Fan van veiliger verkeer en minder files? Word verkeersleider!

Twee verkeersleiders bekijken camerabeeld.

VACATURE   En als je nu eens kordaat mee je schouders zou zetten onder veiliger verkeer en minder files? Door de snelwegen en de tunnels te bewaken via honderden camera’s. Door met je vingers aan de knoppen van de wegsignalisatie veilig verkeer te regelen en botsingen tegen te gaan. Door weggebruikers uit files te houden en te zorgen voor minder stress achter het stuur. 

Kriebelt het? Ga dan aan de slag als verkeersleider in het Vlaams Verkeerscentrum en laat alles veiliger en vlotter vooruit gaan. In naam van iedereen onderweg: alvast bedankt!

  • Vanuit onze controlezaal monitor je het verkeer op de snelwegen en in tunnels met onder meer 1700 camera’s, 5000 meetlussen en diverse sensoren.
  • Je maakt het verkeer veilig rondom ongevallen en werven met dynamische signalisatie.
  • Bij incidenten in tunnels trek je de evacuatie op gang en help je de brandweer door pompen, ventilatie en andere installaties te bedienen vanop afstand.
  • Je opent spitsstroken en je organiseert omleidingen bij hinder.
  • En je stuurt permanent actuele verkeersinformatie de wereld in.

Als verkeersleider ben jij de “ogen en oren op de weg en in de tunnels”. Een aanrijding? Jij hebt ze als eerste opgemerkt. Je zorgt meteen voor de weggebruikers en maakt hun omgeving veilig door op de dynamische signalisatie rijstroken af te kruisen en de snelheid te verlagen. Dankzij je omleidingen en waarschuwingen op tekstborden loopt het verkeer niet helemaal vast. En zodra de bestuurders weer opgelucht kunnen doorrijden, ben jij alweer met je camera nieuwe hinder aan het spotten.

Aan de tunneldesks sta je extra scherp, want tunnelveiligheid is je dada. Een rookmelding vanuit een tunnel? Je laat slagbomen neer om verkeer bij de tunnel weg te houden en via luidsprekers geef je instructies om de mensen binnenin veilig naar buiten te halen. Voor de brandweer bedien je de tunneltechnieken. Door bijvoorbeeld de ventilatie te schakelen, duw je de giftige rook uit de tunnel. Stressy? Ja, soms. Maar wat een voldoening wanneer je op de camera’s ziet hoe honderdduizenden met een gerust hart door je tunnels kunnen rijden!

Je bent een teamplayer, maar je wil ook de vrijheid pakken om eigen beslissingen en initiatieven te nemen? Doen! Want onze partners op het terrein rekenen op verkeersleiders die van wanten weten. Terwijl jij waakt over hun werkomstandigheden, kunnen wegpolitie en andere hulpdiensten, tunnelverantwoordelijken en wegenarbeiders zich in alle veiligheid focussen op hun interventies.

Als je graag communicatief en klantgericht bezig bent, dan is dé verkeersinformatiefabriek van Vlaanderen helemaal jouw ding. Via onze website en sociale media sta je in contact met het grote publiek en stuur je permanent de meest actuele verkeersinfo uit. Dag en nacht, want we werken in een volcontinu drieshiftenstelsel. Doordat je zelf je dienstrooster mee in elkaar kan puzzelen, kan je de balans werk-privé prima bewaken en blijft er naast je toffe job nog heel wat tijd over voor hobby's.

En nu actie!

Ga nu voor je “geen-dertien-in-een-dozijn-job” en zet mee je schouders onder veiliger verkeer en minder files. 

 

Neem hier alvast een kijkje achter de schermen van de snelwegen in het Verkeerscentrum.

En maak kennis met je toekomstige collega's. Tine en Mark aan het woord over hun job.