R2 - Afsluitingen tussen Beveren en Beverentunnel tijdens 10 weekends in mei, juni en juli

Laatste update: 12 mei 2024
Werfsignalisatie.

Gedurende 10 weekends in mei, juni en juli wordt gewerkt aan het wegdek op de R2 in het Antwerpse havengebied. In de zone tussen de aansluiting met de E34 in Beveren en de Beverentunnel wordt het wegdek gefaseerd vernieuwd in beide rijrichtingen. Er wordt telkens gewerkt van vrijdagavond 20u tot maandagochtend uiterlijk 4u30. Tijdens het pinksterweekend wordt uitzonderlijk langer gewerkt, van vrijdagavond 17 mei tot dinsdagochtend 21 mei. Gedurende drie weekends zal tegelijkertijd ook de Beverentunnel afgesloten zijn in beide richtingen.

  • Tijdens de werkzaamheden wordt de R2 volledig onderbroken aan de wegkant waar gewerkt wordt. Het verkeer op of naar de R2 wordt dan in de buurt omgeleid. 
  • Tijdens de drie weekends (24 - 27 mei, 31 mei - 4 juni en 7 - 10 juni) is de Beverentunnel volledig afgesloten in beide richtingen van vrijdagavond 20u tot maandagochtend uiterlijk 4u30. U vindt de data van de geplande sluitingen van de Beverentunnel in de tunnelkalender elders op deze website (klikken op "Beverentunnel").

Wie de hinder tijdens de werkzaamheden op de R2 wil vermijden, kan de Schelde kruisen via de Kennedytunnel op de R1, het zuidelijke deel van de Antwerpse Ring. Weggebruikers houden er best rekening mee dat het door omrijders op bepaalde momenten drukker kan zijn bij de Kennedytunnel. 

Het wegdek in de zone bij oprit [11] Waaslandhaven-Noord voor verkeer richting Nederland op de R2 wordt aangepakt tijdens twee weeknachten omdat de ingrepen daar beperkter zijn. 

Een volledig overzicht van alle fases en de bijhorende verkeerssituatie op de R2 tijdens de 10 weekends in mei, juni en juli is beschikbaar op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer

Op zoek naar verkeersinformatie op maat?

Met uw gepersonaliseerde Verkeerscentrum-account gaat u altijd goed geïnformeerd op weg.

Maak uw account aan