Waar wordt reistijdinfo getoond op de dynamische tekstborden of VMS?

Het Verkeerscentrum zet een groot deel van zijn dynamische tekstborden of VMS-borden ook in om realtime reistijden te afficheren bij de snelwegen. Die reistijdinfo wordt getoond in structurele filezones omdat daar de reistijden zeer sterk kunnen schommelen. 

De reistijdinformatie is afgestemd op de meest courante verkeersstromen op werkdagen. Zo toont het tekstbord op de Antwerpse Binnenring (R1) in Berchem niet alleen de reistijd tot naburige knooppunten van de Ring, maar ook de reistijd tot Mechelen (E19). Tijdens de ochtendspits volgen immers veel pendelaars dat specifieke traject. Verkeer vanuit het Oosten naar Brussel krijgt in Haasrode (E40) en Herent (E314) de reistijden mee tot Heverlee en tot St-Stevens-Woluwe. Op de E40 van Gent naar Brussel tonen borden in Zwijnaarde en bij alle complexen de reistijden tot Aalst of tot Groot-Bijgaarden. Op het knooppunt Lummen (E313 en E314) worden reistijden geafficheerd tot Houthalen-Helchteren.

Het Verkeerscentrum kiest ervoor om de trajecten voor de reistijdinfo niet te lang te maken, want reistijdberekening voor te lange trajecten is doorgaans minder accuraat en dus minder betrouwbaar.

VMS-bord met realtime reistijdinfo.