Nieuwe P+R's in Antwerpen: 2400 plaatsen in Merksem en Luchtbal

Antwerpen
P+R Luchtbal.

Foto: Lantis

Vanaf 1 december komen er aan de rand van Antwerpen bijna 2400 parkeerplaatsen bij dankzij de opening van nieuwe Park & Rides-gebouwen in Merksem en op Luchtbal. Daar kan u voor één euro uw auto een hele dag veilig achterlaten om daarna duurzaam met openbaar vervoer naar het centrum van Antwerpen voort te rijden.

De bijna 2400 extra parkeerplaatsen bevinden zich in twee gloednieuwe bewaakte parkeertorens in een hypermodern en aantrekkelijk design. Het grootste gebouw, met plaats voor 1700 wagens, staat vlak naast de afrit van de A12 aan de Noorderlaan op Luchtbal (zie foto) In Merksem biedt het Park & Ride-gebouw aan de Bredabaan onderdak aan 685 wagens. Via de plaatselijke uitbouw van Hoppinpunten kunnen pendelaars na het parkeren van hun wagen bij de P+R ook gemakkelijk overstappen op het openbaar vervoer of gebruik maken van een (elektrische) deelfiets of step om zich voort richting het stadscentrum te verplaatsen. 

Op beide locaties kan u vandaag nog parkeren op tijdelijke parkings, maar die zullen op termijn verdwijnen of een andere invulling krijgen. Behalve voor de bewoners, voor wie in de omgeving bewonersparkeren werd ingevoerd, bieden de Park & Ride-torens veruit de goedkoopste parkeeroplossing voor wie van buiten de stad komt. De P+R's zullen de volgende jaren tijdens de werken aan de Oosterweelverbinding garant staan voor een duurzaam alternatief voor wie in de stad wil zijn. Ook nadien zullen ze een belangrijke rol spelen in de combimobiliteit en de modal split voor Antwerpen.

De nieuwe P+R's zijn uitgerust met elektrische laadpalen en beveiligde fietsenstallingen. 

Meer info vindt u op de website van de Oosterweelverbinding (Lantis).