pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
10 km file
trend stabiel
Werken aan de weg: overzicht van grote werven in 2016
Glad op de weg?
Volg het verkeerscentrum via twitter
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer

Nieuws & verwachte verkeershinder


N19g tussen Geel en Kasterlee ontlast dorpskernen [9-2-17]
De nieuwe verbindingsweg N19g tussen Geel en Kasterlee heeft de verwachtingen ruimschoots waargemaakt. Dat blijkt uit een evaluatiestudie van het Verkeerscentrum. Sinds de openstelling van de nieuwe gewestweg in 2014 is het doorgaande (vracht)verkeer grotendeels verdwenen op de oude N19. De verkeersdruk in de dorpskernen van Geel Ten Aard en Kasterlee is met 55% gedaald, waardoor de leefbaarheid er aanzienlijk verbeterd is. In het algemeen heeft de aanleg van de N19g wel voor meer verkeer gezorgd tussen de E34/Turnhout enerzijds en de E313/Geel anderzijds, maar 90% van die ritten gebeurt via de nieuwe verbindingsweg, zoals de bedoeling was. Lees meer
 

Antwerpen voortaan lage-emissiezone [7-2-17]
De hele Antwerpse binnenstad en een deel van Linkeroever zijn sinds 1 februari 2017 een lage-emissiezone (LEZ). Met het oog op een betere luchtkwaliteit mogen de meest vervuilende voertuigen de stad niet meer in. Dat zijn oudere diesels en heel oude benzinewagens. Of een voertuig de LEZ binnen mag, hangt af van zijn euronorm. Die norm, een cijfer van 1 tot 6, is terug te vinden op het inschrijvingsbewijs. Hoe hoger het cijfer, hoe minder het voertuig vervuilt. Alle praktische informatie vindt u op: www.slimnaarantwerpen.be/nl/lez.

 

 

E40 – Ernstige hinder in Affligem tijdens Krokusvakantie [17-2-17]
Van vrijdag 24 februari, 20u tot en met woensdag 1 maart worden dringende herstellingswerken uitgevoerd op de E40 Brussel-Oostende. Richting Oostende zijn de linker- en de middenrijstrook afgesloten.  Om de hinder te verminderen, wordt een deel van afrit Affligem als tijdelijke rijstrook gebruikt. Zo blijven er twee rijstroken beschikbaar voor het verkeer. Hou toch rekening met zeer ernstige verkeershinder en hoog oplopende wachttijden. Tijdens de werken vermijd je best de E40 richting Oostende. Wie vanuit Lummen of Brussel naar Gent of Oostende wil, kiest beter voor de route via Antwerpen. Raadpleeg zeker de actuele verkeersinformatie voor uw vertrek.
 

 

E40 – Eén rijstrook afgesloten tussen Sterrebeek en Haasrode [14-2-17]
Van maandag 13 tot en met vrijdag 24 februari wordt gewerkt op de E40 Brussel-Luik. Tussen Sterrebeek en Haasrode is plaatselijk één rijstrook afgesloten:
- van 6u tot 12u: richting Luik.
- van 12u tot 18u: richting Brussel.

Extra: op zaterdag en zondag wordt er niet gewerkt.

 

 

A19 – Over één rijstrook tussen Wervik en Zonnebeke  [13-2-17]

Op vrijdag 17 februari wordt er overdag gewerkt op de A19 Kortrijk-Ieper. Richting Ieper is tussen Wervik en Zonnebeke slechts één rijstrook beschikbaar. Hou rekening met hinder tijdens de spitsuren.
 


R1 – Eén rijstrook afgesloten in Berchem [17-02-17]
Op zaterdag 25 februari wordt van 8u tot 17u gewerkt op de R1, de Antwerpse ring. Richting [1] naar Gent is de rechterrijstrook afgesloten.
 

 

E313 – Over versmalde rijstroken in Grobbendonk [update 24-10-16]

Van maandag 21 maart tot eind maart 2017 wordt gewerkt op de E313 Luik-Antwerpen. Richting Antwerpen wordt de brug over de spoorweg in Grobbendonk volledig vernieuwd. De werfzone bevindt zich tussen de complexen [21] Herentals-Industrie en [20] Herentals-West. Het verkeer beschikt in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Hou rekening met extra hinder tijdens de spitsuren.

Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

   

R4 – Over één rijstrook in Ertvelde [update 23-1-17]
Van maandag 19 september tot eind februari 2017 beschikt het verkeer op de R4 in Ertvelde in beide richtingen slechts over één rijstrook. De hinder is het gevolg van de werkzaamheden voor de aanleg van een nieuw op- en afrittencomplex. Hou rekening met vertraging, vooral tijdens de spitsuren.

  

 

R0 – Versmalde rijstroken in Groenendaal [4-04-16]

Van maandag 11 april 2016 tot vrijdag 28 april 2017 wordt gewerkt op de Brusselse Ring (R0). Ter hoogte van Groenendaal zijn in beide richtingen twee versmalde rijstroken beschikbaar. Hou rekening met extra hinder tijdens de spitsuren.

 

 

E34 – Over één rijstrook in Eeklo [update 25-01-17]

Van dinsdag 23 februari tot woensdag 31 mei 2017 wordt gewerkt op de E34 Antwerpen-Knokke. In Eeklo beschikt het verkeer ter hoogte van het kruispunt met de Sint-Laureinsesteenweg (N455) in beide richtingen slechts over één rijstrook. Hou rekening met hinder tijdens de spitsuren. Op dagen met druk verkeer van en naar de kust is ernstige hinder mogelijk.

  

R4 – Over één rijstrook t.h.v. Gent-Zeehaven [update 26-05-16]

Van donderdag 22 oktober tot voorjaar 2017 wordt gewerkt op de R4-Oost, het oostelijke deel van de Ring rond Gent. Ter hoogte van Gent-Zeehaven wordt een nieuw knooppunt aangelegd (aan het kruispunt met de Langerbruggestraat in Oostakker).

- Van donderdag 22 oktober tot 25 januari 2016: richting Zelzate verkeer over één rijstrook ter hoogte van Gent-Zeehaven.

- Van maandag 25 januari tot voorjaar 2017: in beide richtingen verkeer over één rijstrook ter hoogte van Gent-Zeehaven.  

Hou rekening met hinder tijdens de spitsuren.

Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

 

 

E40 – Langdurig over versmalde rijstroken in Aalter [update 2-2-17]

Van maandag 5 december tot begin 2019 wordt gewerkt op de E40 Brussel-Oostende. Het drukke op- en afrittencomplex [11] Aalter wordt heraangelegd.

Van maandag 5 december, 6u tot februari 2018 in beide richtingen verkeer over drie versmalde rijstroken in Aalter.
Van februari 2018 tot begin 2019: verkeer over drie versmalde rijstroken in Aalter richting Brussel.
Hou rekening met hinder.
Lees meer over deze werken op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer link naar externe website

   

 

N49 – Hinder tijdens de aanleg van snelweg A11 [2-09-16]
Sinds eind maart 2015 en nog tot eind 2017 wordt gewerkt op de N49 Zelzate-Knokke. Er is in beide richtingen hinder ter hoogte van Westkappelle door de bouw van de A11, de nieuwe snelweg tussen de N31 in Brugge en de N49 in Westkapelle.
Lees meer over deze werf en over de bouw van A11 link naar externe website

 

 

Tunnels 's nachts afgesloten voor onderhoud [update 17-2-17]

maandag 20 februari - 20u - N113 Bolivartunnel - beide richtingen

maandag 6 maart - 21u - R1 Kennedytunnel - hinder in beide richtingen

dinsdag 7 maart - 21u - R1 Kennedytunnel - hinder in beide richtingen

woensdag 8 maart - 20u - A12 Rupeltunnel - richting Antwerpen

donderdag 9 maart - 20u - A12 Rupeltunnel - richting Brussel

Planning 2017

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op deze pagina worden alle werken en evenementen aangekondigd die naar onze inschatting hinder zullen veroorzaken op snelwegen en op-en afritten in Vlaanderen.

De info wordt ruim vooraf gepubliceerd of bij dringende berichten van zodra de info ons bereikt. Merkt u onjuistheden op, neem dan contact met ons op.
 

 

 

ONS ADVIES
verkeershinder
vermijdenNieuwsarchief 

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring