E40/E17 - Op knooppunt Zwijnaarde extra afsluiting tijdens de tweede week van de paasvakantie

Laatste update: 4 april 2024
Werfsignalisatie.

Sinds januari tot in de zomer wordt in Zwijnaarde gewerkt aan het knooppunt van de E40 en de E17. Het oostelijke deel wordt gerenoveerd. Tijdens de paasvakantie is er gedurende een week extra hinder. Van maandagavond 8 april 21u tot uiterlijk zaterdagochtend 13 april 5u is op knooppunt Zwijnaarde de verbindingslus van de E40 vanuit Brussel naar de E17 richting Antwerpen volledig afgesloten. 

  • Het verkeer op de E40 uit Brussel dat naar Antwerpen wil rijden, verlaat de E40 op knooppunt Merelbeke om daarna een omleiding te volgen via de B403 en de Gentse buitenring R4 naar Destelbergen, waar het de E17 richting Antwerpen kan oprijden. 
  • Verkeer op de E40 uit Brussel naar het centrum van Gent volgt vanaf Merelbeke een omleiding via de R4 binnenring en de afritten naar Ledeberg, Ghelamco, Sint-Denijs of Gent-Sint-Pieters. 

De lus van de E40 uit Brussel naar de E17 richting Antwerpen gaat op zaterdagochtend 13 april opnieuw open, zij het dat het verkeer daar voorlopig over slechts één rijstrook beschikt.

De verbindingslussen op knooppunt Zwijnaarde die al dicht zijn sinds januari blijven gesloten tot midden juni. Het gaat om de verbinding van de E17 vanuit Kortrijk naar de E40 richting Oostende en de verbinding van de E40 uit Oostende naar de E17 richting Antwerpen. 
 

Op zoek naar verkeersinformatie op maat?

Met uw gepersonaliseerde Verkeerscentrum-account gaat u altijd goed geïnformeerd op weg.

Maak uw account aan