R0 - Leonardtunnel op Brusselse ring in beide richtingen afgesloten op zondag 28 mei (pinksterweekend)

Laatste update: 25 mei 2023
Werken in de Leonardtunnel.

Tijdens het pinksterweekend wordt op zondag 28 mei overdag gewerkt aan de hoogspanningsinstallatie van de Leonardtunnel op de Brusselse ring R0 in Tervuren. De tunnel is dan vanaf 7u 's ochtends volledig afgesloten in beide richtingen, dus zowel op de binnen- als de buitenring. Als de werkzaamheden vlot verlopen, kan de tunnel zondagavond opnieuw opengesteld worden. Indien dat niet lukt, loopt de afsluiting door tot uiterlijk Pinkstermaandag 29 mei. De Leonardtunnel op het niveau van de snelweg E411 tussen Brussel en Namen blijft open.

Verkeer op de Brusselse ring wordt tijdens de tunnelsluiting op dezelfde manier in beide richtingen bovengronds omgeleid als tijdens de nachtelijke afsluitingen voor de renovatie van de Leonardtunnel (gestart in april):

  • Het verkeer op de binnenring (richting Waterloo) rijdt bovengronds om via het Leonardkruispunt.
  • Het verkeer op de buitenring (richting Zaventem) rijdt via de E411 richting Namen naar complex [2] Terhulpen/Maleizen, waar het keert en via de E411 terugrijdt naar Brussel en de Brusselse ring.

Weggebruikers krijgen de raad om op zondag 28 mei de omgeving van het Leonardkruispunt en de oostelijke Brusselse ring maximaal te vermijden. Wie er toch passeert, houdt er best rekening mee dat het verkeer op de bovengrondse omleidingen op de Brusselse ring en de E411 moeizaam kan verlopen en dat de vertragingen, zeker in de namiddag en de vooravond, fors kunnen oplopen.

Let op: op 28 mei vindt in Brussel het sportieve evenement "20km door Brussel" plaats. Bezoekt u het evenement en komt u vanuit de richting van Waterloo, Waver of verder? Hou rekening met de hinder op de Brusselse ring en kies, indien mogelijk, voor openbaar vervoer. De tunnel op het niveau van de E411 is open tijdens de werken aan de Leonardtunnel, maar er zal ernstige hinder zijn bij het binnenrijden van de hoofdstad. Rij de stad niet in via de ring vanuit Waterloo, maar neem de E411 vanuit Waver. Toch via de Buitenring vanuit Waterloo? Hou rekening met aanzienlijke filevorming tussen Groenendaal op de ring R0 en Jezus-Eik op de E411. De aangeraden omleiding is via complex [3] Overijse/Terhulpen op de E411.

Op zoek naar verkeersinformatie op maat?

Met uw gepersonaliseerde Verkeerscentrum-account gaat u altijd goed geïnformeerd op weg.

Maak uw account aan