Zendt het Verkeerscentrum verkeersbulletins uit op de radio?

Het Verkeerscentrum maakt geen radio en zendt dus zelf geen verkeersinfo uit, maar alle verkeersinformatie die geproduceerd wordt in onze controlezalen staat ter beschikking van de radioredacties zodat zij hun luisteraars snel op de hoogte kunnen brengen van de meest actuele verkeerssituaties. De redacteurs van de radiozenders bepalen autonoom of én hoe ze die info in hun programma's verwerken en verwoorden. 

In tegenstelling tot bepaalde andere landen kent Vlaanderen geen radiozender die ononderbroken verkeersinformatie uitzendt. Op het merendeel van de netten van de Belgische openbare omroepen en op de grote nationale commerciële radiozenders worden de programma's wel regelmatig onderbroken voor verkeersbulletins.

Handig wanneer u op de weg bent: door in uw autoradio de TA/TP-functie te activeren (Traffic Announcement/Traffic Program), zal het radioprogramma of de CD in uw voertuig automatisch onderbroken worden zodra er verkeersnieuws is. U krijgt dan een korte verkeersboodschap te horen, afkomstig van Radio 1 (VRT)* of Classic 21** (RTBF).

* Frequenties Radio 1: Vlaams-Brabant 91.7, Antwerpen 94.2, Oost-en West-Vlaanderen 95.7, Leuven 98.5, Limburg 99.9

** Frequenties Classic 21: Ardennen/Luxemburg 87.6, Namen 90.8, Brussel/Waals Brabant 93.2, Luik/Verviers 95.6, Charleroi/Bergen 99.1, Doornik 104.6

Autoradio.