E25/E40/A602 - Twee maanden geen doorgaand verkeer in Luik (tunnels Kinkempois en Grosses Battes afgesloten)

-
Laatste update: 4 juli 2022
Gruis naast de weg.
Van maandag 4 juli tot en met dinsdag 23 augustus wordt op de snelwegverbinding E25-E40/A602 in Luik storm- en waterschade van vorige zomer definitief hersteld. Daarvoor worden de centrale tunnels Kinkempois en Grosses Battes afgesloten in beide richtingen tussen knooppunt [38] Angleur/Grosses Battes/Belle-Île en [37] Val Benoit/Seraing/Marche.

De Luikse agglomeratie verwerkt veel doorgaand verkeer, waardoor de afsluiting van de twee drukke tunnels ernstige hinder tot gevolg heeft. Daarom wordt een reeks maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het verkeer in de stad niet vastloopt. Namelijk:

Al het doorgaande verkeer moet omrijden via Daussoulx en de E42.

Verkeer dat vanuit het noorden van Vlaanderen (regio Antwerpen) naar Luxemburg of Frankrijk wil rijden, rijdt niet via Luik, maar dient de route via Brussel te nemen.

Vrachtwagens van meer dan 7,5 ton en lange voertuigen (waaronder caravans en touringscars) worden tijdelijk niet toegelaten tot de Luikse agglomeratie. Die voertuigen worden van de volgende wegen geweerd:
- op de A602 vanaf het knooppunt Loncin (ten noorden van de stad),
- op de E25/A26 vanaf knooppunt Embourg 40 (ten zuiden van de stad),
- op de E25/A25 vanaf het knooppunt Cheratte.

Tripje naar Luik?
De Waalse overheid raadt toeristen en dagjesmensen aan om maximaal gebruik te maken van het openbaar vervoer om naar de Luikse agglomeratie te komen. Wie toch de auto verkiest, kan die achterlaten bij de stations van Angleur, Ans en Esneux op gratis P+R-parkeerplaatsen om daar over te stappen op een trein naar de stad. Via www.cestlemomentdechangerdemode.be en de app "Liège en poche" vinden automobilisten ook gemakkelijk een plaats op een betaalparking.

Op zoek naar verkeersinformatie op maat?

Met uw gepersonaliseerde Verkeerscentrum-account gaat u altijd goed geïnformeerd op weg.

Maak uw account aan