Tervuren en oprit [2] Wezembeek-Oppem afgesloten.
- Zondag 9 juli tot eind juli: werken aan de binnenring. Twee versmalde rijstroken in beide richtingen. Van 9 tot 17 juli is op de binnenring oprit [2] Wezembeek-Oppem afgesloten.
Hou rekening met ernstige hinder tijdens de spitsuren.

Meer over deze werf en andere wegenwerken op de Brusselse ring link naar externe website

  

 

E314 – Langdurige werken bij kanaalbrug in Heusden-Zolder [update 23-5-17]

Van midden mei 2017 tot het najaar van 2018 wordt gewerkt op de E314 Leuven-Heerlen (Nl). De brug over het Albertkanaal in Heusden-Zolder wordt verhoogd. Tijdens die werken zal een deel van het verkeer op de E314 de werf passeren via een tijdelijke brug. Het verkeer beschikt over 3 rijstroken richting Heerlen en twee versmalde rijstroken richting Leuven. Hou rekening met hinder tijdens de spitsuren, vooral richting Leuven. 

  
  

R2 – Versmalde rijstroken in Waaslandhaven-Noord [21-4-17]

Van maandag 24 april tot eind november wordt er gewerkt op de R2, het noordelijk gedeelte van de Antwerpse ring. Het op- en afrittencomplex [11] Waaslandhaven-Noord wordt heringericht. In beide richtingen zijn twee versmalde rijstroken beschikbaar. Hou rekening met hinder.

 

    

E313 – Over versmalde rijstroken in Grobbendonk [update 12-04-17]

Van maandag 21 maart 2016 tot begin september 2017 wordt gewerkt op de E313 Luik-Antwerpen. Richting Antwerpen wordt de brug over de spoorweg in Grobbendonk volledig vernieuwd. De werfzone bevindt zich tussen de complexen [21] Herentals-Industrie en [20] Herentals-West. Het verkeer beschikt in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Hou rekening met extra hinder tijdens de spitsuren.

Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

   

R4 – Over één rijstrook in Ertvelde [update 23-3-17]
Van maandag 19 september 2016 tot eind september 2017 beschikt het verkeer op de R4 in Ertvelde in beide richtingen slechts over één rijstrook. De hinder is het gevolg van de werkzaamheden voor de aanleg van een nieuw op- en afrittencomplex. Hou rekening met vertraging, vooral tijdens de spitsuren.

  

 

R0 – Versmalde rijstroken in Groenendaal [update 19-05-17]

Van maandag 11 april 2016 tot oktober 2017 wordt gewerkt op de Brusselse Ring (R0). Ter hoogte van Groenendaal zijn in beide richtingen twee versmalde rijstroken beschikbaar. Hou rekening met extra hinder tijdens de spitsuren.

 

 

E40 – Langdurig over versmalde rijstroken in Aalter [update 2-2-17]

Van maandag 5 december 2016 tot begin 2019 wordt gewerkt op de E40 Brussel-Oostende. Het drukke op- en afrittencomplex [11] Aalter wordt heraangelegd.

Van maandag 5 december, 6u tot februari 2018 in beide richtingen verkeer over drie versmalde rijstroken in Aalter.
Van februari 2018 tot begin 2019: verkeer over drie versmalde rijstroken in Aalter richting Brussel.
Hou rekening met hinder.
Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

   

 

Tunnels 's nachts afgesloten voor onderhoud [update 7-7-17]

dinsdag 18 juli - 20u - N49a Waaslandtunnel - beide richtingen

woensdag 19 juli - 20u - N49a Waaslandtunnel - beide richtingen

maandag 24 juli - 22u - R0 Vierarmentunnel - binnenring

maandag 24 juli - 19u - E34 Zelzatetunnel - richting Knokke

dinsdag 25 juli - 22u - R0 Vierarmentunnel - binnenring

dinsdag 25 juli - 19u - E34 Zelzatetunnel - richting Knokke

woensdag 26 juli - 22u - R0 Leonardtunnel - binnenring

donderdag 27 juli - 22u - R0 Leonardtunnel -buitenring

maandag 31 juli - 22u - R0 Vierarmentunnel - binnenring

Planning 2017

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op deze pagina worden alle werken en evenementen aangekondigd die naar onze inschatting hinder zullen veroorzaken op snelwegen en op-en afritten in Vlaanderen.

De info wordt ruim vooraf gepubliceerd of bij dringende berichten van zodra de info ons bereikt. Merkt u onjuistheden op, neem dan contact met ons op.
 

ONS ADVIES
verkeershinder
vermijdenNieuwsarchief 

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring