pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
18 km file
relatief weinig
trend stabiel
details
Werken aan de weg: overzicht van grote werven in 2016
Volg het verkeerscentrum via twitter
Verkeerscentrum mobiel via www.filebeeld.be
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer

Nieuws & verwachte verkeershinder


 
E17 – ’s Nachts over één rijstrook tussen Haasdonk en Sint-Niklaas [22-08-16]
Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus wordt ’s nachts gewerkt op de E17 Antwerpen-Gent. Van 22u tot 5u30 is tussen Haasdonk en Sint-Niklaas richting Gent slechts één rijstrook beschikbaar. Hou rekening met hinder.

 

 

E19 – ’s Nachts over één rijstrook in Zemst [22-08-16]
Van maandag 22 tot en met donderdag  25 augustus wordt ’s nachts gewerkt op de E19 Brussel-Antwerpen. Richting Antwerpen in Zemst is tussen 20u en 6u slechts één rijstrook beschikbaar. Hou rekening met hinder.

 

 

R4 – Over één rijstrook in Drongen [update 22-08-16]
Van maandag 29 augustus tot woensdag 31 augustus wordt gewerkt op de R4, de Ring rond Gent. Op de binnenring (richting Eeklo) is in Drongen slechts één rijstrook beschikbaar. Hou rekening met hinder tijdens de spitsuren.
 

 

E19 - Oprit U.Z.A. één week afgesloten [16-08-16]
Van maandag 22 augustus, 7u tot vrijdag 26 augustus, 17u wordt gewerkt op de E19 Antwerpen-Brussel. Richting Brussel is oprit [6a] U.Z.A. afgesloten.

 

 

E19 – 's Nachts hinder t.h.v. Vilvoorde-Cargo [23-08-16]
Op woensdag 24 en donderdag 25 augustus wordt ’s nachts van 21u tot 5u30 gewerkt op de E19 Brussel-Antwerpen. Richting Antwerpen zijn de linker- en middenrijstrook afgesloten ter hoogte van Vilvoorde-Cargo.
 

 

R0 - Complex Vilvoorde-Koningslo één nacht dicht [22-08-16]
Van woensdag 24 augustus, 20u tot donderdag 25 augustus, 6u wordt gewerkt op de R0, de Brusselse Ring.  Op- en afrit [6] Vilvoorde-Koningslo  zijn in beide richtingen afgesloten.
 

 

R0 – Op- en afrit Wezembeek-Oppem één nacht dicht [24-08-16]
Van vrijdag 26 augustus, 20u tot zaterdag 27 augustus, 6u wordt gewerkt op de R0, de Brusselse Ring. Op de binnenring (richting Waterloo) zijn op- en afrit [2] Wezembeek-Oppem afgesloten.


 

A19 – Hinder tussen Zonnebeke en Moorsele [update 24-8-16]
Van maandag 4 juli, 7u tot eind augustus wordt gewerkt op de A19 Ieper-Kortrijk. Tussen Zonnebeke en Moorsele wordt het wegdek vernieuwd. De werken zijn verdeeld in verschillende fases.
- Van maandag 4 juli tot vrijdag 15 juli: richting Kortrijk is tussen Zonnebeke en Menen plaatselijk slechts één rijstrook vrij.
- Van maandag 25 juli t.e.m. woensdag 31 augustus: werken tussen Menen en Moorsele. Richting Ieper verloopt het verkeer over twee versmalde rijstroken, richting Kortrijk is slechts één rijstrook vrij. Oprit [2] Menen richting Kortrijk is afgesloten. (de werken richting Kortrijk worden al beëindigd op vrijdag 26 augustus, 18u)

- Op woensdag 31 augustus en donderdag 1 september: tussen 19u en 6u is in beide richtingen slechts één rijstrook vrij tussen Moorsele en Wervik. Op donderdag 1 september beschikt het verkeer richting Kortrijk plaatselijk slechts over één rijstrook.

- Van vrijdag 2 september tot 21 september: werken tussen Wervik en Menen. Richting Ieper verloopt het verkeer over twee versmalde rijstroken, richting Kortrijk is slechts één rijstrook vrij. Op- en afrit [2] Menen richting Ieper zijn afgesloten.
Hou rekening met hinder, vooral richting Kortrijk. 

Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

  

R2 – Hinder tussen Beverentunnel en Tijsmanstunnel [24-08-16]
Van dinsdag 30 augustus tot en met vrijdag 2 september wordt overdag van 9u tot 16u gewerkt op de R2, het noordelijk deel van de Antwerpse Ring. Tussen de Beverentunnel en de Tijsmanstunnel is in beide richtingen plaatselijk slechts één rijstrook vrij. Hou rekening met hinder.
 

 

A201/R0 – Over één rijstrook t.h.v. knooppunt Zaventem [24-08-16]
Van woensdag 31 augustus, 6u tot vrijdag 2 september, 6u wordt gewerkt op de A201, de snelweg tussen de luchthaven van Zaventem en Brussel-Centrum. Richting Brussel beschikt het verkeer ter hoogte van het knooppunt Zaventem (verkeerswisselaar A201/Brusselse Ring) slechts over één rijstrook. Hou rekening met hinder.

 

 

R1 - 's Nachts twee maanden ernstige hinder op Ring Antwerpen [24-08-16]
Van maandag 5 september tot eind oktober wordt er ’s nachts van 23u tot 5u gewerkt op de R1, de Antwerpse Ring. Richting [2] naar Nederland worden de voegvullingen vernieuwd tussen de Kennedytunnel en Deurne.  De werken worden in verschillende fases uitgevoerd. Ze starten ter hoogte van de Kennedytunnel en schuiven geleidelijk naar Deurne. Afhankelijk van waar de werken plaatsvinden kunnen ’s nachts op- en afritten afgesloten worden.  Tijdens de werken is steeds minstens één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. De werken zijn sterk afhankelijk van goed weer. Pas rond het middaguur wordt beslist of er tijdens de nacht gewerkt wordt. Of er gewerkt wordt en waar, zal u dagelijks op onze website kunnen lezen.
Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website
 

 

E19 – Ernstige hinder tussen Sint-Job en Brecht [update 25-08-16]       

Update: richting Breda eindigen de werken op dinsdag 30 augustus om 6u, richting Antwerpen duren ze zoals gepland tot donderdag 1 september. 
Van vrijdag 5 augustus, 21u tot donderdag 1 september wordt gewerkt op de E19 Antwerpen-Breda (Nl). Richting Breda wordt het wegdek grondig vernieuwd tussen Sint-Job-in-‘t-Goor en Brecht. De werken zijn verdeeld in verschillende fases:
- van vrijdag 5 augustus, 21u tot zaterdag 6 augustus: richting Breda verkeer over één rijstrook (in de loop van de voormiddag wordt een tweede rijstrook vrijgegeven).

- van zaterdag 6 tot en met woensdag 10 augustus: richting Breda beschikt het verkeer overdag over twee versmalde rijstroken, 's nachts van 21u tot 6u is er slechts één rijstrook vrij.
- donderdag 11 en vrijdag 12 augustus: overdag in beide richtingen verkeer over (versmalde) rijstroken. Van 21u tot 6u in beide richtingen verkeer over één rijstrook.
- van vrijdag 12 augustus, 6u tot donderdag 1 september: overdag in beide richtingen twee versmalde rijstroken beschikbaar. ’s Nachts (van 21u tot 6u) en elk weekend (van vrijdag 21u tot maandag 6u) is er bijkomende hinder. Dan is er richting Breda slechts één rijstrook vrij en zijn oprit [4] Sint-Job-in-'t-Goor en afrit [3] Brecht afgesloten.
Hou rekening met ernstige hinder tijdens de weekends waarin er slechts één rijstrook beschikbaar is. Raadpleeg zeker de actuele verkeersinformatie voor uw vertrek.
Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

 

E40 – 's Nachts over één rijstrook tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde [update 9-08-16]

Vanaf dinsdag 16 augustus wordt op de E40 Brussel-Oostende de linkerrrijstrook heraangelegd tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde richting Oostende. Dat gebeurt tijdens 12 nachten (21u - 6u, vrijdagnacht: 22u - 7u30). Plaatselijk beschikt het verkeer richting Oostende dan maar over één rijstrook. Op zaterdag- en zondagnacht wordt er niet gewerkt.

 

 

E34 - Op- en afritten Lille afgesloten gedurende twee weken [11-08-16]

Van dinsdag 16 augustus, 6u tot en met woensdag 31 augustus wordt gewerkt op de N153 in Lille. Alle op- en afritten van het naburige complex [21] Lille van de E34 Antwerpen-Eindhoven zijn dan afgesloten. Verkeer op de E34 vanuit Nederland wordt omgeleid via het complex [20] Zoersel, verkeer komende van Antwerpen via het complex [22] Beerse. 

 

 

R0 – Tijdens de zomer hinder aan viaduct Anderlecht-Industrie [3-06-16]
Van zaterdag 11 juni tot zondag 4 september wordt gewerkt op de R0, de Brusselse Ring. Ter hoogte van Anderlecht-Industrie zijn in beide richtingen slechts twee versmalde rijstroken beschikbaar. Hou rekening met ernstige hinder tijdens de spitsuren.

 

 

E17 -  Over één rijstrook in Moeskroen [update 19-08-16]
Van maandag 2 mei tot eind september wordt gewerkt op de E17 Antwerpen-Rijsel (F).  Ter hoogte van Moeskroen is in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar. Hou rekening met hinder.

 


R0 – Versmalde rijstroken in Groenendaal [25-04-16]
Van maandag 11 april tot vrijdag 28 april 2017 wordt gewerkt op de Brusselse Ring (R0). Ter hoogte van Groenendaal zijn in beide richtingen twee versmalde rijstroken beschikbaar. Hou rekening met extra hinder tijdens de spitsuren.
 

  

E313 – Over versmalde rijstroken in Grobbendonk [17-03-16]

Van maandag 21 maart tot eind november wordt gewerkt op de E313 Luik-Antwerpen. Richting Antwerpen wordt de brug over de spoorweg in Grobbendonk volledig vernieuwd. De werfzone bevindt zich tussen de complexen [21] Herentals-Industrie en [20] Herentals-West. Het verkeer beschikt in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Hou rekening met extra hinder tijdens de spitsuren.

Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

 

E34 – Over één rijstrook in Eeklo [update 8-06-16]

Van dinsdag 23 februari tot voorjaar 2017 wordt gewerkt op de E34 Antwerpen-Knokke. In Eeklo beschikt het verkeer ter hoogte van het kruispunt met de Sint-Laureinsesteenweg (N455) in beide richtingen slechts over één rijstrook. Hou rekening met hinder tijdens de spitsuren. Op dagen met druk verkeer van en naar de kust is ernstige hinder mogelijk.

  

R4 – Over één rijstrook t.h.v. Gent-Zeehaven [update 26-05-16]

Van donderdag 22 oktober tot voorjaar 2017 wordt gewerkt op de R4-Oost, het oostelijke deel van de Ring rond Gent. Ter hoogte van Gent-Zeehaven wordt een nieuw knooppunt aangelegd (aan het kruispunt met de Langerbruggestraat in Oostakker).

- Van donderdag 22 oktober tot 25 januari 2016: richting Zelzate verkeer over één rijstrook ter hoogte van Gent-Zeehaven.

- Van maandag 25 januari tot voorjaar 2017: in beide richtingen verkeer over één rijstrook ter hoogte van Gent-Zeehaven.  

Hou rekening met hinder tijdens de spitsuren.

Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website


 

R0/E19 – Rijstrook afgesloten op knooppunt Machelen [update 2-12-15]

Van maandag 28 september tot 16 september 2016 wordt gewerkt op het knooppunt Machelen, de verbinding tussen de Brusselse Ring (R0) en de E19 Brussel-Antwerpen. Op de aansluitingslus van de binnenring (richting Waterloo) naar de E19 richting Antwerpen moet het verkeer dan over één rijstrook. Hou rekening met hinder tijdens de avondspits.

Lees meer over deze werken link naar externe website

 

 

R22 - Herinrichting Woluwelaan in Zaventem/Kraainem [18-08-15]  
Vanaf maandag 24 augustus 2015 wordt gewerkt op de R22, de Woluwelaan. Drie belangrijke kruispunten in Zaventem en Kraainem (t.h.v. Woluwedal) worden heringericht. Het betreft de kruispunten van de R22 met de Leuvensesteenweg, de Oudstrijderslaan en de Tramlaan. In beide richtingen zal slechts één rijstrook beschikbaar zijn. Richting Luik is afrit [20] Kraainem gedeeltelijk afgesloten. De afslag richting Vilvoorde/Kraainem is afgesloten, de afslag richting Woluwe/UCL blijft open. De werken duren ongeveer twee jaar (tot midden 2017). Hou rekening met hinder.
Meer informatie vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

 

N49 – Versmalde rijstroken in Westkappelle [31-03-15]
Vanaf eind maart 2015 wordt gewerkt op de N49 Zelzate-Knokke. In Westkappelle wordt het kruispunt van de N49 met de N376 omgevormd tot een rotonde. Het verkeer moet in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Op het kruispunt zijn een aantal afslagbewegingen niet mogelijk. Deze werf duurt ongeveer een jaar en is een onderdeel van de bouw van de A11, de nieuwe snelweg tussen de N31 in Brugge en de N49 in Westkapelle.
Lees meer over deze werf en over de bouw van A11 link naar externe website

 

 

Tunnels 's nachts afgesloten voor onderhoud [update 25-8-16]

donderdag 25 augustus - 22u - R0 Leonardtunnel - buitenring

vrijdag 26 augustus - 21u - E34 Zelzatetunnel - richting Knokke

maandag 29 augustus - 22u - E411 Leonardtunnel - beide richtingen

dinsdag 30 augustus - 22u - R0 Groenendaaltunnel - beide richtingen

maandag 5 september - 21u - R1 Kennedytunnel - hinder in beide richtingen

dinsdag 6 september - 21u - R1 Kennedytunnel - hinder in beide richtingen

woensdag 7 september - 20u - A12 Rupeltunnel - richting Antwerpen

donderdag 8 september - 20u - A12 Rupeltunnel - richting Brussel

donderdag 8 september - 20u - R2 Liefkenshoektunnel - hinder in beide richtingen

vrijdag 9 september - 20u - R2 Liefkenshoektunnel - hinder in beide richtingen

Planning 2016

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op deze pagina worden alle werken en evenementen aangekondigd die naar onze inschatting hinder zullen veroorzaken op snelwegen en op-en afritten in Vlaanderen.

De info wordt ruim vooraf gepubliceerd of bij dringende berichten van zodra de info ons bereikt. Merkt u onjuistheden op, neem dan contact met ons op.
 

 

 

ONS ADVIES
verkeershinder
vermijdenNieuwsarchief 

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring