pagina afdrukken url versturen naar een vriend
nieuws
verkeersinformatie
indicatoren
studies
verkeerscentrum
veelgestelde vragen
links
contact
1 km file
normaal
trend stabiel
details
Werken aan de weg: overzicht van grote werven in 2016
Volg het verkeerscentrum via twitter
De Lijn routeplanner voor openbaar vervoer
Status fietsersliften Antwerpen

Nieuws


UPDATE: Werken op E17 in Beervelde beëindigd [12-06-09]

Op vrijdag 12 juni zullen de wegwerkzaamheden op de E17 richting Gent afgerond zijn. Dat is 14 dagen vroeger dan gepland. Zaterdag 13 juni zal vanaf 6u 's morgens de signalisatie verwijderd worden: eerst richting Kortrijk, vervolgens richting Antwerpen. Om dit op een veilige manier te doen, zal het verkeer er gedurende enkele uren over één rijstrook moeten. Dit zal er een laatste keer zorgen voor hinder.


Eerdere berichtgeving:

UPDATE: Werken op E17 in Beervelde: één richting afgewerkt [20-05-09]


Op vrijdag 22 mei zullen de wegwerkzaamheden op de E17 richting Kortrijk afgerond zijn. Dat is één maand vroeger dan gepland. Vrijdag zal vanaf 6u de signalisatie verwijderd worden. Om dit op een veilige manier te doen, zal het verkeer er gedurende enkele uren over één rijstrook moeten. Dit zal er een laatste keer zorgen voor hinder.

Richting Antwerpen blijft de gewijzigde verkeerssituatie nog tot halverwege juni behouden.


UPDATE: Werken op E17 in Beervelde: afrit afgesloten [update 24-04-09]


Op maandag 27 april zal afrit Beervelde op de E17 richting Gent tussen 6u en 18u afgesloten zijn voor alle verkeer.

Volgende omleiding is voorzien:
- na afrit Beervelde, de eerstvolgende afrit R4 (knooppunt Destelbergen) nemen richting Gent-Zeehaven
- de eerste afrit nemen: Destelbergen
- op N445 (Dendermondsesteenweg) meteen terug de R4 oprijden richting Merelbeke
- op knooppunt Destelbergen, de E17 oprijden richting Antwerpen
- afrijden in Beervelde


Werken op E17 in Beervelde [update 09-04-09]


Op zaterdag 14 maart 2009 start Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen met de plaatsing van geluidsschermen langs de E17 ter hoogte van Beervelde (Lochristi). Er komen schermen in beide rijrichtingen. De Vlaamse overheid investeert 2,2 miljoen euro voor de realisatie van dit project. De werkzaamheden zullen duren tot juli 2009.

kaartje met aanduiding van de locaties waar de geluidschermen op de E17 in Beervelde zullen worden geplaatst


In de richting van Antwerpen komen er schermen voor de afrit naar Lochristi. In de richting van Gent komt er zowel voor als na de afrit geluidswering. Het gaat om houten, geluidsabsorberende schermen van 3,6m tot 4,2m hoog. Ze zullen de geluidsoverlast voor de omwonenden aanzienlijk verminderen.


Gewijzigde verkeerssituatie

Op zaterdag 14 maart starten de werken richting Gent. Tijdens het ganse weekend wordt er signalisatie en tijdelijke markeringen aangebracht. Het verkeer verloopt dan over één rijstrook. Vanaf zondagavond 19u zullen er 3 versmalde rijstroken beschikbaar zijn.


Op zaterdag 21 maart is de rijrichting Antwerpen aan de beurt. Tijdens het ganse weekend wordt er signalisatie en tijdelijke markeringen aangebracht. Het verkeer moet er dan over één rijstrook. Vanaf zondagavond 19u zullen er weer 3 versmalde rijstroken beschikbaar zijn.


Tot het einde van de werken op 30 juni moet het verkeer in beide richtingen over drie versmalde rijstroken. Het op- en afrittencomplex Beervelde blijft de volledige duur van de werken open. Er zal wel een versmalde doorgang zijn aan de op- en afrit in de richting van Gent.


Verwachte hinder

Op de zaterdag van beide weekends zal de verkeershinder het grootst zijn omdat het verkeer er dan over één rijstrook moet. 

 

 

 

 

 

 

 

gebruiksvoorwaarden | privacyverklaring