Vacatures voor projectleiders afstandsbewaking Verkeerscentrum

Technisch operatoren in gesprek.

Heb je zin om je IT-talenten los te laten op de afstandsbewakingssystemen van het Vlaams Verkeerscentrum, afdeling van het Agentschap Wegen en Verkeer? We zijn op zoek naar twee projectleiders afstandsbewaking om vernieuwende projecten rond ITS-infrastructuur te trekken. Beide vacatures taan open voor houders van een graduaats- of bachelordiploma en worden aangeboden via Vlaanderen connect, het loopbaancentrum voor strategisch ICT-talent.

Als projectleider afstandsbewaking zorg jij ervoor dat de vele technische installaties bij de weg- en tunnelinfrastructuur van het Agentschap Wegen en Verkeer vlot ingekoppeld kunnen worden in de centrale IT-systemen waar de controlezalen van het Verkeerscentrum op draaien. 

De verkeersleiders en de technisch operatoren in die controlezalen zijn je eerste klanten. Dankzij jou kunnen zij vlot aan de slag gaan met de afstandsbedieningssystemen van technische installaties zoals wegverlichting en pomp- en ventilatiesystemen in tunnels. Jij bent ook het aanspreekpunt voor tal van belanghebbenden, waaronder bijvoorbeeld aannemersbedrijven en leveranciers van technische weginstallaties en automatiseringsoplossingen.

Voor de werving van deze twee vacatures doet het Verkeerscentrum een beroep op Vlaanderen connect, het loopbaancentrum voor strategisch ICT-talent. Vlaanderen connect biedt een contract van onbepaalde duur aan met een competitief salarispakket. 

Lees de volledige vacatures en solliciteer meteen online: 

Het Verkeerscentrum, gevestigd in het centrum van Antwerpen (naast het Centraal Station) groepeert alle taken die te maken hebben met het operationele verkeers- en tunnelbeheer op de Vlaamse hoofdwegen. Met 85 medewerkers staan we 24/7 ten dienste van de weggebruiker. We sturen verkeersstromen dynamisch aan, we bewaken tunnels en houden toezicht op technische installaties. We produceren verkeersinformatie, monitoren het verkeer, doen aan toegepast verkeersonderzoek en bouwen performante ITS-systemen. Via deze video kan je al even bij ons binnenkijken.