pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
7 km file
normaal
trend dalend
details
Werken aan de weg: overzicht van grote werven in 2016
Volg het verkeerscentrum via twitter
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer
Status fietsersliften Antwerpen

Nieuws & verwachte verkeershinder


 

E17 - Snelweg één nacht afgesloten in De Pinte [22-8-19]

Van donderdag 29 augustus, 22u tot vrijdag 30 augustus, 5u30 wordt gewerkt op de E17 Kortrijk-Gent. De snelweg wordt volledig afgesloten richting Gent ter hoogte van De Pinte. De omleiding loopt via uitrit De Pinte, N60 en E40 richting Gent.

 
 
E19 - Hinder tussen Meer en grens met Nederland [12-08-19] 

Van vrijdagavond 6 september, 21u tot vrijdagochtend 30 september, 6u wordt gewerkt op de E19 Noord tussen Meer en de grens met Nederland. Verkeer richting Antwerpen beschikt altijd over 2 (soms versmalde) rijstroken. Verkeer naar Nederland heeft altijd minstens 1 rijstrook en/of moet over de pechstrook rijden. Van 20 september tot 30 september is de afrit [1a] Transportzone afgesloten op werkdagen tussen 21u en 6u én overdag in het weekend. Verkeer komende van Antwerpen naar de zone rijdt in de richting van Tilburg, keert op het complex van Ulvenhout en neemt afrit Hazeldonk-Oost. 

 
 
R11 – Krijgsbaan maandenlang afgesloten richting Wilrijk [07-08-19]
Van maandag 12 augustus tot eind maart 2020 is de R11 in Mortsel volledig afgesloten in de richting van Wilrijk tussen de Heirbaan en de Eggestraat. Daar worden dan rioleringswerken uitgevoerd. Verkeer richting Wilrijk heeft tijdens de werken geen doorgang op de R11 en rijdt om via de E313 en de Antwerpse Ring R1. In de richting van Wijnegem is er wel nog een doorgang, zij het over één versmalde rijstrook. De R11, de Krijgsbaan achter de Antwerpse luchthaven, is een belangrijke verbindingsas. Hou dus rekening met ernstige hinder. 
 
  
E403 - Versmalde doorgang tussen Rumbeke en Izegem [08-08-19] 
Van maandag 19 augustus tot eind 2019 wordt op de E403 tussen Rumbeke en Izegem gewerkt aan drie bruggen. Daardoor rijdt het verkeer er in beide richtingen tijdelijk over 2 versmalde rijstroken. 
 
 
R0 - Op- en afritten Groot-Bijgaarden - Dansaertlaan afgesloten [07-08-19]
Van dinsdag 6 augustus tot zaterdag 18 oktober zijn de op- en afritten [11] Groot-Bijgaarden - Dansaertlaan op de Brusselse Ring R0 afgesloten in alle richtingen. Er geldt een omleiding via het complex [21] St. Agatha-Berchem op de E40 Brussel-Gent.
 
 
E34 - Over versmalde rijstroken tussen Oud-Turnhout en Mol-Postel [15-07-19] 
Van medio juli tot begin november wordt gewerkt op de E34. Ter hoogte van Oud-Turnhout en tussen het kanaal Dessel-Schoten en de Nederlandse grens (Mol-Postel) wordt het wegdek volledig vernieuwd over een afstand van 16 kilometer.
- Het verkeer in beide richtingen rijdt over 2 versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur. 
- In  de richting van Antwerpen zijn op- en afrit [25] Oud-Turnhout tijdelijk dicht tot medio september. In de richting van Nederland is in die periode alleen de oprit van dat complex afgesloten. Het verkeer rijdt om via naburige op- en afritten.
- De snelwegparking in Postel richting Antwerpen is tot het einde van de werken afgesloten. Vanaf half september is de parking ook dicht richting Nederland.
- Gedurende een weekend in november, aan het eind van de werken, is de E34 volledig afgesloten in de richting van Antwerpen. Daarover wordt later nog gecommuniceerd.
 
