Hoe kan ik een traject toevoegen en vastleggen in mijn gepersonaliseerde Verkeerscentrum-account?

Als gebruiker van www.verkeerscentrum.be kunt u een gepersonaliseerde account aanmaken. Daarin kunt u één of meerdere trajecten vastleggen die u vaak op snelwegen aflegt om zo uw eigen pakket van relevante verkeersinformatie op maat samen te stellen. Hieronder leest u hoe u een (nieuw) traject kunt toevoegen en vastleggen in uw account.

Om een nieuw traject vast te leggen in uw account, moet u aangemeld zijn met uw gepersonaliseerde account. Klik daarvoor rechtsboven op de website op Aanmelden. Nog geen account? Klik op Registreren om u eenmalig te registreren en een wachtwoord aan te maken. Daarna meldt u zich aan.

Printscreen webpagina.

Wanneer u bent aangemeld, klikt u rechtsboven op Mijn trajecten. In het menu dat zich dan opent, klikt u op Voeg een nieuw traject toe.

Printscreen website.

U kunt nu uw traject(en) vastleggen door op trajectpunten te selecteren op de snelwegen: op- en afritten die op de kaart worden weergegeven als bolletjes. Bijvoorbeeld: een dagelijkse rit om 7u ‘s ochtends op de E313 van Geel naar Antwerpen-Oost.

Printscreen website.
  1. Klik op de kaart op het trajectpunt van uw vertrek op de snelweg (oprit Geel-Oost van de E313). Het gekozen bolletje kleurt paars.
  2. Klik daarna op het eindpunt van uw traject op de snelweg (afrit Antwerpen-Oost van de E313). Het volledig traject tussen de twee bolletjes wordt nu weergegeven als een paarse lijn.
  3. In een pop-up wordt de actuele reistijd op uw traject getoond.
  4. U kunt meerdere trajecten vastleggen. Geef elk traject een gemakkelijk te herkennen naam (bijvoorbeeld: Geel - Antwerpen-Oost).
  5. Vink Meldingen ontvangen aan als u via mail geïnformeerd wilt worden over verkeershinder op uw traject(en). U kunt daarbij ook uw vertrektijd ingeven.
  6. Selecteer uw gebruikelijke vertrektijd. Via E-mail configuraties beheert u de instellingen voor uw meldingen.
  7. Klik onderaan op Opslaan om uw traject te bewaren in uw gepersonaliseerde account.

Foutje gemaakt?

U kunt een selectie altijd weer ongedaan maken. Klik opnieuw op de paarse trajectpunten en het traject verdwijnt van de kaart. U kunt nu andere bolletjes selecteren om een ander traject vast te leggen.

Traject over meerdere snelwegen

Het is mogelijk trajecten vast te leggen over meerdere snelwegen, bijvoorbeeld: Hasselt - Kortrijk (via E313, E314, E40, R0, E40 en E17). U krijgt het traject met de kortste reistijd voorgesteld.

Printscreen website.

Belangrijk om te weten:

Als u gebruikmaakt van de optie Meldingen ontvangen, ontvangt u van het Verkeerscentrum mails met informatie over de actuele verkeerssituatie op uw traject(en). Voorlopig maken die mails echter alleen melding van hinder als gevolg van wegenwerken en incidenten (aanrijdingen, defecte voertuigen, obstakels op de weg, enz.) die zich voordoen binnen uw vertrek- en eindpunt op de snelwegen. Het is de bedoeling om in de toekomst ook meldingen door te mailen over files op uw trajecten. We doen er alles aan om die functionaliteit zo snel mogelijk aan te bieden.