R1 - Afrit [5a] Het Zuid van Antwerpse ring (richting Gent) afgesloten van 19 februari tot en met 1 maart

Laatste update: 8 februari 2024
Wegenwerker in kraan.

Vanaf maandag 5 februari tot en met vrijdag 1 maart wordt er gewerkt aan de afrit [5a] Het Zuid naar de Bolivartunnel onder het nieuwe justitiepaleis op de Singel (R10). Tijdens de eerste fase, van 5 tot en met 18 februari, wijzigt de huidige verkeerssituatie niet. De afrit blijft over één rijstrook open voor gemotoriseerd verkeer onder de 3,5 ton. Vrachtverkeer (+3,5t) volgt de reeds geldende omleiding. 

Tijdens de tweede fase, van 19 februari tot en met 1 maart, is er tijdelijk meer verkeershinder. De afrit Het Zuid (5a) wordt dan volledig afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Gedurende deze twee weken volgt ook het autoverkeer de omleiding voor vrachtwagens. Deze omleiding wordt met borden aangeduid vanaf de verbindingslus naar de A12, vervolgens afrit Wilrijk (5) en dan verder via de Vogelzanglaan, Jan Van Rijswijcklaan (N177) en de Jan De Voslei (N186). 

Als de werken vlot verlopen, gaat de nieuwe doorsteek vanaf zaterdag 2 maart in dienst en is er geen hinder meer voor het verkeer dat de afrit Het Zuid (5a) wil nemen. 

Meer informatie: https://www.wegenenverkeer.be/antwerpen

Op zoek naar verkeersinformatie op maat?

Met uw gepersonaliseerde Verkeerscentrum-account gaat u altijd goed geïnformeerd op weg.

Maak uw account aan