   

E17 - Ernstige hinder in zone Destelbergen-Zwijnaarde [update 31-07-19] 

Na een onderbreking tijdens het bouwverlof starten op zondagavond 4 augustus om 18u de werkzaamheden opnieuw op voor de heraanleg van de E17 tussen Zwijnaarde en Destelbergen. Die duren tot eind augustus. Tijdens die periode moet het verkeer in de Gentse regio rekening houden met ernstige hinder, want er is beperkte doorgang op de snelweg en sommige op- en afritten zijn tijdens bepaalde fases (gedeeltelijk) afgesloten. 

Alle info over de verkeerssituatie tijdens de werken is te vinden op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

 

 

R2 - In september nachtelijke werken in Liefkenshoektunnel [15-07-19]  

In de maand september vinden er langdurig nachtelijke werken plaats in de Liefkenshoektunnel op de R2, het noordelijke deel van de Antwerpse Ring. In de periode van woensdag 11 september tot en met vrijdag 27 september wordt er daarvoor elke nacht, behalve op zaterdagen en zondagen, één tunnelkoker afgesloten. Het verkeer op de R2 moet dan in beide richtingen over één rijstrook rijden door de andere koker. De nachtelijk afsluitingen lopen telkens van 20u30 tot 5u.

 

 

E34 - Over één rijstrook in Maldegem (Balgerhoeke) [22-07-19]

Van maandag 5 augustus, 20u tot december wordt op de E34/N49 in Maldegem (Balgerhoeke) gewerkt aan de brug over het afleidingskanaal van de Leie. Tijdens de werkzaamheden rijdt het verkeer daar in beide richtingen over één rijstrook. 

 
 
E34 -Beperkte doorgang bij Waaslandhaven-Oost [18-07-19]

In het kader van de aanleg van de Oosterweelverbinding wordt complex [8] Waaslandhaven-Oost op de E34 volledig heringericht en meer uitgebouwd. Er wordt gewerkt op de snelweg en op het naburige kruispunt van de Canadastraat en de Keetberglaan. De eerste fase van de werken loopt van 2 augustus tot oktober. Het verkeer in beide richtingen passeert dan op 2 versmalde rijstroken.

 

 

E17 - Beperkte doorgang tussen Kruibeke en Zwijndrecht [update 04-07-19]  

Als gevolg van de werken voor de aanleg van de Oosterweelverbinding is er hinder op de E17 Antwerpen-Gent tussen Kruibeke en Zwijndrecht. Het verkeer beschikt er in beide richtingen over beperkte doorgang op versmalde rijstroken. In de richting van Gent is dat het geval tot de zomer van 2020, in de richting van Antwerpen duurt die tijdelijke verkeerssituatie tot eind augustus.
 
 
R2 – In augustus hinder door werken Kanaaldok B1-B2 [update 17-07-19]  

Deze zomer wordt op de R2, het noordelijke deel van de Antwerpse Ring, het complex [13] Kanaaldok B1-B2 vernieuwd. Dat ligt tussen de Tijsmanstunnel en het knooppunt Antwerpen-Haven. De oprit en de afrit op de R2 richting Nederland zijn intussen weer open. Na het bouwverlof, van maandag 29 juli tot eind augustus, vindt de tweede fase van de werken plaats. Dan zijn de oprit en de afrit op de R2 in de richting van Gent afgesloten. Er geldt een omleiding via Stabroek. Voor het doorgaande verkeer op de R2 is er geen hinder.

 
 
R1 – Complex Borgerhout deels dicht in juli en augustus [21-06-19]
Van zondagavond 30 juni, 22u tot en met zaterdag 31 augustus wordt op de Antwerpse Ring R1 gewerkt aan het op- en afrittencomplex [3] Borgerhout. Die werken kaderen in de grondige herinrichting van de fiets- en voetpaden in de de naburige Plantin en Moretuslei (N184), een belangrijke invalsweg naar het centrum van Antwerpen. Tijdens de werken aan het complex zijn bepaalde bewegingen tijdelijk niet mogelijk, namelijk:

- richting Gent: afrit afgesloten

- richting Nederland: afrit richting centrum Antwerpen afgesloten, richting Deurne blijft open.

