A12/Brussel - Toegangswegen afgesloten en andere verkeershinder tijdens Brussels Marathon op zondag 1 oktober

Laatste update: 26 september 2023
Lopers op de Brussels Marathon (foto: Brussels marathon)

Op zondag 1 oktober wordt weer de marathon van Brussel gelopen. De deelnemers lopen van het De Brouckèreplein in het centrum van de stad naar de finish in het Koning Boudewijnstadion. Het wedstrijdparcours is volledig afgesloten voor het verkeer. Weggebruikers in de buurt dienen rekening te houden met hinder en afsluitingen, ook op de toekomende snelwegen:

  • Van 7u tot uiterlijk 16u is de A12 van Antwerpen naar Brussel afgesloten voor verkeer dat de hoofdstad in wil rijden vanaf de Brusselse ring R0 in Strombeek. 
  • Van 7u30 tot uiterlijk 12u is de Annie Cordytunnel onder de Leopold II-laan (in het verlengde van de E40 vanuit Gent) afgesloten voor verkeer naar het Zuid/het stadscentrum.

Het verkeer naar de binnenstad wordt tijdens de afsluitingen omgeleid via de Brusselse ring R0 en afrit [17] Anderlecht-Industrie. Na de heropening van de Annie Cordytunnel kan het verkeer opnieuw passeren via Koekelberg. De actuele info over het verkeer tijdens de loopwedstrijd is te vinden op Google Maps en Waze. Het parcours van de marathon wordt in die apps geïntegreerd.

Foto: Brussels Marathon and Half Marathon 2023

Op zoek naar verkeersinformatie op maat?

Met uw gepersonaliseerde Verkeerscentrum-account gaat u altijd goed geïnformeerd op weg.

Maak uw account aan