Hoe kan ik een traject toevoegen en vastleggen in mijn gepersonaliseerde Verkeerscentrum-account?

Als gebruiker van www.verkeerscentrum.be kunt u een gepersonaliseerde account aanmaken. Daarin kunt u één of meerdere trajecten vastleggen die u vaak op snelwegen aflegt om zo uw eigen pakket van relevante verkeersinformatie op maat samen te stellen. Hieronder leest u hoe u een (nieuw) traject kunt toevoegen en vastleggen in uw account.

Om een nieuw traject vast te leggen in uw account, moet u aangemeld zijn met uw gepersonaliseerde account. Klik daarvoor rechtsboven op de website op Aanmelden. Nog geen account? Klik op Registreren om u eenmalig te registreren en een wachtwoord aan te maken. Daarna meldt u zich aan.

Printscreen webpagina.

Wanneer u bent aangemeld, klikt u rechtsboven op Mijn trajecten. In het menu dat zich dan opent, klikt u op Voeg een nieuw traject toe.

Printscreen website.

U kunt nu uw traject(en) vastleggen door op trajectpunten te selecteren op de snelwegen: op- en afritten die op de kaart worden weergegeven als bolletjes. Bijvoorbeeld: een dagelijkse rit om 7u ‘s ochtends op de E313 van Geel naar Antwerpen-Oost.

Printscreen website.
  1. Klik op de kaart op het trajectpunt van uw vertrek op de snelweg (oprit Geel-Oost van de E313). Het gekozen bolletje kleurt paars.
  2. Klik daarna op het eindpunt van uw traject op de snelweg (afrit Antwerpen-Oost van de E313). Het volledig traject tussen de twee bolletjes wordt nu weergegeven als een paarse lijn. 
  3. In een pop-up wordt de actuele reistijd op uw traject getoond.
  4. U kunt meerdere trajecten vastleggen. Geef elk traject een gemakkelijk te herkennen naam (bijvoorbeeld: Geel - Antwerpen-Oost).
  5. Vink Meldingen ontvangen aan als u via mail geïnformeerd wilt worden over verkeershinder op uw traject(en). U kunt daarbij ook uw vertrektijd ingeven.
  6. Selecteer uw gebruikelijke vertrektijd. Via E-mail configuraties beheert u de instellingen voor uw meldingen.
  7. Klik onderaan op Opslaan om uw traject te bewaren in uw gepersonaliseerde account.

Foutje gemaakt? 

U kunt een selectie altijd weer ongedaan maken. Klik opnieuw op de paarse trajectpunten en het traject verdwijnt van de kaart. U kunt nu andere bolletjes selecteren om een ander traject vast te leggen.

Traject over meerdere snelwegen 

Het is mogelijk trajecten vast te leggen over meerdere snelwegen, bijvoorbeeld: Hasselt - Kortrijk (via E313, E314, E40, R0, E40 en E17). U krijgt het traject met de kortste reistijd voorgesteld.

Printscreen website.