Meer info over de werken in en bij de Plantin en Moretuslei vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

 

 

R20/Brussel - Leopold II-tunnel dicht tijdens zomervakantie [26-06-19]

Van vrijdag 28 juni, 22u tot maandag 2 september, 6u is de Leopold II-tunnel in Brussel volledig afgesloten voor verkeer in beide richtingen. Tegelijk beschikt het verkeer op de E40 van Gent naar Brussel voor de tunnel, ter hoogte van Sint-Agatha-Berchem, maar over één rijstrook. De tijdelijke afsluiting kadert in de grondige renovatie van de tunnel. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid (één rijstrook per richting). De tunnel bevindt zich op een belangrijke route van en naar het centrum van Brussel, waardoor het verkeer ernstige hinder zal ondervinden. Wie normaal via de Leopold II-tunnel pendelt, kiest daarom beter voor alternatieven. 
 
   

E40 - Tijdelijk gewijzigde verkeerssituatie op complex Loppem [16-01-19]
Van maandag 21 januari tot zaterdag 31 augustus wordt er gewerkt op de E40 Oostende - Brussel ter hoogte van Loppem. In de richting van Brussel is daar een rijstrook afgesloten. Tegelijk is er ook een werf op de naburige N397. Daarvoor is het complex [7b] Loppem dicht voor het verkeer richting Oostende, tot en met maandag 22 april. Er geldt een omleiding via het knooppunt Brugge en de N31. Richting Oostende blijft het mogelijk om via afrit [7a] Brugge naar Loppem te rijden, maar er is geen doorgang richting Brugge.

 

 

N16 - Hinder door renovatie Oude Scheldebrug Bornem-Temse [update 14-08-19]

Nog tot het najaar wordt een deel van de Scheldebrug Bornem-Temse gerenoveerd. Tijdens die werkzaamheden zijn er op de gewestweg N16 doorgaans 2 versmalde rijstroken richting Sint-Niklaas beschikbaar. Van zondag 22 september tot en met donderdag 26 september én van vrijdag 8 november tot en met zaterdag 16 november is de oude brug volledig afgesloten en moet het verkeer passeren via de naburige nieuwe brug. Dan is er op die nieuwe brug in elke richting 1 rijstrook beschikbaar.
  
 

E17 – Werken complex De Pinte [update 14-08-19]

Sinds november 2018 wordt gewerkt aan het complex [8] De Pinte op de E17 Kortrijk-Gent. Het complex wordt volledig heringericht. Nog tot medio november geldt daar een tijdelijke verkeerssituatie, met afsluiting van een aantal af- en opritten. 

Meer info over dit project vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

 

 

E314 - Langdurige werken bij kanaalbrug in Heusden-Zolder [update 14-08-19]

Van midden mei 2017 tot eind 2019 (onder voorbehoud) wordt gewerkt op de E314 Leuven-Heerlen (Nederland). De brug over het Albertkanaal in Heusden-Zolder wordt verhoogd. Daar zijn in beide richtingen 3 versmalde rijstroken beschikbaar.

   

  

Tunnels 's nachts afgesloten voor onderhoud [update 12-08-19]

maandag 19 augustus - 21u - Antwerpen Zuid Bolivartunnel - beide richtingen

woensdag 21 augustus - 20u - N49a Waaslandtunnel - beide richtingen

donderdag 22 augustus - 20u - E34 Zelzatetunnel - beide richtingen

vrijdag 23 augustus - 20u - E34 Zelzatetunnel - beide richtingen

maandag 2 september - 21u - R1 Kennedytunnel - richting Gent

dinsdag 3 september - 21u - R1 Kennedytunnel - richting Nederland

woensdag 4 september - 20u - A12 Rupeltunnel - richting Antwerpen

donderdag 5 september - 20u - A12 Rupeltunnel - richting Brussel

maandag 9 september - 20u - A112 Jan De Vostunnel - richting Brussel

dinsdag 10 september - 20u - A112 Jan De Vostunnel - richting Antwerpen

woensdag 11 september - 20u - A12 Bevrijdingstunnel - beide richtingen

woensdag 18 september - 20u - N19a Waaslandtunnel - beide richtingen

donderdag 19 september - 20u - N19a Waaslandtunnel - beide richtingen

Jaarplanning 2019

 

ONS ADVIES
verkeershinder
vermijdenNieuwsarchief 

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring